Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!

Καλώς σας βρήκα αδέρφια μου Blogers. Χαίρομαι τόσο μα τόσο πολύ που με δεχτήκατε στο "φτωχoκαλυβάκι" σας που μόνο φτωχό δεν είναι. Ελπίζω να αρχίσετε να με γουστάρετε τόσο όσο πολύ σας γουστάρω εγώ με αυτά που γράφετε.

Λοιπόν ένα Video για αρχή έτσι για να ευθυμήσουμε...


Παρακαλώ όσοι δεν το πρόσεξαν ξανά Play και προσοχή στις κοπελιές πίσω από την νύφη. Με την δεξιά κάτι δεν πάει καλά...
PJ-SAY-MANY-THIS

Ολόκληρο το άρθρο

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ναι, είναι χωριό της Γερμανίας.
Με 1.103 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή
δηλαδή όσοι και οι φίλαθλοι του Ηρακλή.
Απάντηση στο άρθρο του y-sports.

YVES

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΟΥΙΖ

Τι είναι το "Άχρεμ";

α) Μουσουλμανική βρισιά
β) Φαγητό της Συρίας
γ) Οροσειρά της Σαουδικής Αραβίας
δ) Χωριό της Γερμανίας
ε) Παίκτης του Ηρακλή στο volley
στ) Όλα τα παραπάνω

H απάντηση σε λίγο...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

YVES

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟ Υ...


Σύντομα κοντά σας.
Η ποιότητα θα κερδίσει.
Ο Σουλτάνος στο Y magazine...
Ουστ, λοιπά κοπρόσκυλα...

MR.KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΣΤΟ Υ



Κωστής Ζαφειράκης

Τι αναμνήσεις σου φέρνει στο νου μια αναδρομή στο παρελθόν;
Είχα τη συμπεριφορά «καλού παιδιού», που διάβαζε πολύ και ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας. Ήμουν εσωστρεφής σε βαθμό κακουργήματος, χωρίς αντιδράσεις και εκρήξεις, πράγματα που χαρακτηρίζουν τα εφηβικά χρόνια. Υπήρξε μία «χρονοκαθυστέρηση» στο πως εκδηλώθηκε η προσωπικότητα μου, στο πως εκδηλώθηκε ο Κωστής προς τα έξω. Το τέλος των εξετάσεων με βρήκε στο τμήμα της Νομικής. Ονειρευόμουν να εισαχθώ στη Φιλολογία ή στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό. Παρότι είχα συγκεντρώσει τον ανάλογο βαθμό, προτίμησα επηρεασμένος και από συμβουλές επαγγελματικής αποκατάστασης, τη σχολή της Νομικής.

Από τη Νομική κατέληξες στη Δημοσιογραφία. Τι μεσολάβησε;
Στη Νομική αυτοπαγιδεύτηκα. Μετά το τέλος του πρώτου εξαμήνου, κατάλαβα πως το πράγμα δεν «τράβαγε» και άρχισα να το παρατάω. Τότε ξύπνησε ο έφηβος μέσα μου και άρχισα να κάνω ότι μου είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Αποφάσισα έτσι να κάνω κάτι διαφορετικό και γράφτηκα σε μία σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Η επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη συνδυάστηκε με το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα με τους «88,5», όπου και ανέλαβα τα δελτία ειδήσεων. Αυτό το οφείλω σε έναν σημαντικό φίλο, έναν υπέροχο άνθρωπο με ξεχωριστό μυαλό, τον Τάσο Λιώλη, που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Στον «88,5» γινόταν μια πολύ ωραία προσπάθεια, με πολύ κέφι. Ένα πάρτι με τεράστια απήχηση στο κοινό, που αγάπησε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή.

Από τον θρυλικό «88,5» στο «Cinema o Παράδεισος» (Λάμψη 89,4). Τι έχει αλλάξει στη διαδρομή αυτή;
Δεν έχουν αλλάξει σημαντικά πράγματα, πέρα από το γεγονός ότι έχουν προκύψει πολλοί νέοι σταθμοί. Δεν είναι πολλά τα καλά ραδιόφωνα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που μου λείπει προσωπικά είναι ένα φρέσκο, εναλλακτικό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, που να βάζει ερωτήματα, να είναι μέσα στον παλμό και να αφουγκράζεται την πόλη. Θα ήθελα να ακούσω ένα τέτοιο ραδιόφωνο που να περιέχει τα στοιχεία εκείνα που έκαναν ξεχωριστό τον «88,5». Αυτό απουσιάζει δυστυχώς από το ραδιοφωνικό τοπίο της πόλης μας.

Ακολούθησε ο στρατός και μια στροφή προς νέα πράγματα…
Μετά τη θητεία μου ξεκίνησαν κάποια όμορφά πράγματα, όπως η συμμετοχή μου στο ένθετο περιοδικό «Θερμόμετρο» της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη». Με την κάμερα δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις. Η πρώτη μου επαφή μαζί της εντοπίζεται σε εφηβικές διακοπές με φίλους, όπου «γυρίζαμε» διάφορα σκετς. Μου δόθηκε όμως η ευκαιρία μετά από μια πρόταση να κάνω ρεπορτάζ με ένα ιδιαίτερο στιλ στην εκπομπή «View Master». Αποφάσισα τότε πως, ως δημοσιογράφος, δεν θα έχω μια αποστασιοποιημένη θέση προς τα θέματα που προσεγγίζω, αλλά θα συμμετέχω ενεργά. Εκεί κάπου μπήκε και το ταξιδιωτικό μικρόβιο, που έγινε ακόμα πιο έντονο στην εκπομπή «Exodus». Έζησα εξαιρετικά πράγματα, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχα μπει στη διαδικασία ούτε να τα σκεφτώ.


Είσαι ένα πρόσωπο με αξιόλογη παρουσία την τηλεόραση της Θεσσαλονίκης. Δεν σε έχουν αγγίξει οι «σειρήνες» της Αθήνας;
Κάθε χρόνο σχεδόν. Είναι μία κατάσταση που επαναλαμβάνεται πολύ συχνά και το περνάμε όλοι στη Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Η ανησυχία αυτή είναι διαρκής, όσο αφορά την επέκταση των οριζόντων του καθενός. Αν με ρωτούσες πριν από τρία χρόνια, θα σου έλεγα ότι θέλω να κάνω πολλά πράγματα στην Αθήνα. Υπάρχει όμως ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης και αυτοπροστασίας. Η τηλεόραση απαιτεί σκέψη για το κάθε σου βήμα. Έχω συζητήσει πράγματα και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα κι έχω απαντήσει αρνητικά, ακούγοντας αυτό το ένστικτο. Θέλω όταν βγαίνω από μία εκπομπή, να μπορώ πλήρως να υποστηρίζω τα θέματά μου, τον εαυτό μου και το «βιότοπο» που φτιάχνω. Κάνω πράγματα που πραγματικά αγαπώ γιατί αλλιώς αισθάνομαι αμήχανα. Έτσι προέκυψε και το «Οξυγόνο».

