Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Μετεωρολογικές ειδήσεις


Προχθές που είχα πάει τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ στον κτηνίατρο για τα ετήσια εμβόλια του, ανοίξαμε μια συζήτηση με το γιατρό περί καιρικών φαινομένων, μια που στις ελεύθερες ώρες του είναι ερασιτέχνης μετεωρολόγος πέρα από ημιμαθής μέντιουμ.
Τον ρώτησα για το τόσο έντονο φαινόμενο της υγρασίας που έχει η Θεσσαλονίκη.
Μου απάντησε ότι κατά 50% μόνο οφείλεται στο κλίμα της φύσης και ότι κατά το ήμισυ φταίμε εμείς οι άνθρωποι που ζούμε εδώ Τόνισε επίσης πως , αν θέλουμε, μπορούμε να τη μειώσουμε αλλά δε θα μας αρέσει.
Με την απορία ζωγραφισμένη στα μαλλιά μου, στη φρεσκοξυρισμένη φυσιογνωμία μου και στο απολλώνιο κορμί μου ζήτησα πιο πολλές εξηγήσεις.
Εκείνος έκατσε στη πολυθρόνα του από δέρμα νεαρών δελφινιών, άναψε ένα πορτατίφ και έκανε μια τζούρα. Έδωσε στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ να μασουλάει ένα κοκαλάκι νυχτερίδας και με σοβαρό ύφος μου είπε:
Όλο το χρόνο, αλλά ειδικότερα τέλος Αυγούστου και το μήνα Σεπτέμβριο η υγρασία αυξάνεται και φταίνε οι πολλές γυναίκες, φοιτήτριες κλπ που έρχονται στη πόλη για να βρούνε σπίτι. Ονειρεύονται μια ζωή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αχαλίνωτου πάθους, έντασης, νέων εμπειριών και υπέροχων καταστάσεων. Οι φαντασιώσεις τους και οι προσδοκίες τους χτυπάνε "κόκκινο".
Βάλε μέσα και τον αρσενικό πληθυσμό που τρέφει αλλά και ενισχύει και επαληθεύει αυτές τις εικόνες που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους, οπότε καταλαβαίνεις πόσο ο ερωτισμός της πόλης που επηρεάζει ψυχοσωματικά τα κορτσούδια ευθύνεται για την άνοδο της υγρασίας στην ατμόσφαιρα.
Τώρα, μπορείτε να τη μειώσετε εσείς οι άντρες με το να πάψετε να είστε τόσο ωραίοι και επιθυμητοί στις γυναίκες αλλά δε θα σας αρέσει.
Οπότε η μεγάλη υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι το τίμημα που πρέπει να υποστείτε για τη λεβεντιά και την τσαχπινιά σας.
Γύρισα το βλέμμα μου στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ που είχε αγκαλιάσει το πόδι του κτηνίατρου με τα δικά του μπροστινά πόδια και κουνούσε μπρος-πίσω ρυθμικά το κάτω μέρος του κορμιού του.
-Γνήσιος αρσενικός, είπε ο γιατρός καμαρώνοντας τις ορμόνες του τετράποδου ξαναμμένου ζωντανού.
Στο δρόμο της επιστροφής έριξα μια ματιά σε ένα υγρασιόμετρο. 70% έδειχνε. Λίγο παρακάτω, έξω από το Hondos Center και το Zara ξανακοίταξα το υγρασιόμετρο.
95% έδειχνε.
Έδεσα τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ σε μια γιαγιά που παραμιλούσε, ξέρετε, από αυτές τις άστεγες τρελές που κυκλοφορούν και μπήκα μέσα να πάρω μερικές τζούρες οιστρογόνων.