Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Πάρτε τα βουνά με το Tzoumerka Art Festival !!!

tzoumerka_art_festivalΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, 1-5 Αυγούστου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, το Δασικό χωριό ΚΕΔΡΟΣ γίνεται τόπος συνάντησης καλλιτεχνών από ποικίλες μορφές τέχνης.

Μουσικές συναυλίες με ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο, κινηματογράφος, θέατρο σκιών, ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και βόλτες στη φύση, rafting στον Άραχθο ή αναρρίχηση στα Τζουμέρκα σε συνεργασία με την TREKKING HELLAS, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος του φεστιβάλ, που υπόσχεται στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες.

Πιστοί στους περιβαλλοντικούς στόχους του φεστιβάλ, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη και προβολή του νεοσύστατου Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

Να θυμίσουμε την πρώτη διοργάνωση που ήταν αφιερωμένη στη σωτηρία του Αράχθου από τις κάθε λογής καταστροφικές επεμβάσεις (φράγματα, ρύπανση, κλπ) με μια συναυλία – φωνή μέσα στην κοίτη του ποταμού και κάτω από τη γέφυρα της Πλάκας, και τη δεύτερη που ήταν αφιερωμένη στη διάσωση των παλαιών ξερολιθικών καλντεριμιών και μονοπατιών των Τζουμέρκων με τη συναυλία της πρώτης ημέρας στη Μονή Κηπίνας.

Στα πλαίσια αυτά το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσκεψη στο χωριό Ματσούκι και τους καταρράκτες του, πορεία μέχρι τη Μονή Βύλιζας, επίσκεψη στον περίφημο Καταρράκτη Θεοδώριανων και ομιλία – συζήτηση με τον περιβαλλοντολόγο Χαρητάκη Παπαϊωάννου, συντάκτη της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

Το φεστιβάλ διαθέτει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του ΕΟΤ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://aletri.blogspot.com/2009/07/tzoumerka-art-festival.html