Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Η ανάλυση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών που τιτλοφορείται «Παγκόσμιες Τάσεις το 2025» υποστηρίζει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση στη Γουόλ Στριτ είναι η αρχή μιας παγκόσμιας επανεξισορρόπησης ενώ ο ρόλος του αμερικανικού δολαρίου θα αποδυναμωθεί μέχρι του σημείου που θα γίνει ένα νόμισμα «πρώτο μεταξύ ίσων».

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Κίνα και η Ινδία είναι πιθανό να αυξήσουν την επιρροή τους και να ανταγωνίζονται στο μέλλον τις ΗΠΑ. Οι δυνατότητες της Ρωσίας δεν είναι και τόσο βέβαιες όμως το Ιράν, η Τουρκία και η Ινδονησία ενδέχεται επίσης να αυξήσουν τη δύναμή τους.

«Μολονότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα παραμείνουν η πιο ισχυρή δύναμη, η σχετική ισχύς τους, ακόμη και στο στρατιωτικό τομέα, θα υποχωρήσει και η δραστικότητά τους θα περιοριστεί. Οι στρατηγικές αντιπαλότητες είναι πιθανότερο ότι θα αφορούν το εμπόριο, τις επενδύσεις και τις τεχνολογικές καινοτομίες αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα σενάριο επιστροφής στο 19ο αιώνα, με κούρσα εξοπλισμών, εδαφική επέκταση και στρατιωτικούς ανταγωνισμούς» καταλήγει η έκθεση.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/11/2008_257099


Τάδε έφη η Καθημερινή....


Σε αυτή την έρευνα (να σημειώσουμε... αμερικανική έρευνα...) μπορούμε να διακρίνουμε το φόβο των Αμερικανών ακόμα και αν είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα!

Συμπεράσματα, έβγαλα και εγώ όμως επιλέγοντας αυτά τα τρία αποσπάσματα από το άρθρο. Ομολογώ ότι και μένα με φόβισε αυτή η έρευνα...όταν μέσα αναφέρει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν η Αμερική χάσει τη παντοδυναμία της! Όχι φίλοι μου, δε μας απειλούν στεγνά...απλά νομίζουν ότι αυτοί κάνουν καλή δουλειά σαν σερίφηδες!

Ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι η έρευνα αναφέρεται στην αποδυνάμωση του αμερικάνικου δολαρίου. Και ότι θα γίνει "πρώτο μεταξύ ίσων"! Δηλαδή θέλουν να μας πούνε ότι πάλι κουμάντο θέλουν να κάνουν, αλλά θα είναι ίσο σε αξία με τα υπόλοιπα! Αυτό που κανείς δε σκέφτεται είναι το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης!!! Όταν όλα τα νομίσματα θα έχουν την ίδια αξία...ποιος μου λέει ότι δε θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό για όλο το κόσμο!!!

Μέσα σε όλα αυτά θα έχουμε και την ανεξαρτητοποίησή μας από το πετρέλαιο!( κάποια στιγμή σίγουρα). Όμως αν δεν υπάρχει το πετρέλαιο, δεν υπάρχει λόγος, ούτε αφορμή για πόλεμο! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα! Η εδαφική επέκταση,και η τρελή κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ χωρών θα έχουν το πρώτο λόγο!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα κύριοι! Και σας το πα....θα χειροτερέψουν τα πράγματα!

TABYBLUE