Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΝΥΧΤΑ

Πάντα η νύχτα μου προκαλούσε αισθήματα αντιφατικά. Από τη μια ο σκοτεινός δρόμος του χαμού, του φόβου και της μοναξιάς και από την άλλη ο τόπος και ο χρόνος που η φαντασία κάνει αισθητή την παρουσία της με σκέψεις και όνειρα που μόνο στο σκοτάδι μπορείς να κάνεις.Γιατί μόνο το σκοτάδι τα ανέχεται. Μόνο το σκοτάδι τα αγκαλιάζει.

Διαβάζουμε:

---> wikipedia: Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Νυξ είναι γνωστή η θεότητα που προσωποποιούσε τη νύχτα. Η Νυξ αναφέρεται ιδιαίτερα από τους αρχαίους Έλληνες ποιητές, αλλά η μεγάλη σημασία της στην ελληνική μυθολογία υπερβαίνει τα απλά λογοτεχνικά πλαίσια. Η Νυξ ήταν κυρίαρχη αρχέγονη και κοσμογονική μορφή, την οποία φοβόταν και σεβόταν ακόμα και ο ίδιος ο θεός Δίας. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησιόδου, η Νυξ είχε γεννηθεί από το Χάος.


Το Χάος γέννησε τη Νύχτα λοιπόν. Ίσως για αυτό επιμένουμε να κάνουμε τις πιο τρελές μας σκέψεις τη νύχτα. Γιατί είναι χαώδεις. Μέχρι το πρώτο φως της ημέρας το χάος κυριαρχεί στο μυαλό μας. Αλλά είμαστε δειλοί.Δεν τολμούμε να βγούμε στο φως του Ήλιου και να πούμε αυτά που σκεπτόμαστε. Γιατί είναι βαρύ το φορτίο της Γνώμης. Έτσι, μένουμε να περιμένουμε και πάλι τη νύχτα να δώσει δύναμη στον πραγματικό εαυτό μας να βγει προς τα έξω.

Και αν κάτι πρέπει να μας μείνει σαν στόχος από αυτές τις δύσκολες αλλά τόσο συναρπαστικές νύχτες είναι αυτό: Πρέπει να φέρουμε τα όνειρά μας στο φως. Πρέπει να τα κάνουμε μέρα, έστω και μέσα στη νύχτα. Αν αποτύχουμε σε αυτό, οι μέρες θα λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ, ώσπου μια μέρα , χωρίς να το καταλάβουμε , θα ξημερώσει σκοτάδι γύρω μας.Και τότε θα είναι αργά πια.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
μυθογένεια