Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ

Μόλις δυο μέρες μετά το θέμα που φέραμε στη δημοσιότητα με τον απαρχαιωμένο ,ωστόσο ενεργό βιολογικό σταθμό του Φοίνικα διαβάζουμε για τον βιολογικό σταθμό της Σίνδου:

Τοξικά απόβλητα ανεξέλεγκτα και ανεπεξέργαστα στο Θερμαϊκό από την κακή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού στη Σίνδο
(newsblog)

Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτονται μετά το χθεσινό πρόστιμο που επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στη Σίνδο. Ουσιαστικά οι εγκαταστάσεις εμφανίζουν προβληματική λειτουργία, οδηγώντας όμως έτσι ανεξέλεγκτα και ανεπεξέργαστα βιομηχανικά τοξικά απόβλητα στη θάλασσα και στο Θερμαϊκό Κόλπο. Οι εγκαταστάσεις είχαν κατασκευαστεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Σίνδου, όμως τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει η ΕΥΑΘ, με αποτέλεσμα το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από τον έναν στον άλλο, με δεδομένο μάλιστα ότι η ΕΤΒΑ έχει εξαγοραστεί. Εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ αναφέρουν ότι το έργο ήταν προβληματικό από την πρώτη στιγμή, ενώ απορίας άξιον παραμένει πως λαμβάνουν άδειες περιβαλλοντικών όρων οι βιομηχανίες που συνδέονται με το δίκτυο και διοχετεύουν εκεί τα απόβλητά τους, όταν δεν υπάρχει επεξεργασία αυτών των αποβλήτων.