Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ιδιαίτερο...

Glifting
4 Ιουλίου 2009, 01:34

Το σημείωμα αυτό γράφτηκε, όπως φαίνεται και από την ημερομήνια, τις ημέρες που διοργάνωσε ο «ΣΚΑΙ» την αηδή σούπα που ονόμασε «10 μεγαλύτεροι ΈΛΛΗΝΕΣ». Λόγω όμως της έκτατης επικαιρ
ότητας (Φαυλίδης, Ζιμένς-Ελλαΐς, λουκέτο Βουλής, εκλογές κτλ), το στέλνουμε τώρα πιστεύοντας ότι δεν έχει χάσει την επικαιρότητά του.

Οι μεγάλοι γλύπτες της αρχαιότητας συνήθιζαν να απαθανατίζουν σε προτομές-ανδριάντες κλπ. Τους διάσημους της εποχής τους. Έτσι σήμερα έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε τα πρόσωπα πολλών σημαντικών ανθρώπων του αρχαίου κόσμου.

Στην εποχή μας, την ευγενή αυτήν τέχνη έχουν αναλάβει οι μεγάλοι γλείφτες (λαϊκά κωλογλείφτες ή σφογγοκωλάριοι ή τσανάκια κλπ). Κατά πληροφορίες, ο κωλογλείφτης εις την αρχαίαν εκαλείτο χέλιον, προφανώς ένεκα της λίαν ευκίνητης και γλοιώδους γλώσσης.

Μεταφέροντας εκ της πεπολιτισμένης Εσπερίας την τεχνογνωσίαν, οι μεγάλοι αυτοί δημιουργοί της εποχής μας έχουν επιδοθεί σε μια ευγενή άμιλλα, ποιος θα εκθειάσει – εξυμνήσει – λιβανίσει – με το αζημίωτο πάντα – περισσότερο διάφορους κατ’ αποκοπήν σωτήρες.

–Ινστιτούτο Καραμανλή, Αρχείο Παπανδρέα, Ίδρυμα Μητσοτάκη, Εικονοστάσιον Τσαλδάρη, παρεκκλήσιον Παπάγου και πάει λέγοντας. Μη αρκούμενοι εις την μετονομασίαν οδών – πλατειών – λιμανιών – αεροδρομίων κλπ., κάποιοι από τους παραπάνω δι-ανοητάς και κρίνοντας ως μάλλον ανεπαρκή την μέσω ιδρυμάτων γλειπτικήν (αγγλιστί glifting), εισήγαγαν νέαν μέθοδον αγιοποίησης, ευρύτατα διαδεδομένην εις την Ευρώπην και την Αμερικήν! Η μέθοδος αυτή, η και «ψηφοφορία» καλούμενη, συνίσταται εις την παραχάραξιν της Ιστορίας, τον βιασμόν της κοινής λογικής και ακολούθως τον προβιβασμόν του ειδώλου τους εις ιστορικόν πρόσωπον και την κατάταξίν του μάλιστα εις την πρώτην δεκάδαν! Και αυτή η μέθοδος τυγχάνει λίαν προσοδοφόρος δια τους εφευρετικούς διοργανωτάς.

Έτσι λοιπόν οι ως άνω καλλιτέχνες, πατώντας αδίσταχτα πάνω στα πτώματα της λογικής και του αυτοσεβασμού, δημιούργησαν αυτό το απίστευτο συνονθύλευμα (τουρκιστί ahtarmǎ) που αποκάλεσαν «εκλογή των μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των Εποχών»!

Δυστυχώς το ζήσαμε κι αυτό. Να διασύρονται στο γυαλί πρόσωπα που όχι απλώς ανήκουν στην Ιστορία, αλλά έχουν περάσει στη σφαίρα του παγκόσμιου θρύλου, και να «εκλιπαρούν» ψήφο! Να την κάνουν τι; Μήπως καταφέρουν και σταθούν δίπλα στον κατ’ απονομήν εθνάρχη σας;


Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό, όχι φυσικά για τους ανά τους αιώνες μεγάλους Έλληνες, αλλά για την δική μας νοημοσύνη, να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναδείξουμε τον μεγαλύτερο!

Η συνεισφορά όλων είναι εξίσου σημαντική και δεν τίθεται θέμα «εκλογής» για πρόσωπα που όχι απλά ανήκουν στην Παγκόσμια Ιστορία του Πνεύματος, αλλά αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της, κάτι που προφανώς δεν γνωρίζουν οι αμερικανοτραφείς διοργανωτές.

