Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!! + ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΡΟΣΤOΙΧΙΔΑΣ



1)Ομάδα αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε και ξεκίνησε την διάθεση ορμονοπλάσματος που βοηθάει στην εξαφανίση της τοπικής φλεβίτιδας.

2)Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων και μείωση του ΦΠΑ στο 5%

3)Οι γνωστοί άγνωστοι επιτέθηκαν με λοστούς και βόμβες μολότωφ σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Περιστερίου

4)Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας όπου μετά από ανθρωποκυνηγητό κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Νο1 καταζητούμενο Γιώργο Παπαδόπουλο

5)Κλιμάκιο του υπουργείου υγείας εντόπισε τις μεγαλύτερες ποσότητες μολυσμένων τροφίμων τα τελευταία δέκα χρόνια που προσπάθησαν επιτήδειοι να εισάγουν από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

6)Συμμορίες θρασύτατων ληστών λυμαίνονται την περιοχή της Άνω Ηλιούπολης

Θα μπορούσα να βάλω και άλλες πολλές ειδήσεις που θα μας χρησιμέψουν ως παραδείγματα ανάλυσης ενός πολίτη που προσπαθεί να ενημερωθεί.
Επειδή πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την ζωή ως παιχνίδι ενώ θα ήταν καλύτερα να την λαμβάνουμε σαν παιχνίδι, στα σοβαρά όμως, με συγκεκριμένους κανόνες και χωρίς την δυνατότητα να έχουμε παραπάνω από μία «ζωές» αλλά μόνο μία, την οποία θα φροντίζουμε να την γεμίζουμε «ενέργεια», θα παραθέσω το πιθανό νόημα των παραπάνω ειδήσεων αλλά με τυχαία σειρά.
Εσείς μπορείτε να τις αντιστοιχίσετε:


Α) Η εικόνα της Ελ.Ας έχει ανάγκη τονωτικής «ένεσης», οπότε όποιον έχει συλλάβει τελευταία να τον αναβαθμίσουμε σε υπ’ αριθμό 1 δημόσιο κίνδυνο, και να το προβάλλουμε, διότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι στην αστυνομία προσλαμβάνουμε δημοσίους υπαλλήλους και στο δημόσιο προσλαμβάνουν αστυνομικούς στην νοοτροπία.

Β) Κανένας δεν θα μας ρωτήσει ποια είναι αυτή η ομάδα επιστημόνων , πού βρίσκεται αυτό το ερευνητικό εργαστήριο, το κύρος και την διάρκεια της έρευνας, αλλά πολλοί θα ρωτήσουν τον γιατρό τους για τις νέες θεραπείες-φάρμακα που κυκλοφορούν, όπως ο ασθενής διάβασε-άκουσε, οπότε θα τονωθεί η αγορά των παρόμοιων σκευασμάτων. Διαφήμιση νομίζω λέγεται αυτό ή κάπως αλλιώς???

Γ) Ένα καλό πλάνο πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από τρία χρόνια, οπότε διαλέγουμε μια περιοχή εμείς, ως εργολάβοι, και αρχίζουμε την προσπάθεια υποβάθμισής της τονίζοντας όλα τα αρνητικά της, σκουπίδια, μόλυνση του αέρα, κακές υποδομές κλπ. Αγοράζουμε φτηνά πουλάμε ακριβά, αφού έχουμε συνεννοηθεί να κατασκευαστούν δύο δρόμοι και τρία πάρκα σε συμφωνία με τις δημοτικές και υπουργικές αρχές.

Δ)Η προστασία του έλληνα καταναλωτή πάνω απ’ όλα. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη. Δείχνει την μέριμνα του κράτους για τον πολίτη. Αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών αρχών. Ο κόσμος, γεμάτος εμπιστοσύνη προς το κράτος προστάτη ξοδεύει αβασάνιστα. Βέβαια, ελέγχεται διεξοδικά μόνο ένας μικρός αριθμός από τον τεράστιο όγκο των εισαγόμενων. Στον ίδιο βαθμό ελέγχεται ό,τι έρχεται από χώρες της ΕΕ. Επίσης σε μικρό βαθμό ελέγχεται ό,τι παράγεται εντός της χώρας μας, και τις πιο πολλές φορές μόνο κατόπιν καταγγελίας. Και τέλος, δεν ελέγχονται οι ελέγχοντες.

Ε) Οι ανακοινώσεις σε σχέση με τα οικονομικά είναι αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη Ν’ΑΚΟΥΣΕΙ ο κόσμος. Βέβαια δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε αναφέρεται το ύψος της ενίσχυσης, ούτε ποιες οδυνηρές αυξήσεις σε άλλους τομείς θα επιφέρει αυτή η γενναιοδωρία του κράτους, ούτε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρηθούν και είναι πάντα πολλές,

ΣΤ)Διαίρει και βασίλευε