Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

IT IS JUST A BLOG

Ζητώ συγνώμη για την χθεσινή μου απουσία. Διάφορα προβλήματα μου στέρησαν την δυνατότητα να γράψω. Αλλά και πάλι εδώ, πιο δυνατός από χθες.

Διάβαζα την είδηση και τα σχόλιο του Πρέζα TV. Αυτά που είπε ο Καραμανλής για τους μπλόγκερς. Τρελαίνομαι όταν με τσουβαλιάζουν χωρίς λόγο.


Το μπλογκ είναι ένα μέσο. Γίνεται δυνατότερο μέρα με τη μέρα. Όμως έχει ημερομηνία λήξης.
Όπως έχουν και οι εφημερίδες που φτάνουν στο τέλος τους. Όπως έχει και η τηλεόραση που κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Όπως έχουν όλα σχεδόν τα πράγματα εκτός από την ανθρώπινη βλακεία. Σήμερα λοιπόν ασχολούμαστε με τα μπλογκς. Αύριο, θα ασχολούμαστε με κάτι άλλο, πιο καινούριο, πιο εύχρηστο. Συνεπώς και εμείς είμαστε μπλόγκες με ημερομηνία λήξης.


Ο μπουχέσας πρωθυπουργός, είπε κάτι απλό. Εφόσον οι κουκουλοφόροι, δίνουν ραντεβού σε μπλογκς και καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους, τότε πρέπει αυτά τα μπλογκς να κλείσουν ή να παύσουν να λειτουργούν ως μέρος συνεύρεσης των ανεγκέφαλων.

Ξεσηκώθηκαν μερικοί μπλόγκερς, νομίζοντας ότι απειλούνται από τα λεγόμενα του Καραμανλή. Άρχισαν τις φανφάρες τύπου: θα μας βρεις μπροστά σου, τα μπλογκ είναι τρόπος ζωής και άλλα τέτοια μελοδραματικά. Ότι του φανεί, του Καραμανλή.


Εγώ, είμαι 1000% σύμφωνος να κλείσουν αυτά τα μπλογκς. Όπως και τα μπλογκς στα οποία μαζεύονται χρυσαυγίτες. Όπως τα μπλογκς στα οποία μαζεύονται αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και λοιπά ζώα της πανίδας μας. Όπως θα έπρεπε να έχουν κλείσει εφημερίδες που περνάνε "γραμμή". Όπως θα έπρεπε να μην υπάρχουν κανάλια που είναι φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Καταλάβετε το μερικοί κολλημένοι. Το μπλογκ είναι απλά ένα μπλογκ. Αυτά αλλάζουν. Οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά του καθενός, δεν αλλάζουν. Απλούστατα, μπορείς να τα διοχετεύσεις με άλλο μέσο.


Δεν είμαστε εμείς οι μπλόγκερς και όλοι οι άλλοι. Δεν είμαστε συντεχνία. Απλώς τυγχάνει να χρησιμοποιούμε το ίδιο μέσο για να εκφραζόμαστε. Δεν πρόκειται όμως να το θεοποιήσουμε ούτε να το νομιμοποιήσουμε για τυχούσες "παρενέργειες".

Το "κόλλημα" και ο φανατισμός, είναι αυτά που έχουν κάνει το λαό να κοιμάται τόσο βαθιά. Όπως κάποιοι "κόλλησαν" με τις πολιτικές παρατάξεις. Όπως κάποιοι "κόλλησαν" με θρησκευτικά δόγματα. Όπως κάποιοι "κόλλησαν" με αθλητικά σωματεία. Δεν χρειάζεται να κολλήσουμε και με τα μέσα που χρησιμοποιούμε. Ούτε με τις εφημερίδες, ούτε με τα κανάλια, ούτε με τα μπλογκς.

4 σχόλια:

φανη,  10 Απριλίου 2009 στις 1:42 π.μ.  

τι ομορφα που τα λες.. χωρις φωνες, χωρις υπερβολες..
σε παραδεχομαι.

Όλα Free 10 Απριλίου 2009 στις 1:52 π.μ.  

Σε ευχαριστώ Φανή μου.

MR. KAYA,  10 Απριλίου 2009 στις 1:59 π.μ.  

welcome back Koul...
Τώρα μόνο η Forget me not λείπει.

Sophia Kollia 10 Απριλίου 2009 στις 8:51 π.μ.  

ΣΩΣΤΑ!!
Και γω βαρέθηκα να ακούω τέτοιες βλακείες όλη μέρα.
Αν διάβαζαν εμας δεν θα τα έλεγαν αυτά!
καλημέρα