Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ: ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ!

Άλλη μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησαν την Κυριακή οι Σέρρες. Αυτή τη φορά το «διαβατήριο» δεν ήταν μπουγάτσα αλλά… μπιφτέκια.

Συγκεκριμένα τηγάνισαν μέσα σε τέσσερις ώρες χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας συνολικού βάρους 312,5 κιλών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τη γιορτή Βουβαλιού.

Στο εγχείρημα έλαβαν μέρος ο σύλλογος Εστιατόρων Σερρών, οι Βουβαλοτρόφοι της περιοχής Κερκίνης και οι Έλληνες και Ευρωπαίοι Αρχιμάγειρες.

Για την παρασκευή των μπιφτεκιών χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά (σ.σ. το συνολικό μείγμα του ωμού κιμά έφτασε αρχικά στα 426 κιλά), τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο των Ρεκόρ ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά (meat bowls) μπιφτέκια.

Αρχικά, σκοπός των διοργανωτών ήταν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο μπιφτέκι του κόσμου, κατεύθυνση που άλλαξε τις τελευταίες μέρες, με παρέμβαση των υπευθύνων του Ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν χιλιάδες μπιφτέκια που θα ξεπερνούσαν τα 250 κιλά σε τελικό βάρος.(Ε-ΤΥΠΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ)