Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

VIVA AFRICA

Τόσα χρόνια λέγαμε για την Κίνα και για το "ολοκληρωτικό" καθεστώς της. Εκεί οποιαδήποτε πληροφορία, βίντεο, φωτογραφία θεωρείται "κακή" για τη χώρα απλά κόβεται. Δεν την βλέπει ανθρώπινο (σχιστό)μάτι.
Εδώ στις Ευρώπες ήταν κάπως διαφορετικά κάποτε. Υπήρχε ένα είδος φιλελευθερισμού και Αναγέννησης.Το σκοτάδι όμως δεν άργησε να έρθει και εδώ. Ερχόταν κάθε μέρα. Κάθε δευτερόλεπτο. Τελικά με την βοήθεια μας,μας κατέκλυσε. Πρώτα οι οικονομικοί και συνταξιοδοτικοί κανονισμοί. Πρόσφατα ευρώ-μέτρο αύξησε το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών. Δεν θα έπαιρναν ποτέ σύνταξη και ανάσες τα αγοράκια τώρα ούτε τα κοριτσάκια. Στη συνέχεια ήρθαν οι κάμερες. Αυτές που μας κοιτούν 24 ώρες το 24 ωρο με το ψυχρό τους βλέμμα και καταγράφουν κάθε μας στιγμή. Ο απόλυτος μηδενισμός της προσωπικής ζωής. Κάποιοι (ευτυχώς) φοβούνται πλέον και (δυστυχώς) τα χάνουν,εξαπολύουν ένα σωρό τρομοκρατικά μέτρα. Μέτρα που θυμίζουν παλιές και δυσοίωνες εποχές. Αυτός όμως ο φόβος τους,τους οδήγησε σε ακόμα πιο ακραία μέτρα.Σε ισχύ η οδηγία για καταγραφή των διαδικτυακών δεδομένων,διάβασα σήμερα. Με λίγα λόγια,αρχικά για 12 μήνες θα σε παρακολουθούν και θα σε καταγράφουν πλέον και στο κατά τ' άλλα ελεύθερο Ίντερνετ. Κάθε σου αναζήτηση,κάθε σου "κατεβασιά",ακόμα και η κάθε σου κλήση (skype) θα καταγράφεται. Μην σε ηρεμεί από το 12 μηνο χρονικό περιορισμό. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αλλά το πέρασαν το μέτρο στην Ευρωβουλή με πολύ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ τρόπο. Γνωρίζοντας πως αν τεθεί ως θέμα που αφορά την αστυνόμευση απαιτείτε ομόφωνη απόφαση,το έθεσαν ως "εμπορικό".Για να τελειώνουν με εσένα που θέλεις να εκφράσεις τις σκέψεις σου σε ένα χώρο που μέχρι πρότινος δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.
Εγώ το αποφάσισα. Θα πάω στην Αφρική. Εκεί μπορεί να με βρει σωματικός αλλά ουχί πνευματικώς θάνατος. VIVA AFRICA!

4 σχόλια:

Ανώνυμος,  7 Απριλίου 2009 στις 12:56 π.μ.  

Exeis dikio alla skepsou oti kapws prepei na prodylaxtoume apo ola ayta pou ginontai shmera.Den mporei na ta spaei opoios thelei kai na mhn pairnoume metra enantion tou.

Tom Sawyer 7 Απριλίου 2009 στις 2:25 π.μ.  

Να πάρουμε μέτρα εναντίον του.Φυσικά.Αλλά τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι και εναντίον μο;Εναντίον σου;Εναντίον της οικογένειας σου;Οπότε είναι ανάγκη να βρεθούν λύσεις πολύ πιο δραστικές,ουσιαστικές,δημοκρατικές.Για το καλό όλων μας.

Tom Sawyer 7 Απριλίου 2009 στις 9:13 μ.μ.  

remember,remember,the sixth of december.