Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

ΑΜΟΡΓΟΣ

Το νησί με τα ισχυρά μαγνητικά πεδία. Το στέκι των μάγων,τότε όταν ήταν στις δόξες τους. Μάγεψαν και τούτο τον τόπο. Του έχουν προσδώσει ιδιότητες υπερφυσικές. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς το απέραντο γαλάζιο της και τα φωτεινά χαμόγελα που συναντάς εκεί. Στιγμές και σκηνές του παρελθόν στο παρόν. Εκεί ο νεοπλουτισμός και τα χαϊλίκια ευτυχώς δεν έφτασαν ακόμα. Το μυαλό σεργιανάει και χαζεύει το σεληνόφως. Τα μάτια σαλεύουν,χάνονται,δεν μπορούν να ξεχωρίσουν που σταματάει η θάλασσα και που ξεκινά ο ουρανός. Η ψυχή αγαλλιάζει,ηρεμεί.
Μακριά από κλαμπίδια και μπιτσόμπαρα,κάνεις μπάνιο στου Μούρου,ίσως η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας μαζί με το πόρτο κατσίκι.


Αφήνεσαι στα χέρια της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που στέκεται αγέρωχη πάνω στους βράχους. Χτισμένη σαν από θαύμα στη μέση του πουθενά.


Για βράδυ περιπλανιέσαι στη πιο όμορφη χώρα των Κυκλάδων,με το κάστρο της απόρθητο στην επέλαση του χρόνου.Κλείνεις απλά με έναν χορό στη πλατεία της Λόζας όπου σίγουρα κάποιο πανηγύρι θα χει,θα έχουν μαζευτεί όλοι και θα χορεύουν αγκαλιά.Στον γυρισμό,ξημέρωμα πλέον,η μουσική στο αμάξι σε αφήνει να ηρεμήσεις και να απολαύσεις το κάθε σου δευτερόλεπτο.
Αυτή είναι η Αμοργός,το νησί του απέραντου γαλάζιου,της ανεξήγητης ενέργειας,των ατέλειωτων στιγμών.

Τώρα ξανά εδώ,του χρόνου πάλι...2 σχόλια:

Σγουραμαλης,  18 Αυγούστου 2009 - 4:36 π.μ.  

Αμάν βρε Τομ..! Τόσες λέξεις για να μας πεις οτι τελικά δε πήδηξες καμία εκεί...?

MR. KAYA,  18 Αυγούστου 2009 - 5:39 μ.μ.  

Λοιπόν, ένα διαδικτυακό χρόνια πολλά, αρχίζω και συνέρχομαι...! Υπέροχη περιγραφή...