Τι αλλαγές έχει φέρει στη ζωή σου το «Οξυγόνο»;
Η δουλειά όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καλύπτει τις προσωπικές μου ανησυχίες και τα ερωτήματα που θέτω, περιλαμβάνοντας παράλληλα κουβέντα με φίλους. Είναι μεγάλη τύχη να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Να μην το θεωρείς δουλειά, αλλά ένα ωραίο πάρτι. Δεν θα έλεγα πως δουλεύω οκτώ ώρες την ημέρα και μετά ξεκουράζομαι. Η δουλειά επεκτείνεται 24 ώρες το 24ωρο. Μου συμβαίνει συχνά να ονειρεύομαι πράγματα που θέλω να κάνω και να ξυπνάω μέσα στον ύπνο μου για να τα καταγράψω.

Τι αποτελεί «οξυγόνο» για σένα;
Οξυγόνο για μένα είναι οι καινούριοι άνθρωποι που ανακαλύπτουμε, οι «αναπνοές» τους, οι ιδέες τους , το κέφι και οι περιπέτειές τους. Μέσα από τους ανθρώπους που έχω συναντήσει στο «Οξυγόνο» έχω δει πολλές πτυχές αυτού του πράγματος, που ονομάζεται ζωή.

Αν κάποιος παρουσίαζε την ζωή σου σε μια εκπομπή, ποιον τίτλο θα τον προέτρεπες να βάλει;
Υπάρχουν πολλοί τίτλοι. Από τον… «Εφιάλτη στο δρόμο με τις Λεύκες» μέχρι το… «Μια απίθανη πτήση».

Τι παρακολουθείς στην ελληνική τηλεόραση;
Μου αρέσει να παρακολουθώ για συναισθηματικούς και όχι μόνο λόγους, τις εκπομπές των φίλων μου, όπως του Κώστα Αρβανίτη, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Σωτήρη Δανέζη, του Γιώργου Αυγερόπουλου...

Υπάρχει κάτι που αποφεύγεις να παρακολουθήσεις;
Δεν αποφεύγω κάτι, γιατί ουσιαστικά, δεν είμαι το παραδοσιακό μοντέλο του τηλεθεατή. Μπορεί να είμαι ενήμερος και να έχω άποψη για το τι συμβαίνει στην ελληνική τηλεόραση αλλά δεν έχω αυτή τη καθημερινή σχέση μαζί της. Όταν είμαι στον καναπέ για να δω τηλεόραση κάνω ζάπινγκ για δέκα λεπτά και μετά καταλήγω στην αγαπημένη συνήθεια των DVD. Γενικότερα, λείπει από την ελληνική τηλεόραση το ρίσκο του να εμπιστευτείς νέους ανθρώπους και νέες ιδέες.

Τι συναισθήματα κρύβονται στον ταξιδιωτικό σου σάκο πριν από μια εξόρμηση;
Σατανική περιέργεια, άγνοια κινδύνου ,γιατί διαφορετικά δεν θα είχα κάνει τίποτα από όσα extreme έχω ζήσει, κέφι και επιθυμία να επικοινωνήσω με νέους ανθρώπους και να αποκομίσω σημαντικές πληροφορίες και την πιο «κεφάτη» τους ματιά.

Τηλεόραση, ραδιόφωνο, ενεργή συμμετοχή σε πολλά περιοδικά έντυπα. Χρόνος για τον Κωστή υπάρχει;
Είμαι «παγιδευμένος» σε ένα σατανικό σχέδιο, όπου δουλειά, εργασία και ελεύθερος χρόνος μπερδεύονται γλυκά. Ακούγεται ρομαντικό και λίγο κινηματογραφικό, αλλά κρύβει εντάσεις και δυσκολίες. Θεωρώ πολυτέλεια και τύχη να εντάσσω στο πρόγραμμά μου πράγματα που μου ταιριάζουν. Τον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω συνήθως DVD ή περνάω ατέλειωτες ώρες «σαχλαμάρας» με τους φίλους μου. Αυτό είναι άλλωστε και το προσωπικό μου «κριτήριο» φιλίας.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σας σχέδια;
Δεν σχεδιάζω τίποτα. Δεν έχω πλάνο για το τι θα κάνω αύριο. Η λέξη μέλλον και οργάνωση δεν υπάρχει στο προσωπικό μου λεξιλόγιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω φιλοδοξίες. Η φιλοδοξία πάντα υπάρχει και σιγοβράζει. Θέλω μόνο να μου συμβούν και άλλα όμορφα πράγματα. Θέλω το «Οξυγόνο» να γίνει η «ταυτότητα» μου σε αυτό το περιβάλλον, που ονομάζεται τηλεόραση.

Κείμενο: Ευθύμιος Σαββάκης

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

Σε λίγο,
ο Κωστής Ζαφειράκης,
στο ymagblog, από τις σελίδες
του Y magazine...

Υ.

Ολόκληρο το άρθρο

ΣΤΙΣ 12 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ RMS ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το TVMA.
Σήμερα στις 12, ξεκινά η έρευνα των ραδιοφωνικών σταθμών.
Ας δούμε, τι πραγματικά γίνεται στην πόλη!
Και όχι, δεν ακούω Κοσμοράδιο...

