Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

"ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ" ΤΣΙΧΛΕΣ, ΤΣΙΡΟΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΓΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.


Όλοι ξέρουμε, (ελπίζω όλοι), τις επιπτώσεις του καπνίσματος! Καρκίνοι, μεταλλάξεις, τερατογεννέσεις, στειρότητα μέχρι και τύφλωση! Όμως τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να καπνίζουμε!

Τα τελευταία χρόνια, και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Καλά εντάξει εδώ στην Ελλάδα ακόμα, αλλά από το 2010 αν θυμάμαι καλά, το κάπνισμα τέλος!

Έτσι έχουν βγει διάφορα υποκατάστατα του τσιγάρου με σκοπό να γίνει μια προσπάθεια από τον καπνιστή να το κόψει σταδιακά! Αυτά είναι είτε τσιρότα, που τα κολλάς πάνω σου και σου κόβεται η επιθυμία να καπνίζεις, όμως σου έρχεται η επιθυμία να κάνεις αποτρίχωση! Είτε ηλεκτρικά τσιγάρα, που αντικαθιστούν το κανονικό τσιγάρο( δηλαδή καπνός μη επιβλαβής, και γεύση), καλή προσπάθεια αλλά αν τελειώσει η μπαταρία του ψεύτικου τσιγάρου ανάβεις ένα κανονικό. Και πρόσφατα μάθαμε για το υγρό τσιγάρο που είχαμε δημοσιεύσει εδώ, αλλά και πάλι δεν είναι βολικό το μέγεθος του κουτιού γιατί όπως ξέρουμε οι καπνιστές κάνουν ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα σίγουρα. Το πακέτο έχει συνήθως 20 τσιγάρα. Ε, πως να το κάνουμε δεν μπορείς να κουβαλάς ένα κασόνι από δαύτα μαζί σου πάντα! Τέλος ήρθαν και οι τσίχλες. Τσίχλες που περιέχουν τα συστατικά του τσιγάρου και είναι άοσμες για τους γύρω, αλλά αρωματικές για τον καπνιστή και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ. Αλλά και αυτό άσκοπο είναι αφού, οι καπνιστές συνήθως μετά από ένα τσιγάρο μάσαγαν μια τσίχλα για να μη μυρίζει το στόμα τους! Άσε που μετά την έφτυναν και άναβαν πάλι τσιγάρο!

Πέρα από την πλάκα. Όλα τα υποκατάστατα του τσιγάρου είναι καλά να υπάρχουν. Είναι όμως, όπως λένε και υγιεί; Για παράδειγμα στην τσίχλα με γεύση τσιγάρου, περιέχεται μια ουσία η οποία έχει απαγορευτεί στη Σουηδία. Έρευνες όμως λένε ότι είναι πιο υγιεί από ένα τσιγάρο. Πότε πρόλαβαν και έκαναν έρευνες; Πότε πρόλαβαν να τη δοκιμάσουν; Μήπως όλα αυτά που μας διαφημίζουν, ως τη σωτηρία μας από το τσιγάρο είναι απλά ακόμα ένα κόλπο για να πουλήσουν;

Αυτή είναι η άποψή μου. Όμως δε παύω να υποστηρίζω και εγώ, αν και καπνιστής, ότι με το κάπνισμα πεθαίνουμε πιο γρήγορα!!!


Δείτε τι γίνεται μετά από 400 τσιγάρα....








Still Smoking? Watch This !! - video powered by Metacafe



TABYBLUE