Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Κυκλοφορεί ένας μύθος, εδώ και κάτι αιώνες, ότι οι άντρες είναι εκ φύσεως πολυγαμικά όντα, ενώ οι γυναίκες είναι εκ φύσεως μονογαμικά. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα πιστεύαμε ότι για όλα έφταιγε η τεστοστερόνη. Η ορμόνη αυτή δημιουργούσε την ερωτική επιθυμία στους άντρες κάθε φορά που είχαν οπτική επαφή με οτιδήποτε θηλυκό, ξανθό και δίμετρο περνούσε από μπροστά τους. Ακόμη και οι γιατροί πίστευαν κάποτε ότι η ερωτική επιθυμία των γυναικών δεν είχε καθόλου να κάνει με την τεστοστερόνη. Ύστερα, ήταν και ο ψυχολογικός παράγοντας. Θεωρούσαμε ότι, αφού οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να γίνουν μητέρες, αιωνίως αναζητούν, ενστικτωδώς, τον πατέρα του παιδιού τους. Αυτή τους η ψυχολογία δεν τους επιτρέπει να κάνουν σεξ για το σεξ και να αλλάζουν συντρόφους με την ευκολία που το κάνει ένας άντρας. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορες βλακείες, όπως ότι ο άντρας πρέπει να σπείρει το σπέρμα του σε όσα περισσότερα σημεία μπορεί, για να συνεχιστεί η εξέλιξη του είδους. Ή ότι όταν ένας άντρας απατάει, το πράττει με την ευκολία που κάνει πιπί, χωρίς να σημαίνει τίποτα περισσότερο για εκείνον, ενώ όταν μια γυναίκα απατάει, είναι αποφασισμένη μέσα της να φύγει από τη σχέση.
Πριν από ένα χρόνο, το Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, ολοκλήρωσαν μια κοινή έρευνά τους πάνω στους άντρες και τις γυναίκες αυτής της χώρας. Το 30% των γυναικών παραδεχόταν ότι είχε πάνω από έναν εραστή την ίδια περίοδο. Το ίδιο και το 30% των αντρών. Η έρευνα ανακοίνωνε επίσης ότι η τεστοστερόνη τελικά δημιουργεί ερωτική επιθυμία και στις γυναίκες, γεγονός που ανατρέπει πολλά. Θυμάμαι ότι το δελτίο τύπου έγραφε ότι «οι γυναίκες -και όχι οι άντρες- είναι τα εκ φύσεως πολυγαμικά όντα. Γι' αυτό άλλωστε και η φύση τα έκανε πολυοργασμικά».
Μέσα σε μία ώρα, μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με πολλούς εραστές και να έχει τρεις οργασμούς με τον καθέναν. (Σε μια ιατρική έρευνα που έγινε κάποτε, μια γυναίκα που έπαιρνε μέρος είχε 200 συνεχόμενους οργασμούς με αυνανισμό). Λέγεται μάλιστα, ότι δεν θα μείνει έγκυος από τον πρώτο με τον οποίο θα κάνει σεξ, αλλά από εκείνον που έχει το δυνατότερο σπέρμα.
Αν δούμε τις μητριαρχικές κοινωνίες, όπως την αρχαία μυκηναϊκή για παράδειγμα, όπου δεν είχε τεθεί κανένα θέμα κοινωνικού διασυρμού της πολυγαμικής γυναίκας, κάθε γυναίκα είχε δικαιωματικά πολλούς εραστές σε μια μέρα. Εφόσον κανένας άντρας δεν ήταν πλασμένος για τόσο πολύ σεξ, τι να κάνει; Στη μητριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ηδονή για την οποία ήταν κατασκευασμένο το σώμα τους. Μάλιστα, στην «Ιστορία του Φαλλού» αναφέρεται ότι οι ιέρειες είχαν κρύψει από το λαό το γεγονός ότι οι άντρες έπαιρναν μέρος στην αναπαραγωγή. Όταν οι γυναίκες έμεναν έγκυες, πίστευαν ότι τα παιδιά ήταν δώρα των θεών και καθόλου δεν τους πήγαινε το μυαλό ότι σε αυτό είχαν βάλει και οι εραστές τους το χεράκι τους. Το συγκεκριμένο μυστικό κάποτε έφυγε από τα ιερατεία, και οι άντρες άρχισαν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ώσπου όχι μόνο ανατράπηκε η μητριαρχική κοινωνία, αλλά σιγά-σιγά έγινε απόλυτα πατριαρχική και η γυναίκα κάτι σαν ζώο.