Πώς θα μπορούσε κάποιος να αποτιμήσει το μέγεθος και να σταθμίσει την αξία γιγάντων, όπως οι ποιητές Όμηρος – Ησίοδος – Σαπφώ, κορυφαίων της λογοτεχνίας όπως ο Αισχύλος – Σοφοκλής – Ευριπίδης – Αριστοφάνης – Αίσωπος, ή οι θεμελιωτές της επιστήμης και της φιλοσοφίας Η
ράκλειτος – Θαλής – Σωκράτης – Πλάτων – Αριστοτέλης – Δημόκριτος – Ζήνων – Επίκουρος – Διογένης – Πυθαγόρας – Ευκλείδης – Διόφαντος – Αρίσταρχος – Αρχιμήδης – Ήρωνας – Υπατία και πλήθος άλλοι. Ή τους πατέρες της ιστορίας Ηρόδοτο – Θουκυδίδη, τους μεγάλους νομοθέτες Σόλωνα – Κλεάνθη – Λυκούργο – Περίανδρο, τους αθάνατους καλλιτέχνες Φειδία – Πραξιτέλη – Σκόπα – Ικτίνο, Καλλικράτη, τους μεγάλους στρατηγούς Μιλτιάδη – Θεμιστοκλή – Λεωνίδα, και ακόμα τα διαχρονικά σύμβολα αντίστασης στην τυραννία Αρμόδιο – Αριστογείτονα και φυσικά τον μεγάλο Σπάρτακο!

Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για το πάνθεο των ηρώων του ’21, των Κολοκοτρώνη – Καραϊσκάκη – Ανδρούτσο – Διάκο– Κανάρη – Μακρυγιάννη και τόσων άλλων, που με τους αγώνες και το αίμα τους – όχι δια της γλώσσης – κατόρθωσαν να αναγεννήσουν τον Ελληνισμό. Και μην ξεχνάμε πώς οι προπάτορες των αενάως γλειφομένων πολιτικών φρόντισαν να δολοφονήσουν τους πλέον «επικίνδυνους» εξ αυτών Οικονόμου – Ανδρούτσο – Καραϊσκάκη κλπ., τον δε Θ. Κολοκοτρώνη τον καταδίκασαν σε θάνατο!

– Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Παπανικολάου, ένας πραγματικά μεγάλος Έλληνας της εποχής μας, που επίσης δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον υποτιμάμε με «συγκρίσεις». Έτσι κι αλλιώς έχει τη θέση που του αρμόζει παγκόσμια.

– Όλο αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα δεν προέκυψε φυσικά από καμιά ψηφοφορία, αλλά επιλέχτηκε προσεχτικά από τους γλείφτρονες διοργανωτές, για να καταφέρουν να τοποθετήσουν τεχνηέντως το εικόνισμα του Κων. Καραμανλή ανάμεσα σε ιστορικά καταξιωμένους και άρα αν
αμφισβήτητα μεγάλους άνδρες (γυναίκες δεν είδα) νομίζοντας ότι δεν θα το καταλάβει κανείς!

Για να είναι μάλιστα πιο πειστικοί οι αδίστακτοι εθναρχοποιοί, ίσως και για να μην αισθάνεται μοναξιά ο ασήμαντος εκλεκτός τους, φρόντισαν δια της αυτής οδού της καθοδηγούμενης «ψηφοφορίας» να τοποθετήσουν δύο ακόμη πολιτικούς, τον Καποδίστρια και τον Βενιζέλο.

Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθούμε με τα καλώς ή κακώς πεπραγμένα των δύο παραπάνω, θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι ο Ι. Καποδίστριας παραμένει μέχρι σήμερα ο μόνος πολιτικός που αρνήθηκε να λαμβάνει μισθό από την πτωχή πατρίδα. Άρα εξ αυτού και μόνον αποκλείεται να είναι ο προπάτωρ των σημερινών αργυρώνητων και παρα-πλανημένων πολιτικών!

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, οφείλουμε να ο
μολογήσουμε πως οι υμέτεροι παραχαράκτες δεν έχουν φθάσει ακόμη στα ύψη αντικειμενικότητας των Οθωμανών γειτόνων, όπου σε κάθε ψηφοφορία, είτε πρόκειται για πολιτικό είτε για στρατηλάτη – επιστήμονα – καλλιτέχνη – αστροναύτη – παγκόσμιο κύπελλο – γυροβίζιον κλπ., εκλέγεται πάντα πρώτος και με διαφορά ο Ατατούρκος!