MR.KAYA


Ολόκληρο το άρθρο

OUR GREEK TV:


Ο τελικός του X-Factor ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Λούκα, τον Κύπριο τραγουδιστή που έκλεψε τις καρδιές όλων και δίκαια κέρδισε ένα συμβόλαιο στη Sony και ένα πολυτελέστατο τζιπ. Μετά από ένα μαραθώνιο τελικό μάθαμε στη 01.10 το νικητή. Δεν εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα βέβαια. Δεύτερος ο Νικόλας Μεταξάς, που όπως του είπε ο Σάκης σίγουρα αύριο θα τον ζητάνε για συμβόλαιο. Τρίτοι προς έκπληξή μας οι Τριημιτόνιο, οι οποίοι ακυρώνοντας όλα τα προγνωστικά περνούσαν από live σε live, έφθασαν στον τελικό και τελικά στην τρίτη θέση. Κι όλα αυτά μόνο με τις φωνές τους και την αλήθεια τους. Τέταρτοι τελικά τα (αγαπημένοι μας) Κόκκινα Χαλιά που δεν ψηφίστηκαν όσο περιμέναμε. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι φιναλίστ δε θα χαθούν και ήδη έχουν ελκυστικότατες προτάσεις, οπότε το ζητούμενο επετεύχθη.
Αυτό ήταν μόνο ο πρόλογος. Μια μικρή σύνοψη για τους φιναλίστ. Κρατήσαμε σημειώσεις στη διάρκεια του τελικού και καταγράψαμε όσα είδαμε! Δείτε κάτω κάτω και τα Μικρά Μικρά του τελικού. Και από εδώ θα έρθουν και τα βίντεο (σε λίγο)και περισσότερη συζήτηση και μέσα από το φόρουμ μας!
Ξεκινάμε να μιλάμε για τα Κόκκινα Χαλιά μιας και ξεκίνησαν πρώτοι. Ερμήνευσαν χτες το "Somebody told me" των Killers και ένα τραγούδι που έγραψε ο Γ. Θεοφάνους για εκείνους τον «Χαρταετό», σε στίχους Θάνου Παπανικολάου. Περιττό να πούμε άλλη μια φορά πόσο πολύ..........



Η συνέχεια στο OUR GREEK TV

Ολόκληρο το άρθρο

[TO BLOG TOU FITITI] Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία φοβερή αστάθεια στις οικονομίες των περισσότερων κρατών του κόσμου. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία την τελευταία δεκαετία βίωσε την ύφεση του 1999 με τη φούσκα του χρηματιστηρίου, την ελλιπή ενημέρωση, την απληστία του κόσμου αφού κάποιοι νόμιζαν πως το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει... δυστυχώς όμως ένας απαράβατος νόμος της φύσης είναι πως ότι αυξάνεται... κάποια στιγμή θα έρθει στο ανώτατο σημείο...όπου και θα αρχίσει να μειώνεται. Είναι κατανοητό ότι κάτι τέτοιο συνέβησε και τότε καθώς όλη η άνοδος ήταν ένα κόλπο που σε συνάρτηση με την απληστία του κόσμου δημιούργησε το κραχ. Παρόμοια περίπτωση και τη χρονική περίοδο που ζούμε... δηλαδή υπέρογκος δανεισμός... συνεχής παράλογη αύξηση της αξίας των ακινήτων...απότομη μείωση αυτών... και τα υπόλοιπα δεν αργούν να έρθουν. Ειδικά όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Αμερικάνικη οικονομία όπου στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που ζούμε είναι εξαιρετικά εύκολο ο ιός της κρίσης να επηρεάσει όλες τις χώρες παγκοσμίως. Με τα λίγα και τα πολλά φτάσαμε στο σήμερα... όπου ο καθένας από μας αναρωτιέται, τι είναι τελικά ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση, όλοι μας λέγανε ότι είναι η σωστή οδός αλλά εμείς διαπιστώνουμε το αντίθετο. Σίγουρα οι κοινωνίες προοδεύουν και εμείς είμαστε υπέρ αυτού... αλλά θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί εύκολα πως οι επιπτώσεις τις κρίσης θα περιορίζονταν αν η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε χώριζε τα σύνορα της σε 3 ή και 4 κομμάτια. Δηλαδή μια αυτάρκης ευρωπαϊκή οικονομία, μια Αμερικάνικη και μια Ασιατική... οι οποίες θα χουν μεταξύ τους συναλλαγές σε κάποια προϊόντα αλλά χωρίς τη δυνατότητα δανεισμού ή επένδυσης η μία από την άλλη. Αυτό ίσως αποτελεί μια αρκετά καλή ιδέα/βάση για μια νέα παγκοσμιοποιημένη μεν κοινωνία, χωρισμένη δε σε μέρη. Αν μια ευρωπαϊκή τράπεζα δεν είχε τη δυνατότητα να επενδύσει στις ΗΠΑ ίσως το πρόβλημα να μην μεταφέρονταν στην Ευρώπη!!!Δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μια μέση λύση είναι η κατάλληλη αφού ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση λειτουργούν στο όνομα της απληστίας. Βρισκόμενοι στο σήμερα η καλύτερη λύση για ενέσιμη βοήθεια στην οικονομία αποτελεί η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, κάτι που έχει σκοπό να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει και ότι πλέον θα υπάρχουν ποιο αυστηρές δικλείδες ασφαλείας. Η συμβουλή μας, μιας και τα χουμε φρέσκα από τα μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι , υπομονή, όχι πανικός και σίγουρα μια κρίση είναι που θα περάσει... ευτυχώς υπάρχουν αρκετά μυαλά να σκεφτούν τον τρόπο... σκοπός είναι να διασφαλίζουμε τα νότα μας τον καιρό της ευημερίας.




Ολόκληρο το άρθρο

ΧΜΜΜ... ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ 14 ΠΑΙΔΙΩΝ...


Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της γνωστής πλέον μητέρας με τα 14 παιδάκια.
Είναι η Nadya Suleman και είναι 33 χρονών. Είναι ανύπαντρη! και έκανε τα παιδιά της (και τα 14) με τεχνητή γονιμοποίηση από το σπέρμα κάποιου δότη. Δεν δουλεύει, κάνει το μεταπτυχιακό της ως δικηγόρος. Μένει με τους γονείς της και ο ένας της γιος είναι αυτιστικός. Από έφηβη ήθελε να αποκτήσει παιδιά και της έιχε γίνει έμμονη ιδέα. Ένα πρόβλημα στα γυναικολογικά της την οδήγησε στην τεχνητή γονιμοποίηση. Η μητέρα της πιστεύει πως θα σταματήσει εδώ και δεν θα κάνει άλλα παιδιά γιατί δεν έχει άλλα κατεψυγμένα γονιμοποιημένα ωάρια..!
Γιατί δεν μου φαίνονται φυσιολογικά αυτά;;;

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

XΑΖΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Δύο δραπέτες στη Νέα Ζηλανδία κατάφεραν και το έσκασαν από την αίθουσα του δικαστηρίου φορώντας χειροπέδες. Όλα καλά μέχρι εκεί αφού στη συνέχεια μπήκε μπροστά τους μια κολόνα η οποία χωρίς να κουνηθεί κατάφερε να τους σταματήσει. Τώρα οι δύο παρ' ολίγον δραπέτες έχουν να αντιμετωπίσουν έξτρα κατηγορίες αλλά και τον περίγελο της κοινής γνώμης.


