Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ! ! !

Η μεγαλύτερη κατάρα της χώρας μας είναι το παπαδαριό! Όχι η πίστη. Το παπαδαριό!Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν άλλαξε καθόλου στους αιώνες που πέρασαν και μας δείχνει ξανά ξανά και σε κάθε δυνατή ευκαιρία το αληθινό του πρόσωπο.

Αυτή τη φορά θύμα ήταν το ίδιο το μουσείο της Ακρόπολης! Τους πείραξε λέει το βιντεάκι που δείχνει ότι ρασοφόροι καταστρέφουν το μνημείο. Κάτι που είναι φυσικά ιστορικώς αποδεδειγμένο όχι μόνο για τον Παρθενώνα αλλά για πλήθος ναών ανά την Ελλάδα.

Όμως η Εκκλησία ζει σε έναν άλλο κόσμο ,εκείνο των χρυσόβουλων και των επιστολών προς τον Χίτλερ από το Άγιο Όρος. Μάλιστα θέλει λέει να γραφτεί και βιβλίο για την προσφορά της Εκκλησίας στη διάσωση του Αχραίου Ελληνικού πολιτισμού!!!! Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μου! Αυτά όλα είναι στοιχειώδεις γνώσεις της Ιστορίας.

Η Εκκλησία λεηλάτησε ότι Αρχαίο βρέθηκε στο πέρασμά της! Τόσο απλά! Και το λέω ξανά: Η Εκκλησία. Όχι η πίστη. Εκείνο όμως που με τρελαίνει ακόμα πιο πολύ είναι ότι το Υπουργείο πολιτισμού και το Μουσείο ενέδωσαν στις πιέσεις των ρασοφορεμένων εν έτι 2009 και αφαίρεσαν τις εν λόγω σκηνές!


η ανακοίνωση του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά:

«Βρίσκω πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, μια χώρα που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που συνέβη: το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σ' ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα.Ό,τι απεικονίζεται σε αυτό το μικρό φιλμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Αναφέρεται στις καταστροφές που έχει υποστεί ανά τους αιώνες το μνημείο, από τους ανθρώπους.Οι πρώτοι χριστιανοί έκαναν αρκετές καταστροφές στα μνημεία και στα γλυπτά για διάφορους λόγους, ορισμένες φορές επειδή απλώς τους είχε σκανδαλίσει η γύμνια των αγαλμάτων
Η ιδέα του φιλμ ήταν να διατρέξουμε τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο από το ανθρώπινο χέρι για να φτάσουμε και στη μέγιστη καταστροφική πράξη του Έλγιν.Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε, άλλωστε, το μνημείο ήταν από τους ανθρώπους. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταστροφικές παρεμβάσεις, ίσως η Ακρόπολη να είχε παραμείνει όπως ήταν στην εποχή του Περικλή, πριν από 2.500 χρόνια. Όσο για τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, δε με ξαφνιάζουν. Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει απ' όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»


Και το βίντεο που λογοκρίθηκε:
(Στην αρχική του μορφή από την παράσταση στην Μητροπολιτική Όπερα στη Νέα Υόρκη "Όλα γύρω είναι φώς")

2 σχόλια:

Ανώνυμος,  27 Ιουλίου 2009 στις 2:10 μ.μ.  

pisteuw pws einai kairos na ginei kanonikh brisia...na leme dld "eisai k polu megalos papas aderfaki mou!!!"
ola ta alla perriteuoun, oi kinhseis miloun apo mones tous..

Ανώνυμος,  29 Ιουλίου 2009 στις 10:09 π.μ.  

Δεν ειδα τον κυριο Γαβρα να ενοχλειται ομως απο αυτο το βίντεο και την καταστροφή του ναού που εμπόδιζε την θεα στο νεο μουσειο...

http://www.youtube.com/watch?v=82sOEBLAq0Y&eurl=http%3A%2F%2Fourgreecetoday.blogspot.com%2F2009%2F07%2Fgreek-alert-2002.html&feature=player_embedded