Όπως είπαμε, ο αντικειμενικός σκοπός των διοργανωτών αυτής της «αμερικανιάς» είναι η αγιοποίηση του Κ. Καραμανλή και δευτερογενώς βέβαια η παντί τρόπω υποστύλωση και ενίσχυση του καταρρέοντος ανιψι
ού του.

– Πάντα με το αζημίωτο φυσικά!

Να δούμε λοιπόν εν συντομία ποιοι είναι οι σημαντικοί σταθμοί της λαμπρής σταδιοδρομίας του θείου.


· Το 1935 εξαπατώντας όχι μόνο τον λαό των Σερρών, αλλά και συνυποψήφιο του Λαϊκού Κόμματος, «εκλέχτηκε» βουλευτής και καταφθάνει στην Αθήνα με πολλές φιλοδοξίες και ελάχιστες ικανότητες.

· Αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα με τη «μέθοδο Ευταξία» και έγινε υπουργός Δημοσίων Έργων του Παπάγου, μετά τον θάνατο του οποίου – το 1955 – παραγκωνίζοντας τους 2 αντιπροέδρους Στ. Στεφανόπου
λο και Π. Κανελλόπουλο διορίζεται πρωθυπουργός, με ομοφωνία Ανακτόρων – Αμερικανών.

· Ιδρύει την ΕΡΕ και για μια 8ετία:

· Βία και νοθεία σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ψήφιζ
αν ακόμη και τα δέντρα (το κόλπο αυτό αποκλείεται να το εφαρμόσει ο Κωστάκης, εκτός αν ψηφίσουν και τα κάρβουνα).

· Οργιάζει το παρακράτος – δολοφονίες Βελδεμίρη - Πέτρ
ουλα – Λαμπράκη και άλλον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που οδηγούν τελικά στην Χούντα.

· Υπεύθυνος για την πόλη-τέρας του λεκανοπεδίου, άναρχή δόμηση – βασίλειο καταπατητών – εμπρηστών κλπ., ανοιχτή πριμοδότηση τω
ν αυτοκινητοβιομηχάνων με ξήλωμα τραμ – σαμποτάρισμα σιδηροδρόμων κ.ά.

· Υπεύθυνος για την εγκατάλειψη της Κύπρου με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, που πλήρωσε και πληρώνει μέχρι σήμερα ο Κυπριακός Λαός.

· Αποτέλεσμα φεύγει νύχτα με πλαστό διαβατήριο – Ιων. Τρι
ανταφυλλίδης.

· «Αυτοεξόριστος» στο Παρίσι, φοιτά σε σχολή σωτήρων που διατηρούσε εκεί ο Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν και κάνει μεταπτυχιακό στην Μασα-λίαν, όπου φοιτούν ως γνωστόν όλοι οι πολιτικοί μας.

· Το 1974 μας τον στέλνει αεροπορικώς πεσκέσι. (Σημ. με το ίδ
ιο αεροπλάνο έστειλε ο Ντεστέν και τον Αγιατολλάχ Χομεϊνί στο Ιράν το 1979!)

Κερδίζει πάλι όλες τις εκλογές με τον γνωστό τρόπο – βία και νοθεία:

· 1974 ή Καραμανλής ή τανκς!

· 1977 ή Καραμανλής ή χάος. Σήμερα φυσικά η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική γιατί έχουμε και Καραμανλή και χάος.

· Κυβερνά με τον γνωστό αυταρχικό τρόπο – ίδρυση των ΜΑ
Τ – 330 – 815, υπεύθυνος για την πλήρη αποβιομηχάνιση μας οδηγεί στην ΕΟΚ σαν γκαρσόνια.

· 1981 «εκλέγεται» πρόεδρος αγοράζοντας τον Καρδάρα (δεν φτάναν τα κουκιά).

· 1990 «εκλέγεται» πρόεδρος αγοράζοντας τον Κατσίκη (πάλι δεν φτάναν).

Οφείλουμε πάντως να του αναγνωρίσουμε αυτή την μοναδική ικανότητα: Είναι ο μόνος πολιτικός που κατόρθωσε να εκλεγεί με καλπονοθεία ακόμη και μετά θάνατον!

