Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Οι Israel Vibration στη Θεσσαλονίκη

Σε τροπική παραλία της Τζαμάικα αναμένερται να μεταμορφώσουν τη Βαβυλωνία του Μύλου στη Θεσσαλονίκη οι Israel Vibration, το συγκρότημα του Lascelle "Wiss" Bulgin και του Cecil "Skeleton" Spence, που σηκώνουν εδώ και δεκαετίες το βάρος του αγαπημένου συγκροτήματος του θρύλου Bob Marley.

Γνωρίστηκαν σε κέντρο απεξάρτησης, (με τον έταιρο της παρέας, Albert "Apple Gabriel" Craig, να αποχωρεί για σόλο καριέρα) χτυπημένοι από τον τον ιό της πολιομυελίτιδας έκαναν την πατερίτσα σύμβολο δύναμης. Τα τραγούδια τους, φορτισμένα με κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, μεταφέρουν τις αρχές του Ρασταφεριανισμού στα 21 άλμπουμ (!) που συγκαταλέγονται στη δισκογραφία τους. Μια γιορτή της reggae από τις φτωχογειτονιές του Kingston, στην Θεσσαλονίκη. Όσοι πιστοί…

Μαζί τους οι Roots Radics, για μία διαδραστική εμπειρία επί σκηνής.

Δισκογραφία:

The Same Song (1978)

Unconquered People (1980)

Why You So Craven (1981)

Strength of My Life (1988)

Praises (1990)

Dub Vibration: Israel Vibration in Dub (1990)

Forever (1991)

Vibes Alive (1992)

IV (1993)

I.V.D.U.B. (1994)

On the Rock (1995)

Dub the Rock (1995)

Israel Dub (1996)

Free to Move (1996)

Live Again! (1997)

Pay the Piper (1999)

Jericho (2000)

Dub Combo (2001)

Fighting Soldiers (2003)

Live & Jammin (2003)

Stamina (2007)

Info:
Ημερομηνία : Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009
Ώρα Έναρξης : 22.00
Ώρα Προέλευσης : 20.30
Χώρος Διεξαγωγής : Βαβυλωνία, Μύλος (ανοικτός χώρος)
Χωρητικότητα : 2000
Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 30 ευρώ