Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η μετάλλαξη των γυναικών και οι XXX-MEN




Να ξεκινήσω με μια ρουφιανιά. Η Λιζέτα Καλημέρη είναι η αδερφή της Μελίνας Κανά και το αληθινό επώνυμό τους είναι Κανατά και ήταν συμμαθήτρια με έναν γνωστό μου τον Νίκο και ήταν ψηλομύτα.

Ακόμα ένας λόγος που μου αρέσει είναι αυτός, πέρα από τα ωραία τραγούδια που ερμηνεύουν.

Δε ξέρω αν ανήκουν στις μεταλλαγμένες γυναίκες.
Δε μπορώ να αναφέρω όλα τα χαρακτηριστικά τους επειδή ακόμα μεταλλάσσονται, εξελίσσονται προς ένα νέο τύπο γυναίκας, τουλάχιστον οι πιο πολλές τους.
Αφορμή πήρα από μια ελληνική ταινία που ξαναείδα αποσπάσματα, το "Βίτσια γυναικών"

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΛΙΝΑ ΦΩΤΕΤΣΟΥ (σεναριογράφος) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΛΣΑΜΑ ΝΑΤΑΣΑ ΤΣΑΓΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90
Α' ΠΡΟΒΟΛΗ: 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000


Σίγουρα θα σας αρέσει, είναι "Αλμοδοβαρική"
Λοιπόν, οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν μπορούν να θεωρηθούν στερεότυποι αλλά με τη καλή έννοια.
Ειδικά οι "δυναμικές" φίλες της πρωταγωνίστριας εκφράζουν τη γυναικεία επιθυμία για τη μετάλλαξη η οποία εμάς τα αγοράκια μας "φοβίζει" ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να μας χαροποιεί.
Δείχνει τρομακτική επειδή οι γυναίκες έκαναν αυτό το ένα βήμα μπροστά, άσχετα αν πολλές φορές και οι ίδιες τρομάζουν επειδή μπαίνουν σε έναν κόσμο ακόμα εχθρικό για αυτές αλλά κυρίως επειδή δεν ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν τις νέες εναλλακτικές που τους προσφέρει αυτός ο νέος κόσμος, αλλά εμείς ΔΕΝ κάναμε βήματα μπροστά.
Έχουμε κολλήσει σε αυτά που μας έχει συνηθίσει το περιβάλλον.
Μιλάω πάντα για τον κανόνα, έτσι? Όχι για τις εξαιρέσεις.
Αυτός ο φόβος λοιπόν που νιώθουν τα αγοράκια πηγάζει από την ανασφάλεια. Και ακριβώς επειδή για τους ίδιους λάθος λόγους δεν ξέρουμε πως να χρησιμοποιήσουμε τον οποιοδήποτε "φόβο" μας προκαλούν οι νέες συμπεριφορές των γυναικών, επιλέγουμε την πιο ανώδυνη "άμυνα" ας το πω έτσι.
Επιλέγουμε την υποχωρητικότητα Δε σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να γίνουμε διεκδικητικοί ή ακόμα χειρότερα, εκδικητικοί όπως ο ήρωας της ταινίας.
Όχι.
Η καλύτερη άμυνα είναι μεν η επίθεση αλλά σημασία έχει ο τρόπος και τα όπλα που θα χρησιμοποιήσεις
Είναι καλό για εμάς η επίθεση στη νέα γενιά των μεταλλαγμένων και με υπερδυνάμεις γυναικών να μην έχει στόχο την ανασφάλεια τους προκειμένου να εξαφανίσουμε και την δική μας αλλά το να τις κάνουμε να αισθανθούν αλλά και να είναι ασφαλείς.
Να είναι ασφαλείς για να μπορούν να εκφραστούν όπως πραγματικά επιθυμούν και όχι τρομαγμένες να προσπαθούν να επιβιώσουν με τα ίδια βλαβερά όπλα που είχαμε εμείς εναντίον τους στον παλιό κόσμο που τους είχαμε προσφέρει
Τα κορίτσια πλέον μεταλλάσσονται, εξελίσσονται σε κάτι που τους είχαμε απαγορεύσει να ζήσουν, να αγγίξουν, να δαγκώσουν.
Το πρόβλημα είναι δικό μας πια και μπορούμε να το λύσουμε πολύ πιο εύκολα.
Δεν χρειάζεται τα αγοράκια να μεταλλαχθούν σε κάτι άλλο, απλά να πάψουμε να απαγορεύουμε και στους εαυτούς μας όλα αυτά τα οποία είχαμε φορτώσει με το ζόρι στη γυναικεία φύση.
Να μην αρνηθούμε την ανθρώπινη φύση μας, η οποία δεν καταργεί ούτε περιορίζει την αντρική ή γυναικεία φύση.
Πχ. μια σφαλιαρίτσα στο γυναικείο ποπό δεν είναι χαρακτηριστικό του βαρβατίλα macho άντρα, αλλά είναι μια γλυκιά χειρονομία που την έχει ανάγκη τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας.
Είναι καλό να μάθουμε να συνδέουμε συμπεριφορές και πράγματα με την αληθινή τους φύση και όχι με φυλετικά χαρακτηριστικά
Ακόμα ένα παράδειγμα. Μια ζεστή αγκαλιά και μερικά γλυκόλογα. Και τα αγοράκια και τα κοριτσάκια τα επιθυμούν.

Προσωπικά μου αρέσει που οι γυναίκες αποκτάν "υπερδυνάμεις".
Έτσι μπορώ και εγώ δίπλα σε αυτές να εξελιχθώ, επειδή δεν τις ήθελα ποτέ ούτε από κάτω μου, ούτε από πίσω μου, ούτε μπροστά μου, ούτε από πάνω μου αλλά πρωτίστως δίπλα μου.

Επίλογος:
Αγόρια κανόνια, κορίτσια μακαρόνια.

Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες.

Από μικρό παιδί αρχίζει η "Κακή εκπαίδευση". Αλμοδόβαρ και αυτό, έτσι?


1 σχόλια:

Myrto. 19 Αυγούστου 2009 στις 12:27 π.μ.  

H μετάλλαξη μιας γυναίκας- αλλά και ενός άντρα- δεν σταματάει ποτέ… Απλά επιλέγουν να την διακόψουν οι ίδιοι , νομίζουν ότι μεταλλάχθηκαν αρκετά ενώ ακόμα δεν άρχισε καλά καλά η διαδικασία της… Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα κάνουν μαντάρα αμφότεροι !… Οι γυναίκες το βλέπουν ως ¨πόλεμο¨ και οι άντρες ως αντίδραση …Ποτέ δεν το είδαν όπως πραγματικά είναι, ένα ταξίδι με πολλές εκπλήξεις… Ισως δεν έιναι μετάλλαξη αλλα εξέλιξη...