Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ζόρια και στο Σικάγο! Κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες!

Οι δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη του Σικάγο των ΗΠΑ έχουν κλείσει για μια μέρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα στον προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Μη βασικές υπηρεσίες, όπως η συλλογή σκουπιδιών , βιβλιοθήκες και τα κέντρα υγείας έκλεισαν, στην πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες ημέρες.

Οι αρχές της πόλης ελπίζουν με αυτή την κίνηση και με τους εργαζόμενους σε αναγκαστικές διακοπές άνευ αποδοχών, θα εξοικονομήσουν περίπου $ 8.3m.

Σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ έχουν ήδη εφαρμόσει παρόμοια μέτρα.

Δύο ακόμη ημέρες έχουν προγραμματιστεί με Μειωμένες υπηρεσίες - μια για τις 27 Νοεμβρίου, την ημέρα των Ευχαριστιών και η επόμενη την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης κληθεί να λάβουν μια σειρά ημερών άδειας άνευ αποδοχών.

Η συνολική εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να είναι $ 34m, αλλά από το γραφείο του δημάρχου δηλώνουν ότι παρά τις "προσπάθειες για τη μείωση του κόστους και την καλύτερη διαχείριση ", το έλλειμμα της πόλης, το 2009 θα εξακολουθεί να είναι περίπου $ 300 εκατομμύρια δολάρια.

Πολλές ακόμα πολιτείες έχουν θεσπίσει αυτό το μέτρο με τις μειωμένες δημόσιες υπηρεσίες. Μια από τις πολιτείες είναι και η Καλιφόρνια, της οποίας το έλλειμμα φτάνει τα 24 δισσεκατομμύρια!