Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ 5500 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.


Στην αποφυλάκιση 5.500 κρατουμένων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα για τη βελτίωση στις φυλακές της χώρας τα οποία ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Σταμάτησε η απεργία των κρατουμένων φυλακών! Ελπίζουμε τα νέα μέτρα να βοηθήσουν στην εξυγίανση των συνθηκών κράτησης!

Συγκεκριμένα με τα νέα μέτρα αποφυλακίζονται, 1.740 κρατούμενοι με ποινές φυλακίσεως έως 5 έτη, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 105-110 Π.Κ. χωρίς χρηματική καταβολή, 1.107 κρατούμενοι, των οποίων η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη, 602 κρατούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους από τα οποία το 1/3 πραγματικά, 262 κρατούμενοι καταδικασθέντες για ναρκωτικά, των οποίων η ποινή είναι μετατρέψιμη βάσει των νέων μέτρων. Εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, όσοι εμπορεύτηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και όσοι επιδόθηκαν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικα πρόσωπα, μέχρι το Φεβρουάριο του 2009, συνολικά 511 υπόδικοι κρατούμενοι θα έχουν συμπληρώσει τους 12 μήνες προφυλάκισης και μεγάλο μέρος τους αποφυλακίζεται με τα νέα μέτρα, αποφυλακίζονται 9 κρατούμενοι με βαρύτατες ασθένειες όπως AIDS, ανθεκτική φυματίωση, αλλά και νεφροπαθείς που υποβάλλονται τακτικά σε αιμοκάθαρση...

TABYBLUE

Επιτέλους η πολιτεία να σκύψει πάνω από αυτό το μεγάλο πρόβλημα των φυλακών. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστούν και στο μέλλον ανάλογες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να δούμε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τις χώρας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε , σαν χώρα, πρότυπες φυλακές οι οποίες θα μπορέσουν να υποστηρίξουν και την περαιτέρω επιμόρφωση των φυλακισμένων. Να μπορούν και οι ίδιοι οι φυλακισμένοι να προσφέρουν στην κοινωνία, είτε μέσα από τη φυλακή ή έξω. Αυτό πρέπει να βάλουμε σα στόχο!