Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΗΡΕΜΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ!


Ρε παιδιά ηρεμήστε! Τι είναι αυτό ξαφνικά με τον Εθνικό Ύμνο; Έχει αναφορές στη βία κτλ κτλ. Έχει διαβάσει κανείς ολόκληρο το ποίημα του Σολωμού; Ξέρει κανείς σε ποια περίοδο γράφτηκε και για ποιο λόγο; Ξεχνάτε ότι είχαμε πόλεμο; Ξεχνάτε ότι ήταν περίοδος ανάστασης για τους κατακτημένους; Σε ένα πόλεμο πάντα χύνεται αίμα. Φτάσαμε σε σημείο να μιλάμε για "ακραίο" εθνικό ύμνο. Μήπως να τον αλλάξουμε; Είμαστε με τα καλά μας; Λίγο διάβασμα παραπάνω δεν βλάπτει. Είναι κρίμα από αρχηγό κόμματος να λέει τέτοια πράγματα αλλά ακόμη πιο κρίμα από ημιμαθείς να συμφωνούν μαζί του γιατί απλά έχουν διαβάσει ένα ή δυο αποσπάσματα. Χάθηκε η συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα; Δεν έχουμε άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε; Πραγματικά μένω άφωνος! Φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ο Εθνικός Ύμνος στη Βουλή. Από ένα κόμμα μάλιστα του οποίου η νεολαία κάνει πορείες στα Σκόπια με σύνθημα "Λευτεριά στη Μακεδονία".Και από την άλλη βρίσκουν πάτημα ακραίοι για να μαζέψουν κόσμο να πάρουν την Πόλη και τη Βόρεια Ήπειρο... Μην ψαρώνετε. Μη δίνετε δικαίωμα για τέτοιες συζητήσεις ούτε και αφορμές. Και αν θέλετε να το κάνετε καλό θα είναι να είστε διαβασμένοι. Άλλωστε οι χειρότεροι εχθροί στην Ιστορία του Έθνους μας ήταν εκ των έσω( και δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ). Για αυτό σας λέω: ηρεμία. Πριν σπεύσετε να πιστέψετε ή όχι κάτι που ακούτε ψάξτε το μόνοι σας. Δεν ωφελεί σε τίποτα αυτή η αντιπαράθεση κομμάτων,οπαδών,πολιτών, αναλυτών και πάει λέγοντας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

2 σχόλια:

dimitris 10 Απριλίου 2009 στις 3:59 μ.μ.  

Ο Αλαβάνος έκανε μια αναφορά για την λέξη που υπάρχει στον εθνικό ύμνο και αυτή δεν άλλη από τη λέξη βία. Δεν παρερμηνεύει πουθενά στο λόγο του το νόημα. Χωρίς να ψηφίζω Αλαβάνο , να είσαι σίγουρος πως αρκετός κόσμος συμφωνεί με τα αυτονόητα, δηλαδή την κατάργηση των παρελάσεων και τον χωρισμό κράτους εκκλησίας. Το ότι ο Αλαβάνος προωθεί το αντάρτικο πόλεων είναι επιεικώς ανεκδιήγητη άποψη. Το αντάρτικο πόλεων, φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό, είναι αποτέλεσμα της εντεινόμενης αδικίας που προκύπτει από την σκλήρυνση του καπιταλιστικού συστήματος.

Y magazine 10 Απριλίου 2009 στις 4:13 μ.μ.  

Έχεις δίκιο εν μέρει σε αυτά που λες, όμως δεν νομίζω ότι ο Αλαβάνος και ο κάθε Αλαβάνος θέλανε απλώς να εξηγήσουν αυτή τη μία λέξη οι οποία ότνως είναι βία.
Το μήνυμα που πέρασε ήταν ξεκάθαρο.
και το αποτέλεσμα τραγικό. Να συζητάμε για το αν ο Σολωμός ήταν "ακραίος" ποιητής ή για το αν ο Εθνικός μας Ύμνος προωθεί τη βία.

Για το αντάρτικο συμωνούμε.Ομως "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
Δεν βλάπτει και κάποια πρόταση που και που.
Εγώ μ΄'ενω στο οτι κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. όλοι εκεί στη βουλή κοιτούν την πάρτη τους. Δυστυχώς.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