Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Καλημέρα και καλό μήνα! Τι καλημέρα δηλαδή τέτοια ώρα...αλλά anyway(ένιγουέϊ).
Ήρθε και ο Αύγουστος...Σάββατο κιόλας και όλοι όσοι μπορούν θα την έχουν κάνει ήδη από χθες. Δεν ξέρω αλλά η πόλη μου φαίνεται πολύ πιο όμορφη όταν είναι άδεια. Χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς φασαρία , χωρίς κόρνες,συνωστισμό , παντού πάρκινγκ...Ωραία πράγματα. Βέβαια θέλει προσοχή γιατί τέτοια εποχή γίνονται πολλές ληστείες.

Καλοκαίρι ήταν και μάλιστα 10 η ώρα το πρωί όταν είδα το σπίτι μου άνω κάτω και την πόρτα σπασμένη. Άσχημη αίσθηση. Δεν είναι τόσο αυτά που έχασες όσο το ότι κάποιος ήταν στον χώρο σου και ψαχούλευε. Όταν ήρθε η αστυνομία η ερώτηση που έκανα ήταν αυτονόητη.( 10 λεπτά πιο πριν και θα τους πετύχαινα μέσα.)
"Και αν τους τσουβάλιαζα και σας τους έφερνα λιώμα και δεμένους;"
"Θα ήμασταν αναγκασμένοι να σας πάρουμε στο τμήμα. Μπορεί να σας έκαναν και μήνυση για ξυλοδαρμό".


Καταλάβατε; Θα με μπουζούριαζαν επειδή θα έσπαγα τα μούτρα του διαρρήκτη μου!
Όχι ότι είμαι κάποιος σφίχτης και "όλα τα σφάζω-όλα τα μαχαιρώνω" αλλά όσο να πεις...μες στο σπίτι σου όταν πετυχαίνεις κάποιον αλλιώς αντιδράς...Έτσι που λέτε την πάτησε και η απέναντι: Πετάχτηκε για ψωμί και δεν πρόσεξε το παλικάρι με τα διαφημιστικά..Λίγη ώρα αργότερα σχεδόν τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο μέσα στο σπίτι της. Για αυτό σας λέω θέλει προσοχή.


Χθες κάποιος πήγε λέει να μπει στο ΑΠΘ , στη Φιλοσοφική. Τι ακριβώς έψαχνε να βρει εκεί μέσα δεν έχω καταλάβει. Το ίδιο και σε άλλη περιοχή της πόλης. Μπήκαν σαν κύριοι, απασχόλησαν τους ιδιοκτήτες του καταστήματος και τσακ! Πού είναι το κινητό; Οέο; Μικροπράγματα θα μου πείτε. Δεν έχετε και άδικο.

Πάντα ο Αύγουστος μου έφερνε μια ελαφρά μελαγχολία.Ξέρετε...ο Ιούλιος τέλειωσε , εγώ δεν πήγα πουθενά και μέσα σε ένα μήνα πρέπει να μπουν σε μια σειρά η δουλειά, το διάβασμα για τον Σεπτέμβρη (καθ' ότι φοιτητής...ακόμα!) και οι διακοπές! Και στο πίσω μέρος του μυαλού η σκέψη ότι είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και "πώς περνάει έτσι ο καιρός" και "τι έκανα τόσον καιρό;" και "πάει και αυτό το καλοκαίρι" και άλλα τέτοια όχι και τόσο ωραία. Από την άλλη όμως γρήγορα τα ξεχνάω γιατί η ραστώνη του καλοκαιριού τις ελεύθερες ώρες είναι τόσο δυνατή και τόσο "επιβλητική" που το μόνο που σκέφτεσαι είναι...Τίποτα!

Ας είναι. Έχει ο καιρός γυρίσματα, κάθε εμπόδιο σε καλό,θα έρθουν καλύτερες μέρες,θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει και ο φτωχός κτλ. Έτσι πάνε αυτά. Είπαμε: "Προσωπικό ασφαλείας".Ό,τι και αν έχουμε να κάνουμε εμείς που είμαστε πίσω ένα 3ήμερο πάντα το τσιμπάμε. Έτσι να γίνουμε και εμείς λίγο ροζ από τον ήλιο! Παρ' όλα αυτά η τελευταία μέρα του Ιουλίου ξεπλύθηκε με μπύρες και η ζαλάδα της ακόμα με παρενοχλεί. Δεν παραπονιέμαι όμως.
Θα γυρίσει ο ήλιος και θα πάλι θα βγούμε προς αναζήτηση ψυχαγωγίας στους άδειους δρόμους της πόλης,πάλι "θα πάνε κάτω τα φαρμάκια", πάλι "γεια μας και οι μπάτσοι μακρυά μας" και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Μη σας κουράζω άλλο όμως. Βαρύς καφές συνοδευόμενος από "άλλο ένα τελευταίο και το κόβω" τσιγάρο για να συνέλθω. Και μετά ξανά προς τη δόξα..!
Καλημέρα και πάλι και καλό μήνα!


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

2 σχόλια:

Panbeautiful21 1 Αυγούστου 2009 στις 8:06 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Panbeautiful21 1 Αυγούστου 2009 στις 8:10 μ.μ.  

don't give up Promithea! katw apo kapoion hlio 8a tsourouflisteis k su, se kapoia katagalana nera 8a drosisteis, se kapoia kayth ammo 8a apolauseis pagwmenh mpura (gt etsi s aresei).. entelei!

apla think positive!! gt an to baleis katw 8a to gkantemiaseis k dn 8a katsei pote.. katalabes?? dld... katalabes??? ;-)