Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Γράμμα στους Tom Sawyer


Καλό παιδί ο Τομ κορίτσια. Και ψηλό. Και ντροπαλός. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι δε τολμάει να κοιτάξει κοπέλα στα μάτια. Πιο χαμηλά κοιτάει, κάτω από το λαιμό.

Την καρδιά τους, δηλαδή.
Ως ευαίσθητος άνθρωπος στεναχωριέται εύκολα με ό,τι δε του αρέσει. Του έχω πει να μη τα κοιτάει αλλά να φροντίζει τα όμορφα. Και αυτά έχουν την ανάγκη μας για να ανθίσουν, να αναπτυχθούν και να κυριαρχήσουν Όπως τα λουλούδια σε ένα κήπο.
Θα γκρινιάζετε για τα αγριόχορτα ή θα καλλιεργήσετε όσα σας αρέσουν. Για δείτε το κήπο σας, λοιπόν?
Από την άλλη, ακόμα και το να κοιτάς τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια, έχει τη χάρη του. Ανακαλύπτεις Βλέπεις ζουζούνια που σκαρφαλώνουν πάνω τους, πεταλούδες, βλέπεις τη Μαγια τη Μέλισσα με τον χαντούμη τον Βιλλυ, αν κοιτάς προσεκτικά ίσως δεις και Στρουμφάκια να περνάνε.
Αν δε μπορείς να αποφύγεις το "άσχημο" κοίταξε το με όμορφο τρόπο.
Παράδειγμα, όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τη κυβέρνηση. Ακόμα και ο Καραμανλής. Πολλοί θα επιθυμούσαν κυβέρνηση Πασοκ με πρωθυπουργό, καταλληλότερο, τον Καραμανλή.
Αυτό τι άλλο δείχνει ότι σαν λαός έχουμε χιούμορ?
Επίσης δείχνει ότι ξέρουμε τι είναι χειρότερο αλλά δε το θέλουμε. Δηλαδή, δεν επιθυμούμε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου. Είδατε? Πάντα υπάρχουν και χειρότερα, όπως πάντα υπάρχουν και καλύτερα.
Αρκεί να μάθετε να κοιτάτε.
Αν ζείτε με τον ίδιο τρόπο που επιλέγετε συντρόφους, τότε θα συνεχίσετε να πληρώνετε στο μέλλον τα λάθη του παρόντος. Τα παρελθόντα δε τα γλιτώνουμε Φρόντισαν για αυτό οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι θείοι μας.
Από εδώ και πέρα τι γίνεται?

ΥΓ Γιατί επέστρεψα? Πάτησαν το κατάλληλο κουμπί.