Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Διακοπές ή ψώνια;

Ήρθε το καλοκαίρι, ήρθαν και οι εκπτώσεις! Είδατε; Όλα με τη σειρά τους. Από Αύγουστο οι φόροι σε αυτά που θα αγοράσουμε τώρα!

Το καλό είναι ότι επιτέλους έχουμε εκπτώσεις από αύριο. Το κακό είναι ότι, όλοι θα λείπουν διακοπές! Πως το κατάφεραν αυτό πάλι; Μήπως είναι κάτι σαν προ εκπτώσεις στις εκπτώσεις που θα έρθουν μετά το καλοκαίρι; Όπως και όταν είχαμε τις προσφορές πριν λίγες μέρες, έτσι και τώρα νομίζω ότι θα είναι πεσμένη η αγορά με τις εκπτώσεις. Είναι Ιούλιος και οι άδειες πάνε και έρχονται. Ακόμα και αυτοί που έχουν ήδη γυρίσει από τις διακοπές, τα οικονομικά τους δε νομίζω να είναι και τα καλύτερα, αφού θα έχουν ξοδέψει μεγάλο ποσοστό των μισθών τους στις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους.

Από την άλλη είναι και η οικονομική κρίση (που μας πέρασαν) και ο κόσμος φοβάται ακόμα να ξοδέψει στα μαγαζιά. Ωστόσο είναι μια καλή προσπάθεια από τους εμπόρους, να δώσουν μια ώθηση (ψυχολογική) στο αγοραστικό κοινό.

Κακά τα ψέμματα, αν δεν κινηθεί το χρήμα, δεν κινείται τίποτα. Και οι καταναλωτές πρέπει να αρχίσουν να αγοράζουν και οι έμποροι πρέπει να διαμορφώνουν τις τιμές έτσι ώστε να είναι προσιτές.

Το μόνο που μένει είναι να προσέχουμε τι αγοράζουμε. Μη μας πιάσουν κορόιδα. Καλές οι εκπτώσεις, αλλά πάντα υπάρχουν και οι "κακοί" που προσπαθούν να μας πουλήσουν κακής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Φυσικά πριν αγοράσουμε κάνουμε και μια έρευνα αγοράς.

Το θέμα τώρα είναι...Διακοπές ή ψώνια;



2 σχόλια:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 14 Ιουλίου 2009 στις 2:09 μ.μ.  

μα γιαυτο το κανουν τωρα για να λειπουμε
ασε που βγαζουν ολες τις σαβουρες
καλη ειναι και η λαικη,εχει φοβερα πραγματα, μπορεις να πεις κι ολας οτι τα πηρες απο L.A.
ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΧΑΧΑ

ο Mr. Kaya,  14 Ιουλίου 2009 στις 5:43 μ.μ.  

Καμιά εικόνα λευκό μπλογκ;