Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ροδακινοπαραγωγοί, "μέτωπο" Γιαννιτσών-Κουλούρας

Συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έως και αυτή τη στιγμή οι ροδακινοπαραγωγοί στο ύψος των Γιαννιτσών, αποκλείοντας την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσας. Δυνάμεις της Τροχαίας Γιαννιτσών βρίσκονται στο σημείο για να περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επίσης, μεγάλος αριθμός αγροτικών οχημάτων συγκεντρώθηκε και στον κόμβο της Κουλούρας, στο ύψος της γέφυρας "66", του 66ου χιλιομέτρου από τη Θεσσαλονίκη, πριν ακριβώς το Μακροχώρι. Ο δρόμος είναι ολικά αποκλεισμένος και υπάρχει πιθανότητα να κλείσει και ο κόμβος Βέροιας με κατεύθυνση προς την Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Μακροχωρίου κ. Σάββα Αντωνιάδη, «το πρόβλημα έγκειται στην απορρόφηση της παραγωγής από τους βιομήχανους. Οι βιομήχανοι αυτή την στιγμή απορροφούν μόνο τη μισή παραγωγή με αποτέλεσμα 200.00 κιλά ροδάκινα να μην μπορούν να διατεθούν. Η τιμή ενός κιλού παραμένει αρκετά χαμηλή, μόνο 12-16 λεπτά το κιλό. Συνεπώς, το κόστος παραγωγής δεν καλύπτεται και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε! Τα ροδάκινα μένουν στις αποθήκες μας και δεν έχουμε καθόλου έσοδα». Όσον αφορά τα αιτήματα των ροδακινοπαραγωγών, ο κ. Αντωνιάδης δηλώνει: « Ζητάμε να απορροφηθεί η παραγωγή μας και να πάει για εκμετάλλευση. Ακόμη, να ανέβει η τιμή αγοράς του κιλού ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να καλύψουμε τα έξοδα παραγωγής».

FORGET-ME-NOT

4 σχόλια:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 16 Ιουλίου 2009 στις 3:23 μ.μ.  

ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
2 ΒΔΟΜΑΔΙΤΣΕΣ ΑΔΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ PLEASE

TABYBLUE,  16 Ιουλίου 2009 στις 5:26 μ.μ.  

Οσο σκέφτομαι, ότι έχω να κάνω 504 χιλιόμετρα μέσα στη ζέστη με ένα αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ κλίμα...και το άγχος να προλάβω να κάνω διακοπές σε μια βδομάδα...Είναι κρίμα αγροτούλιδες μου να με κλείσετε μέρες που είναι!Pleaseee...όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που έχει 5 μήνες να με δει!!!

Ανώνυμος,  16 Ιουλίου 2009 στις 11:58 μ.μ.  

Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν κάποτε ότι τέτοιες πρακτικές θα τους αφήσουν χωρίς ερείσματα στον κόσμο μια μέρα. Κι αυτή η μέρα έφτασε... Μόνον εδώ συμβαίνουν αυτά. Να περιμένεις 1-2 βδομάδες άδεια το χρόνο και κάποιοι να σου στερούν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης (τουλάχιστον)...
Και θα' ρθουμε μια μέρα, καλοί μου αγρότες -εκεί που κάποτε βγαίναμε στους δρόμους μαζί σας και κολλάγαμε κι αφίσσες και κάναμε πολλά και διάφορα- και θα πούμε "Καλά να πάθετε! Καθόλου δε μας νοιάζει!"... Μην παίζετε με την υπομονή των άλλων και δη εκείνων που δεν φταίνε...

Ανώνυμος,  18 Ιουλίου 2009 στις 4:53 μ.μ.  

Πολύ θα ήθελα να δώ μια απεργία κάποιων άλλων εργαζομένων που να εμποδίζει του "φτωχούς" αγρότες μας να μαζέψουν τις παραγωγές τους ώστε να δω πως θα αντιδράσουν.
Το "φτωχοί" μέσα σε εισαγωγικά γιατί τους αγρότες μας εκτός από αναισθησία και κοινωνική αναλγησία τους διακρίνει και η βλακεία. Με τα μπλόκα που έχουν στην στην εγνατία αναγκαζουν όλους εμας να περάσουμε μέσα από τα χωριά τους και να θαυμάσουμε τις τριόρωφες βίλες και τα πολυτελή τζιπ έξω από αυτές.