Στη βικτωριανή εποχή δεν αναγνώριζαν καν στις γυναίκες ότι είχαν οργασμό. Πίστευαν ότι είχαν «υστερικό παροξυσμό». Γιατί τότε είχε βγει για πρώτη φορά ο ιατρικός όρος «υστερία», ο οποίος αφορούσε αποκλειστικά τις γυναίκες. Επειδή απαγορευόταν να κάνουν σεξ πριν από το γάμο αλλά και να αυνανίζονται, τα συμπτώματα ήταν τραγικά: ημικρανίες, εξασθενημένη περίοδος, αδικαιολόγητη αιμορραγία, σπασμοί... Οι γυναίκες λοιπόν που υπέφεραν από «υστερία» θεωρούνταν άρρωστες και τις έστελναν στο γιατρό για «ιατρικό μασάζ». Το οποίο «μασάζ» δεν ήταν τίποτα άλλο από αυτό που σήμερα ονομάζουμε «αυνανισμό». Έτσι εφευρέθηκε και ο πρώτος δονητής, ο οποίος αρχικά ήταν ιατρικό εργαλείο.
Αυτά για να καταλάβετε πώς η κάθε κοινωνία και οι κανόνες της διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα και καταπιέζουν τους ανθρώπους. Το ποιο φύλο θεωρείται πολυγαμικό και ποιο μονογαμικό εξαρτιόταν μέχρι σήμερα καθαρά από το ποιο φύλο είχε την εξουσία. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Επειδή τα πιο ισχυρά μας ένστικτα, σύμφωνα με τον Αντλερ, είναι το σεξουαλικό και εκείνο της κυριαρχίας (όχι απλώς της επιβίωσης). Και τα δυο μαζί, κάνουν τον καθένα μας να θέλει να κυριαρχήσει πάνω στο σεξουαλικό του σύντροφο.
Σήμερα, βέβαια, γνωρίζουμε ότι η γυναίκα έχει πολλούς οργασμούς, συνεχίζουμε όμως να αποκρύπτουμε το γεγονός ότι αυτή είναι το εκ φύσεως πολυγαμικό ον. Αν δεν σας αρέσει τώρα που το διαβάζετε αυτό, και σκέφτεστε από μέσα σας «τι πόρνες!», απλώς βλέπετε τι σημαίνει «πατριαρχική κοινωνία», πώς διαμορφώνει τη σκέψη μας και πόσες ενοχές φόρτωσαν στη γυναίκα οι θρησκείες. Επίσης, καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι οι γυναίκες σήμερα δεν έχουν πολλούς εραστές για καθαρά ηθικούς και κοινωνικούς λόγους. Ή επειδή είναι τρελά ερωτευμένες...
Το καλό βέβαια του να είσαι το εκ φύσεως πολυγαμικό ον είναι οι οργασμοί. Μια γυναίκα που έχει τρεις οργασμούς με αυνανισμό το πρωί, μπορεί εύκολα να έχει άλλους τρεις μαζί σας το βράδυ (όσο πιο πολύ δουλεύει τον οργασμό της μια γυναίκα, τόσο πιο εύκολα έχει και τους επόμενους οργασμούς). Ενώ αν ένας άντρας εκσπερματώσει τρεις φορές με αυνανισμό το πρωί, αμφιβάλλω αν θα μπορεί να κάνει σεξ το βράδυ. Αυτά. Κι όπως λέει και ένα hip hop κομμάτι που αγαπώ, πριν κατηγορήσετε την επόμενη φορά κάποια φίλη σας ότι είναι νύμφο, «take a second. Think about it». ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΠΗΓΗ:Ειρήνη Χειρδάρη
PJ-SAY-MANY-THIS