Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ζούμε μια τρέλα!

Έχω τρελαθεί με τις εικόνες που βλέπω, όλη μέρα δυο μέρες τώρα, με την Βορειοανατολική Αττική να καίγεται. Δε θέλω να πιστέψω ότι και τα τελευταία δάση που μας έμειναν, θα τα κάψουμε και αυτά! Αυτό ας αξίζει. Ή μάλλον "αυτοί" μας αξίζουν. Και όταν λέω, "αυτοί" ξέρετε ποιους λέω!

Η ανικανότητα και ο ερασιτεχνισμός στην κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν έχει προηγούμενο. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει τέτοια καταστροφή! Τους βλέπαμε να τρέχουν, να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες, να αγοράζουν πυροσβεστικά οχήματα, να οργανώνουν σχέδια, σχέδιο "Ξενοκράτης", Ιπποκράτης και τέτοιες μαλακίες! Που είναι όλα αυτά τώρα που χρειάζονται; Που είναι η οργάνωση; Που είναι τα οχήματα; Που είναι τα σχέδια ρε καραγκιόζηδες; Για τα μάτια του κόσμου τα έκαναν; Δεν έχει νόημα να προβλέπεις ΜΟΝΟ για τα ήδη καμμένα. Πρέπει και τα εναπομείναντα δάση να προστατευτούν!

Το μόνο που βλέπω είναι απεγνωσμένοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες σπιτιών να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές με δικά τους μέσα, με κλαδιά, με λάστιχα από τις αυλές τους και όλα αυτά με κίνδυνο της ζωής τους! Εδώ που τα λέμε, τι θέλουν και αυτοί και χτίζουν μέσα στο δάσος; (Όχι όλοι).

Ελπίζω τουλάχιστον η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να βρει ποιος ή τι προκάλεσε όλη αυτή την καταστροφή! Και να μην ρίξουμε όλη την ευθύνη στη φύση...η φύση κάνει μόνο τη δουλειά της. Ας κάνουμε και εμείς μια φορά τη δουλειά μας.

Σαράντα χιλιόμετρα μέτωπο είχε η φωτιά!!! Σαράντα! Ανίκανοι! Που ήταν όταν η φωτιά μπορούσε να σβηστεί; Ακόμα και τώρα σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει ούτε πυροσβεστικό όχημα! Για αυτές τις δυνάμεις μιλάμε; Τις ελλιπείς; Και τώρα ρίχνουν στη "μάχη" το στρατό. Τι να σου κάνει ο στρατός; Όταν οι στρατιώτες τα μόνα που διαθέτουν είναι, πετσέτες βρεγμένες και λίγα φτυάρια...Τι να κάνουν με αυτά; Γιατί να θυμόμαστε μόνο κάθε χρόνο το στρατό; Εφόσον έχουν ελλείψεις στην πυροπροστασία, βάλτε το στρατό να κάνει περιπολίες όλο το χρόνο. Πρόβλεψη λέγεται ανίκανοι! Μιας που λέμε για στρατό, μετέφεραν πυραυλικά συστήματα χωρίς συνοδεία και χωρίς προστασία! Από 'κει μπορεί κανείς να καταλάβει την ερασιτεχνική αντιμετώπιση του θέματος και καταλαβαίνουμε ότι πολύ απλά...δεν υπάρχει σχέδιο για τίποτα!

Σταματάω γιατί αν συνεχίσω δεν τους "ξεπλένει" ούτε ο Δούναβης.

1 σχόλια:

Panbeautiful21 23 Αυγούστου 2009 στις 9:22 μ.μ.  

Παιδιά στην Καλιφόρνια που η φωτιά επί 15 μέρες έκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά της, έκαναν το καλύτερο. Έπιασαν τον δράστη και του επέβαλαν θανατική ποινή. Εδώ όχι μόνο δεν θα πιάσουν ποτέ κανέναν -γιατί αυτοί τους βάζουν ούτως ή άλλως χάριν των σκατό-σκοπιμοτήτων τους, αλλά και να πιάσουν κανέναν σε λίγες μέρες θα είναι σπίτι του!!!

ΑΙΣΧΟΣ!! Να ψοφήσουν ΟΛΟΙ!!