Tom Sawyer
Ολόκληρο το άρθρο

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ


Ο αδερφός του Ομπάμα,που ζει στην Κένυα, συνελήφθη για κατοχή ποσότητας μαριχουάνας.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και λέει πως δεν έχει ιδέα για ποιο λόγο τον πήραν από το σπίτι του.

Όταν έγινε η ορκομωσία του Ομπάμα, ο Τύπος έγραφε για τον George Obama που ζει σε άθλιες συνθήκες στην Κένυα και κερδίζει περίπου 1 δολάριο τη μέρα. Ο αδερφός του Barack Obama από τον ίδιο πατέρα βγήκε και δήλωσε πως ανέκαθεν ζούσε καλά και ότι τα περιοδικά απλά υπερέβαλαν.

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ


Φαίνεται πως δεν είμαστε η μονη χώρα που έχει πρόβλημα με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων. Η "Φωλιά του πουλιού", το εθνικό γήπεδο του Πεκίνου δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα δικά μας.
Το στάδιο που κόστισε 450 εκατομμύρια δολάρια δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από τον Άυγουστο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα πληρώνοντας 7 δολάρια έισοδο και να ψωνίσουν από τα αρκετά ακριβά τουριστικά μαγαζάκια εκεί τριγύρω. Η μπογιά έχει αρχίσει να ξεφτίζει, μαζί με τη λάμψη των Ολυμπιακών και το ετήσιο κόστος συντήρησης του σταδίου ανέρχεται στα 8,8 εκατομμύρια δολάρια.
Αλλά!, (παντού υπάρχει ένα αλλά), οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα σχέδιο για την αξιοποιήση της Φωλιάς. Σε 3-5 χρόνια το τεράστιο γήπεδο θα γίνει συγκρότημα με μαγαζιά και χώρους ψυχαγωγίας.
Εμείς τα δικά μας γήπεδα τι θα τα κάνουμε;

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Όταν πεινάς, λες ψωμί.
Όταν διψάς, λες νεράκι.
Όταν πονάς, αγάπη.

(ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ)

FORGET-ME-NOT


Ολόκληρο το άρθρο

ΒΡΕ, ΒΡΕ...

Η Αντριάννα Λίμα για ανδρικό περιοδικό.
Topless...
Καλημέρα.

MR.KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ


Δεν θα σας πω για στρύδια, μύδια, καρύδια και διάφορα τέτοια.
Είναι κάτι τόσο απλό...
Το φλερτ!
Σύμφωνα με επιστήμονες το φλερτ είναι το καλύτερο αφροδισιακό!
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις σε κάποιον ότι ενδιαφέρεσαι και να έρθεις κοντά του.
Και κάθεστε εσείς και περιμένετε από το φαγητό...
Σκάστε ένα χαμόγελο καλύτερα!

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

MEGA, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...!


Ξέρω πως πολλοί θα με νιώσετε...
Ευχαριστώ το MEGA για το world poker tournament.
Μια όαση στην κόλαση των γαμω-telemarketing.
Αδέρφια, το πόκερ είναι τρόπος ζωής...

MR.KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

ΤΟ ΝΕΟ single ΑΠΟ Morrissey


Δεν ξέρω αν αξίζει να ακούσετε το καινούριο cd single από Morrissey.
Δείτε όμως το εσώφυλλο του cd τους και αποφασίστε μόνοι σας...!!

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

E; ΛΕΣ;

Το μεγαλύτερο poll για τους
ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.
Λέτε να μάθουμε την αλήθεια; Καλή τύχη σε όλους.
Στο TVMA.

MR.KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα..


Αφιερωμένο στον αδερφό μου!!

Tom Sawyer
Ολόκληρο το άρθρο

SHIT HAPPENS...


Ολόκληρο το άρθρο

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ...

...ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ....ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!!

TABYBLUE


Ολόκληρο το άρθρο

ΜΟΔΑ ΑΠΟ ....ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Μμμ.....σοκολάτα!


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOOGLE EARTH!!!


Εντόπισαν φυτεία μαριχουάνας 8 στρεμμάτων μέσω του google earth στην Ελβετία!!! 16 άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν 1.1 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού, μετρητά και τιμαλφή ύψους 550.000 λιρών....


Big Brother καταντήσαμε! Τα πάντα βλέπουν!


TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟΛΟΓΟ!!!



Μα το Θεό, άρχισε το βίντεο να παίζει και λέω, να δείς που θα κάνουν χαρακίρι!!! Πως φωνάζουν έτσι ρε; Είναι αυτά γλυκόλογα να πεις στην αγαπημένη σου; Οι Σαμουράι φώναζαν λιγότερο!!! Δηλαδή όταν θέλουν να φωνάξουν και να κάνουν σαματά....πόσο πιο δυνατά φωνάζουν;;
Να ήσουν γυναίκα και να είχες, λέει, έναν τέτοιο για γκόμενο ε; "ΝΑΚΑΜΟΥΡΑ ΝΟ ΚΑΤΕΝΕΡΟΚΑ ΝΤΕΚΕΝΟ!!!"......Ψιτ, μη ψαρώνεις, ....γλυκόλογα είναι! Έχω κάνει καράτε και ξέρω!
TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;


Αυτή ήταν η εικόνα σήμερα στο Ηράκλειο. Όπου υπήρχε βενζίνη έτρεχαν να προλάβουν! Ο λόγος; Οι κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού που γίνονται πιο έντονες. Από χθες το βράδυ η έλλειψη καυσίμων ήταν αισθητή στην πόλη του Ηρακλείου. Λίγα ήταν τα βενζινάδικα που λειτουργούσαν! Σήμερα ορισμένα βυτιοφόρα κατάφεραν να φτάσουν στο Ηράκλειο, από τη νότια μεριά του νησιού, κάνοντας ένα τεράστιο δρομολόγιο αλλά και δύσκολο! Αύριο ίσως επικρατήσει η ίδια εικόνα....
TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΣΦΗΝΑ ΣΤΗΝ ....ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!


Λένε ότι το θέμα της Σφήνας με την απόβαση στα Ίμια είναι μούφα και πως ο ρεπόρτερ της εφημερίδας με τους... 100 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ (σύμφωνα με τον εκδότη της Σπύρο Καρατζαφέρη), πήγε στην βραχονησίδα Καλό Νερό.