Τελικά, βλέποντας τη σημερινή κατάντια της πολιτικής ζωής, την ρεμούλα, την διαφθορά, την διαπλοκή, την λεηλασία, το κουκούλωμ
α, την ατιμωρησία και την αλαζονεία, καταλήγουμε μετά βεβαιότητας στο συμπέρασμα ότι πράγματι ο θεμελιωτής του σύγχρονου κράτους είναι ο Κ. Καραμανλής και ότι όλες οι αρετές του και οι ικανότητες έχουν κληρονομηθεί και στους επιγόνους.

Οι διοργανωτές αυτής της αηδούς σούπας έμειναν τόσο πολύ ευχαριστημένοι από το έργο τους, που την επομένη της «εκλογής» παράγοντας του σταθμού δήλωσε με υπερηφάνεια ότι το δίωρο της «τελικής αναμέτρησης» έγινε τόσο μεγάλη ροή – παρουσίαση – επιστημονικών (!) πληροφοριών όση
δεν έχει γίνει σε όλη την ιδιωτική τηλεόραση τα τελευταία 10 χρόνια. Συμφωνώ απόλυτα!

Σπάνια ακούει κανείς τέτοια κυνική ομολογία για το σκουπιδαριό που μας ταΐζουν.

Αλήθεια κύριοι, αν βγούμε έστω και μισό μέτρο έξω
από τα σύνορα της χώρας και ρωτήσουμε για τον εθνάρχη σας, πιστεύετε ότι θα τον ξέρει κανείς;

Εμείς πάντως ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.



Υστερόγραφο

Η εποχή μας θα μείνει στην Ιστορία ως εποχή της τηλεόρασης και της διαφήμισης, δηλαδή της προβολής κενών και σαθρών ειδώλων. Γι’ αυτό δεν πρέπει επ’ ουδενί να συγχέουμε την έννοια του «μεγάλος» με την έννοια του «γνωστός», διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να «ψηφίζουμε» διάφορους
ατάλαντους καλλιτέχνας, ποδολακτιστάς, καλαθοσφαιριστάς, όπως ακριβώς δηλαδή εις τας βουλευτικάς εκλογάς.

Μεγάλοι και αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν και σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι μεγάλοι γλείφτες για να μ
ας παραπλανήσουν και εξαπατήσουν.

Για την ιστορία και μόνο, αλλά και για να φανεί ακόμη πιο καθαρά ότι ο εκλεκτός τους δεν θα είχε καμία ελπίδα ούτε καν στην εποχή του (!) θα αναφέρω καμιά δεκαπενταριά μεγάλους Έλληνες, σύγχρονους του κατ’ απονομήν εθνάρχη. Αυτό φυσικά δεν ενέχει καμία προσπάθεια μείωσης τω
ν εκατοντάδων πραγματικά μεγάλων Ελλήνων της εποχής μας – και των μεγάλων όλων των λαών και όλων των εποχών φυσικά γιατί εγώ δεν θα διαπράξω την ασυγχώρητη ιεροσυλία κάποιας «σύγκρισης» ή «εκλογής».

Και πρώτα πρώτα Μακάριος και Τάσος Παπαδόπουλος, οι μόνοι έλληνες πολιτικοί τα τελευταία 200 χρόνια που όρθωσαν το ανάστημά τους στις μεγάλες δυνάμεις και νίκησαν! Μαζί τους φυσικά τα σύμβολα αγώνα και θυσίας Καραολής – Δημητρίου.

Οι κορυφαίοι ποιητές – λογοτέχνες Γ. Σεφέρης, Ο
. Ελύτης, Ν. Καζαντζάκης, οι μεγάλοι μουσικοί Μ. Χατζιδάκης, Μ. Θεοδωράκης, Β. Τσιστάνης Β. Παπαθανασίου, Μ. Κάλλας, Σ. Καζαντζίδης, επίσης Τσαρούχης, Μόραλης, η αξέχαστη Μελίνα, ο Κ. Γαβράς, η Ε. Παππά Η. Καζάν και πλήθος άλλοι φυσικά.

Ευτυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει αξιόλογους ανθρώπους, ακόμη και σήμερα, μάλιστα χωρίς καν να σας ρωτήσει.

29-5-2009

Χριστόδουλος Ξηρός

Φυλακές Κορυδαλλού

Ειδική πτέρυγα απομόνωσης