Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

Δεν έχω καταλάβει ακόμα, τι ακριβώς σημαίνει η "κατάσταση έκτακτης ανάγκης".
Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και βρήκα αρκετά παραδείγματα Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και ως πρόφαση για άλλα, περίεργα πράγματα, συνήθως σε όχι και τόσο δημοκρατικές χώρες.

Ας πάμε στην περίπτωσή μας. Ο νομός Αν. Αττικής, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τι σημαίνει αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας πει στα σχόλια. Τι μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός σε μια τέτοια κατάσταση, τι του επιτρέπεται και τι όχι.

Εγώ γνωρίζω καλά ότι δεν έκανε τίποτα σε άλλα θέματα. Προφανώς μιλάμε για μια μεγάλη καταστροφή Οικολογική και οικονομική.
Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και δεν έχουν κάποιο μέρος για να περάσουν το βράδυ τους. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Άγνωστο. Τα τζιμάνια στην κυβέρνηση αργούν να πάρουν μπροστά.

Επειδή είσαι λίγο αργούλης και εσύ και το επιτελείο σου, θα σου πω εγώ μια σκέψη. Σωστή, λάθος, θα δούμε.

Πρόβλημα: Χιλιάδες άστεγοι, με διασωθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Λύση: Έχεις κάποια μέρη, έτοιμα προς κατοίκηση, ώστε να κοιμηθούν εκεί οι άνθρωποι αυτοί, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν; Αν έχεις, καλώς. Τους μαζεύεις, παίρνεις τα στοιχεία τους και τους "σπιτώνεις".

Δεν έχεις τέτοια μέρη; Επιτάσσεις ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπορείς να το κάνεις. Μιλάμε για μια δύσκολη περίοδο της χώρας μας. Πρωθυπουργός είσαι. Τους βάζεις εκεί και δεν πληρώνουν Ευρώ. Φουλ τροφή και νερό. Δεν συνεργάζεται το ξενοδοχείο; Το επιβάλεις. Ακόμα δεν συνεργάζεται; Τους δείχνεις - κάν'το μια φορά- τι σημαίνει πρωθυπουργός Βγαίνεις στην τηλεόραση, λες το όνομα του ξενοδοχείου, λες ότι αρνήθηκε να προσφέρει βοήθεια και μετά του κάνεις τη ζωή, κόλαση. Και δώσε ελέγχους στα λογιστικά τους βιβλία, κανε διαφήμιση στα καταλύματα που προσέφεραν βοήθεια και τέλος. Πρωθυπουργός είσαι.

Πρόβλημα: μεγάλοι λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ και ηλεκτρικού.

Λύση: Δεν θα τα πληρώσεις εσύ. Ούτε οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν το νερό για να σώσουν τα σπίτια τους. Θα τους πιάσεις εκεί στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ και θα τους πεις, ότι για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για τα συγκεκριμένα μέρη, δεν θα εκδοθεί κανένας λογαριασμός. Τόσο απλό. Σου το λέω γιατί άκουσα τον Δούκα στην τηλεόραση να αναρωτιέται τι θα γίνει με την ΕΥΔΑΠ. Είτε μιλάμε για δημόσια επιχείρηση, είτε για ιδιωτική, πρέπει όλοι να προσφέρουν.


Δεν ξέρω αν τα πράγματα, είναι τόσο εύκολα να γίνουν ή εγώ τα βλέπω εύκολα.
Σίγουρα όμως θα είναι εύκολο, να πεις σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τι να κάνουν σήμερα το βράδυ, ώστε να μην κοιμούνται σε αμάξια και παγκάκια.


Στην τελική, είσαι ο Πρωθυπουργός. Ή μήπως όχι; Ξέρεις κάτι παραπάνω;

1 σχόλια:

Panbeautiful21 24 Αυγούστου 2009 στις 6:28 μ.μ.  

Ωραία... Την βρήκες την λύση νομίζεις,ε; Και μετά "εξυπνάκια" τι θα κάνει ο καλός πρωθυπουργούλης μας που δεν θα τον παίζει κανένα από τα άλλα παιδάκια;;;;;;

Όσο για το πρώτο, κύρηξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τι άλλο θες να κάνει δηλαδή; Ας μην ζητάμε και πολλά δεν είναι δα και υπεράνθρωπος!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους τον ψήφισαν δις!! Και λέγαμε για τους Αμερικάνους...