Ολόκληρο το άρθρο

Looking for a Girl With a Washing Machine



FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ


Στο Λονδίνο, ένας 26χρονος σκοτώθηκε όταν έμπλεξε σε καυγά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Ο νεαρός πήγαινε με την 3χρονη κόρη του να δουν τη μαμά που μόλις είχε φέρει στον κόσμο το τέταρτο μέλος της οικογένειας.
Το κοριτσάκι δεν έπαθε τίποτα αλλά ο άτυχος πατέρας χτυπήθηκε μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια της μικρής.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο και ψάχνει για μάρτυρες.

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

FEDERER-NADAL ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Ο Rafael Nadal θα συναντήσει στον τελικό του Australian Grand Slam τον Roger Federer.
Θα είναι η 19η φορά που θα παίξουν αντίπαλοι οι δυο τους.
Ο Nadal κέρδισε 3-2 σε ένα εντυπωσιακό και δύσκολο παιχνίδι τον Fernando Verdasco από την Ισπανία.
Ο Verdasco απογοητεύτηκε που έχασε το ματς αλλά ευχήθηκε τα καλύτερα στον φίλο του.
Ο Federer έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα γιατί έπαιξε μόνο 3 σετ στον ημιτελικό και λογικά θα είναι περισσότερο ξεκούραστος.
Οι δυο κορυφαίοι τενίστες του κόσμου θα αναμετρηθούν την Κυριακή στη Μελβούρνη.

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Ο "ΕΡΩΤΙΚΟΣ" ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΑΣ!!!


Ομολογώ πως είναι πρωτότυπη ιδέα..!
Ο "Ερωτικός 9.48" στη Θεσσαλονίκη κάνει δώρο στους ακροατές του το διαζύγιό τους!
Αν είναι δυνατόν!!
Το διαζύγιο;;;
Στο Ίντερνετ λένε:
"
Όταν ζούσατε τον μεγάλο έρωτα, ο Ερωτικός 948 ήταν εκεί. Τώρα που χωρίζετε θα σας αφήσουμε μόνους;".
(Διευκρινίζω πως δεν έχω πρόβλημα με τον σταθμό, ίσα ίσα!)

FORGET-ME-NOT


Ολόκληρο το άρθρο

MADONNA-ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τελευταία είχα διαβάσει σε δίαφορα sites πως υπάρχει πιθανότητα να έρθει πάλι η "Μαντάνα" στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδείας της.
Οι ημερομηνίες ανακοινώθηκαν σήμερα στο site της και η Ελλάδα δεν αναφέρεται πουθενά. Αντίθετα, η βασίλισσα θα τραγουδήσει και θα δείξει τους μύες της στην Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Δίπλα είναι, μπορείτε να πεταχτείτε!

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

CAUTION, ZOMBIES AHEAD!


Αυτή την πινακίδα έβλεπαν σε κεντρικό δρόμο του Austin οι διερχόμενοι οδηγοί!
Κάποιοι "έσπασαν" τον κωδικό του συστήματος της φωτεινής επιγραφής και προειδοποίησαν τους οδηγούς να προσέχουν τα ζόμπι!
Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά οι αρχές μάλλον δεν αστιεύονται ιδιαίτερα και ψάχνουν τον δράστη της...εγκληματικής πράξης...

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Ο ΘΟΡΠ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ


Ο καλός μου Ίαν που του έχω τεράστια αδυναμία (και αφίσα στον τοίχο μου) αγανάκτησε με τα υπονοούμενα των δημοσιογράφων για τις...προτιμήσεις του.
Χθες, με ανακοίνωσή του, δήλωσε πως ο Daniel Mendes είναι ένας από τους φίλους που κράτησε από τον χώρο του αθλητισμού. Πήρε δε την απόφαση να μιλήσει γιατί θέλει να θέσει ένα όριο και να μην ασχολείται ο Τύπος με την οικογένεια και τους φίλους του.
Είναι ενοχλημένος και επανέλαβε πως στο παρελθόν έχει αναφερθεί ξανά καθαρά και ξάστερα για το ότι δεν έιναι γκέι.
Ουφ...
Ανακούφιση...

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ 8 ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ


Προχθές λέγαμε για την κυρία που γέννησε 8 μωράκια!
Σήμερα ερχόμαστε να σας πούμε πως πρόκειται για μια γυναίκα λίγο πριν τα 30. Έχει άλλα 6 παιδιά ήδη, 4 αγόρια και 2 κορίτσια. Μάλιστα, 2 από αυτά είναι δίδυμα. Φανταστείτε τι θα γίνεται στο σπίτι...!
Η οικογένεια μένει στο σπίτι των γονειών της μητέρας, σ'ένα μόνο δωμάτιο το ζευγάρι με τα παιδιά τους!
Ο μπαμπάς, που είναι εργάτης, πρόκειται να φύγει σύντομα για το Ιράκ.
Απορώ πως θα τα καταφέρει η μαμά με 14 παιδιά...

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

H VICTORIA HISLOP ΣΤΟ YMAGBLOG

Victoria Hislop
Η γη των χανσενικών

Κείμενο, συνέντευξη
Κωνσταντίνος Πανάτσας

Μόλις είχε φτάσει στην Θεσσαλονίκη. Γοητευτική, μπριόζα, ένα ζωντανό μείγμα αγγλικού τακτ και μεσογειακού ταμπεραμέντου. Το χαμόγελο, αναπόσπαστο από τα χείλη της. Συναντήσαμε τη Victoria Hislop η οποία μας έμαθε αγγλιστί την ιστορία της Σπιναλόγκας, του μαρτυρικού νησιού της εξορίας των λεπρών…

Οι Άγγλοι συνωστίζονται σωρηδόν κάθε καλοκαίρι στην Μύκονο. Η Victoria Hislop επισκέφτηκε την Κρήτη ως ενδιάμεσο σταθμό με τελικό προορισμό τη Σπιναλόγκα. Ασυνήθιστο. Στο παρελθόν λειτουργούσε λεπροκομείο στο μικρό νησί δίνοντάς του άμεσα, μιαν εικόνα φρίκης, ένα “δυσάρεστο” αέρα. Η συγγραφέας ένιωσε κάτι το περίεργο, αλλά συνάμα οικείο, γνώριμο. Η Κρήτη την φιλοξένησε 30 φορές. Τα σπαστά ελληνικά προσαρτήθηκαν βαθμιαία στο λεξιλόγιο της.
Έμαθε την ιστορία του νησιού. Οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τη γη, υπήρχε υποτυπώδες εμπόριο, ένα καφενείο λειτουργούσε δίπλα στο κουρείο του νησιού. Το νησί, ιστορικά, απέκτησε γεννήτρια και ηλεκτροδοτήθηκε προτού πάρει ρεύμα η απέναντι παραλία. Η ερωτική ιστορία ανάμεσα στον γιατρό και την ασθενή εξελίχθηκε σχεδόν φυσικά. Και ο γιατρός βρήκε τον τρόπο να θεραπεύσει το χτικιό. Απολαύστε τη συνέντευξη της γυναίκας που διηγήθηκε την απομόνωση και τις οικογενειακές προκαταλήψεις με τα πιο γλυκά χρώματα, αυτά των γερανιών στη Σπιναλόγκα.

Μόλις λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Ποια η άποψή σας για την πόλη;
Μόλις έφτασα στη Θεσσαλονίκη και διστάζω να εκφράσω την άποψή μου για την πόλη. Ωστόσο, ήδη την βρίσκω φανταστική. Θα μείνω μόλις 2 μέρες. Μετά θα ταξιδέψω μία μέρα και στην Αθήνα. Δύο μέρες Θεσσαλονίκη, μία στην Αθήνα. Νομίζω πως είναι η σωστή ισορροπία!

Μας καλοπιάνετε ήδη… Ας περάσουμε στα “του βιβλίου”. Ο κύριος χαρακτήρας, η Αλέξις, επιθυμεί να μάθει τόσα πολλά πράγματα για το παρελθόν, για τους γονείς της. Θέλατε ποτέ εσείς, προσωπικά, να μάθετε κάτι τόσο πολύ για την ζωή σας;
Ακριβώς πριν γράψω το βιβλίο, έμαθα σημαντικά πράγματα που σχετίζονται με την οικογένειά μου. Ο μοναδικός χαρακτήρας που ίσως είναι σε κάποιον βαθμό βιογραφικός είναι η Sophia η οποία μοιάζει απίστευτα με την μητέρα μου. Είναι άκρως ενδιαφέρον που ξεκίνησες την συνέντευξη με αυτή την ερώτηση, και είναι κάτι που δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ στο παρελθόν. Η μητέρα μου αποτυπώνεται στο χαρτί με τα γνωρίσματα αυτού του χαρακτήρα καθώς υπήρξε άνθρωπος λίγο μυστικοπαθής, κλειστός, που κρατούσε πράγματα για τον εαυτό του. Η γενιά μου, πόσο μάλλον η δική σου, είναι περισσότερο “ανοιχτή”, μοιραζόμαστε συναισθήματα, μιλάμε περισσότερο για τους προβληματισμούς μας. Ήταν η άποψη μιας περιόδου όπου δεν έπρεπε να μιλάς, δεν έπρεπε να δείχνεις συναισθήματα, δεν έπρεπε να εκτίθεσαι τόσο πολύ. Χαρακτηριστικά μιας βικτοριανής εποχής που έμειναν ζωντανά στο χρόνο. Αποκύημα του προηγούμενου αιώνα στην Βρετανία. Στα 30 μου λοιπόν, ανακάλυψα εντελώς τυχαία πως η μητέρα μου είχε μια κόρη η οποία πέθανε 2 χρόνια πριν ακριβώς γεννηθώ…

Πως νιώσατε;
Ήταν ένα τεράστιο σοκ για μένα. Έμεινα έκπληκτη. Δεν είχα ιδέα. Έμαθα εντελώς τυχαία, στα 30 μου χρόνια, πως είχα μια αδερφή που έχασε τη ζωή της 32 χρόνια πριν! Όλες οι φωτογραφίες, καθετί που είχε σχέση με αυτήν είχε απλώς εξαφανιστεί.

Και πως αντιδράσατε τελικώς;
Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Απλά με τον καιρό κατάλαβα για ποιον λόγο έκρυψε αυτή την αλήθεια η μητέρα μου. Μέσα μου, κατάφερα να εξηγήσω γιατί αντέδρασε έτσι και έμαθα περισσότερα για την ίδια, για την πίεση που άντεξε και έγινε αυτό που έγινε στην πορεία. Πραγματικά η ερώτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω που ριζώνουν οι απόψεις μου για τα οικογενειακά μυστικά στα οποία στηρίχθηκε η κεντρική ιδέα μου για το βιβλίο. Τα οικογενειακά μυστικά, και για ποιόν λόγο οι άνθρωποι αναγκάζονται ή προτιμούν να τα κρατούν μέσα τους. Επηρεάστηκα τρομακτικά από αυτό το γεγονός που μου συνέβη. Και ο χαρακτήρας στο τέλος του βιβλίου αναρωτιέται γιατί δεν του αποκαλύφθηκε το πώς υπήρχε λέπρα στην οικογένεια και προτίμησαν να του το κρύψουν.

Η μητέρα σας πως αντέδρασε απέναντί σας;
Μου εξήγησε απλώς πως αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι της δικής της γενιάς, της δικής της φιλοσοφίας αντιμετώπιζαν τις τραγωδίες που τους αφορούσαν. Έχουμε μια αγγλική έκφραση που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περίπτωση. “Είχα ένα σκελετό στο βάθος της ντουλάπας μου”… Κάτι κρυφό που σε αφορά άμεσα, βρίσκεται τόσο κοντά σου και προτιμάς να το αγνοείς τηρώντας μια στάση αδιαφορίας, μια μάσκα που σε εμποδίζει να αντιδράσεις.

Το “Νησί” κυριάρχησε στη βρετανική λίστα των Best Sellers για περισσότερες από 24 εβδομάδες, ενώ στην Ελλάδα παραμένει ακόμα ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές, ξεπερνώντας πλέον τις 30 εβδομάδες. Οι πωλήσεις πλησίασαν τα 850.000 αντίγραφα. Νιώθετε έκπληκτη για αυτή την “απόδοση”;
Απλώς ήταν κάτι το μη αναμενόμενο. Δεν το περίμενα. Δεν μπορούσα να το προβλέψω.

Δεν νιώσατε από την αρχή πως ήταν μια δυνατή ιστορία που μπορούσε με τη σωστή ώθηση να κάνει… πάταγο;
Πάντα ένιωθα πως ήταν μια καλή ιστορία. Όταν όμως την έγραφα, δεν είχα το μυαλό μου στο πως θα πάνε οι πωλήσεις της. Είχα άλλα να σκεφτώ! Την Μαρία, τον γιατρό, την αρρώστια και την θεραπεία της. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ την μετέπειτα πορεία. Όταν προσπάθησα να πλησιάσω εκδότες, κανείς δεν ήθελε να το εκδώσει…

Κανείς;
Κανείς. Οι 6 μεγαλύτεροι εκδότες της Βρετανίας το απέρριψαν αμέσως. Το θέμα του ήταν η λέπρα, κάτι όχι και τόσο εμπορικό! Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να πεις “μ’ αρέσει, θα το εκδώσω αυτή τη στιγμή”. Η ιδέα δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά. Και οι απαντήσεις κυμαίνονταν στο “καλή και δυνατή ιστορία αλλά δεν με ενδιαφέρει”. Τελικά, μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη που άρεσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

Η λέπρα πλέον ανήκει στις θεραπεύσιμες ασθένειες. Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες συνεχίζουν να ωθούν κάποιους στο περιθώριο. Πως εξηγείτε αυτή τη διαρκή τάση για απομόνωση μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων;
Είναι η ανθρώπινη φύση. Είναι ο φόβος που “απομακρύνει” ορισμένες ομάδες ανθρώπων και τις ωθεί στο περιθώριο.

Η φύση της αρρώστιας;
Και βέβαια πρέπει να συνυπολογίζεται. Έτσι αντιμετωπίζονταν αρχικά και οι λεπροί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο κόσμος όταν πρωτοεμφανίστηκε και το AIDS. Κανείς δεν γνώριζε πως μεταδίδεται. Δεν πλησιάζαμε ο ένας τον άλλο, ήμασταν προσεκτικοί, φοβερές στιγμές! Η λέπρα και το AIDS έχουν πολλές ομοιότητες σε αυτό το επίπεδο. Η άγνοια πάνω στα συγκεκριμένα θέματα τα καθιστούσε άμεσα απειλητικά και οι άνθρωποι εύκολα απομόνωναν ομάδες που θεωρούσαν επιρρεπείς.

Πριν γράψετε το βιβλίο, κάνατε κάποια σχετική έρευνα. Μείνατε έκπληκτη με κάτι που συναντήσατε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου; Κάτι που να σχετίζεται με την ασθένεια, τους ασθενείς ή τις καταστάσεις που τους αφορούν;
Ναι… Στην πραγματικότητα ότι γνώριζα για την λέπρα ήταν οι αναφορές αυτής της ασθένειας στη Βίβλο. Και αυτό στην Παλαιά Διαθήκη… Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για το πώς φροντίζεις ένα λεπρό. Κάτι που είχα ακούσει πιθανότατα στο σχολείο ή την εκκλησία. Όταν έκανα την έρευνά μου, ερχόμουν αντιμέτωπη ξανά και ξανά με τις αναφορές της Βίβλου. Εκεί είχε μείνει η αντιμετώπιση της ασθένειας, χιλιάδες χρόνια μετά την συγγραφή αυτού του χωρίου στις Γραφές. Και αυτές οι αναφορές στη Βίβλο βοηθούν ακόμα στην καταπολέμηση της λέπρας. Στην Ινδία… Έτσι, κατά κάποιον τρόπο δεν σοκαρίστηκα. Νομίζω πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την λέπρα ως την πιο άσχημη και απεχθή ασθένεια.

Στο βιβλίο σας περιγράφετε μέρη και καταστάσεις με απίστευτη ακρίβεια. Τα έχετε επισκεφτεί;
Έχω επισκεφτεί τη Σπιναλόγκα δεκάδες φορές…


Μήπως την Ελούντα απέναντί της;
Όχι. Έμενα στην Πλάκα, ένα μικρό χωριό. Συνήθιζα να παίρνω το πλοίο νωρίς το πρωί που μετέφερε εργάτες. Βρισκόμουν εκεί πριν ξεκινήσουν για το νησάκι τα μεγάλα πλοία από την Ελούντα με τους τουρίστες.

Πως νιώσατε στη Σπιναλόγκα γνωρίζοντας πως αποτελούσε μέρος “εξορίας” για τους λεπρούς;
Από τη μία είναι πολύ καταθλιπτικό. Σου δίνει την αίσθηση, εκ προοιμίου πως είναι θλιβερό. Στην πραγματικότητα, μόλις φτάνεις εκεί, νιώθεις μια παράδοξη αντίφαση μέσα σου. Δεν νιώθεις μόνο οίκτο για όσους έζησαν εκεί. Οι άνθρωποι που επιβίωναν εκεί περνούσαν τη ζωή τους, με δυσάρεστες όμως και χαρούμενες στιγμές. Για αυτές τις όμορφες στιγμές έγραψα και το βιβλίο.

Πόσο δύσκολο ήταν να αποτυπώσεις στο χαρτί τα συναισθήματα που σου προκάλεσε ο χώρος;
Το πίστευα πως ήταν έτσι. Πίστευα σε αυτή τη φανταστική εκδοχή της Σπιναλόγκας. Δεν βρήκα καθόλου δύσκολο το να την περιγράψω. Όπως κατάλαβες, τα ελληνικά μου είναι κάτι περισσότερο από σπαστά και δεν μπορώ να διαβάσω την γλώσσα σας. Αποτέλεσμα; Δεν μπορούσα να μιλήσω με ανθρώπους που ήξεραν καλά την αληθινή ιστορία. Πλέον, μετά τη διαμονή μου εκεί και την έκδοση του βιβλίου μου, έρχονται πολλοί και μου διηγούνται ιστορίες. Υπήρχε δυστυχία εκεί…

Περάσατε το μήνυμά σας;
Ο κόσμος φαίνεται πως επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά. Δεν είχα σκοπό να κάνω κήρυγμα. Το βιβλίο μου δεν ήθελα να είναι διδακτικό. Όχι, σε καμία περίπτωση. Ωστόσο οι άνθρωποι γύρω μας αντιδρούν θετικά στο μήνυμα πως “δεν πρέπει να περιθωριοποιούμε κανέναν απολύτως”.


Ολόκληρο το άρθρο

ΑΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ...


Αν πατήσω το κόκκινο κουμπάκι...
Θα καταστραφεί το ίντερνετ..;;

Η απάντηση στο
http://www.turnofftheinternet.com/#



Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ...


Το είπε ο Παπαθανασίου:


"Η αύξηση της απασχόλησης βασικός μας στόχος"


Εδώ γελάμε....


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

Η ΠΡΩΤΗ...ΔΕΥΤΕΡΗ


Σύμφωνα με το ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Έσεξ θα ήταν καλύτερα ίσως να μην υπήρχε πρώτη αγάπη καθώς αυτή επηρεάζει αρνητικά τις επόμενες. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας δρ Μάλκολμ Μπρίνιν, η άνθρωποι προσπαθούν να αναβιώσουν κατά κάποιο τρόπο τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν στην πρώτη τους αγάπη με αποτέλεσμα τα στάνταρ που θέτουν να βλάπτουν τις επόμενες μακροχρόνιες σχέσεις τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «τελικά, φαίνεται πως το μυστικό για τη μακρόχρονη ευτυχία σε μια σχέση είναι να έχει 'παραλείψει' κανείς την πρώτη σχέση».
Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ.ά.)


Μετάφραση : "Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής. Αγωνία για τον νέο γαμπρό"

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΨΗΣ
ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ...

(ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ)




FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...

Ελάτε να διαμορφώσουμε το τοπίο της ενημέρωσης!
Live polls στο TVMA.
Ξεκινάνε σήμερα.
AGB τέλος;

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ!!!


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!!!


Ολόκληρο το άρθρο

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΤΥΡΙ,ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΨΩΜΙ

Η φαντασία δεν έχει όρια!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ART ATTACK!


Στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν στήθηκε άγαλμα προς τιμήν του παπουτσιού (!) που πετάχτηκε στον Μπους από τον Ιρακινό δημοσιογράφο Μουνταζέρ αλ Ζαΐντι. Δεν ξέρω αν στήθηκε υπέρ του!Η δίκη του οποίου αν και είχε καθοριστεί στις 31 Δεκεμβρίου πλέον έχει αναβληθεί επ'αόριστον.
Τοm Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

ΔΙΟΡΘΩΣΗ...


Και το ειρωνικό της υπόθεσης; Ο άνθρωπος που πρώτος ζήτησε να δουν τους μισθούς μας, ήταν ο Χρήστος Ζαμπούνης, σύμβουλος του περιοδικού. Υπάρχουν άνθρωποι, που μπορούν να σας εκπλήξουν... Θέλω να τον αφαιρέσω από τη λίστα όσων ανέφερα. Όπως και τη συντακτική ομάδα των "Επιλογών" που στάθηκε πλάι μας, και μας έμαθε να επιβιώνουμε. Όσον αφορά τον Λεόντιο Παπαδόπουλο, ό,τι και να κάνει, στη νέα του αρχή, του ευχόμαστε σύσσωμο το περιοδικό, καλή επιτυχία. Αν το δεις, στείλε ένα μήνυμα στο ymagblog@gmail.com. Οι άνθρωποι που αξίζουν, δεν χάνονται.

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο6


Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο5


Ολόκληρο το άρθρο

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Σας είχα προειδοποιήσει...2 φορές μάλιστα!

Άντε και καλή σας όρεξη!


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ...

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ Υ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΚΑΙ
Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο4


Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο3


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ?




Λοιπόν από ότι φαίνεται πήγε κάποιος δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Σφήνα" (μα που το σκέφτηκαν αυτό το όνομα; Μου έρχονται χιλιάδες συνέχειες της φράσης αυτής...) και ανέβασε λέει Ελληνική σημαία. Το γεγονός από μόνο του είναι ήδη προκλητικό , τουλάχιστον για τους γείτονες Τούρκους. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως το zougla.gr έδωσε στο θέμα προεκτάσεις και το ίδιο αναμένεται να κάνει και η εφημερίδα ¨Σφήνα"(κρατιέμαι ακόμα...). Αυτό που είδα όμως εγώ ήταν ένας τυπάκος μάλλον αγχωμένος να κρατάει μια σημαιούλα σαν αυτές που είχαμε στο δημοτικό όταν λέγαμε τα ποιήματά μας. Ας περάσουμε όμως στην ουσία. Τι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν με αυτό; Ίσως ήδη να είναι είδηση στην Τουρκία, ίσως ήδη να γίνονται και άλλες παραβιάσεις για "αντίποινα" και ίσως να προκληθεί άλλο ένα θερμό επεισόδιο όπως τότε. Υπεύθυνη δημοσιογραφία; Μπα...δεν νομίζω. Ανεύθυνος λαϊκισμός; Μπα...ούτε. Βλακώδης αντιμετώπηση; Μήπως διαφήμιση της εφημερίδας; Τι να πω...Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί και πως μια τέτοια κίνηση είναι δημοσιογραφική και τι τελοςπάντων προσφέρει σε εμάς. Ένταση και μόνο. Συγχαρητήρια θέλετε να ακούσετε; Συγχαρητήρια λοιπόν. όχι όμως για αυτό που κάνατε αλλά για αυτά που θα ακολουθήσουν.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο2


Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ολόκληρο το άρθρο

ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Υ

ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!!!!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ Υ...

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ:ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ






Εμένα οι φίλοι μου είναι χαζοί. Ναι,ναι!Είναι κακά παιδιά. Κάνουν όλοι την ώρα χαζομάρες και ποτέ μα ποτέ δεν διαβάζουν για το σχολείο έτσι η κυρία μου τους μαλώνει και αυτοί κοκκινίζουν από ντροπή. Όλη την ώρα τεμπελιάζουν. Κοιμούνται όλη μέρα και το βράδυ πέφτουν για ύπνο. Πίνουν μερικές φορές λίγο παραπάνω και κάνουν χαζομάρες όταν βγαίνουμε όλοι μαζί έξω. Το χειρότερο όμως είναι που μερικές φορές λένε απαγορευμένες λέξεις,αυτές που λέτε εσείς οι μεγάλοι βρισιές. Όχι για μένα φυσικά!Εμένα με αγαπάνε.



Η αλήθεια είναι πως και γω τους αγαπάω. Περνάω καλά μαζί τους. Όποτε έχω κάποιο πρόβλημα κάποιος θα είναι εκεί ώστε να μοιραστεί το βάρος στα 2.Όποτε βαριέμαι όλο και κάποιος θα έρθει να με πάρει να πάμε να παίξουμε!Όποτε έχω δύσκολα μαθήματα,είναι εκεί να με βοηθήσουν. Όποτε κάνουμε σκανταλιές πάντα μοιραζόμαστε την ποινή και ποτέ δεν κάνουμε ζαβολιές. Όποτε έχω πέσει χαμηλά πάντα είναι εκεί για να με σηκώσουν. Μάλλον δεν είναι τελικά όσο κακοί έδειχναν....



Υ.Γ:Τις παραπάνω λέξεις τις αφιερώνω στα παιδάκια-φίλους μου για την κάθε στιγμή που μου έχουν χαρίσει και πρόκειται να μου χαρίσουν!
Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο