Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Κρουαζιέρα... θα με πάω!

Καλοκαιράκι! Και οι άδειες έχουν ξεκινήσει για πολλούς που ψάχνουν ένα "παράδεισο" σε κάποια γωνιά της χώρα μας, να ξεκουραστούν και να ξεφύγουν για λίγο έστω από την ρουτίνα!

Το ερώτημα είναι τώρα, που θα πάμε; Και πως;

Όλοι περίμεναν τους τουρίστες από το εξωτερικό, να ενισχύσουν την οικονομία του τουρισμού μας. Ναι, αλλά με τους Έλληνες τι γίνεται; Είναι αδιανόητο να μπορεί ένας Γερμανός, για παράδειγμα, να βρει φτηνά εισιτήρια για Ελλάδα και ένας Έλληνας, να βρίσκει τα ίδια εισιτήρια για τον ίδιο προορισμό με τον Γερμανό, στη διπλάσια τιμή! Δεν το λέω εγώ, τα στοιχεία το λένε...(και το πρωί στη ΝΕΤ).

Καλός ο εισαγόμενος τουρισμός, αλλά τι γίνεται με τον εγχώριο; Και οι Έλληνες τουρίστες έχουν ανάγκη από διακοπές! Και από ότι ξέρω, ξοδεύουν περισσότερα! Αυτός ο διαχωρισμός θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή! Σε λίγο θα μας λένε να κλείνουμε εισιτήρια από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, για καλύτερες τιμές. Αν και τώρα που το σκέφτομαι ίσως μερικοί να το έχουν ήδη προσπαθήσει.

Δηλαδή όλα αυτά που μας έλεγαν, ότι φέτος το καλοκαίρι, θα γίνουν προσπάθειες για καλύτερες τιμές έτσι ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότεροι να πάνε διακοπές, είναι παραμύθια;

Πολλοί ίσως διστάσουν φέτος να φύγουν για πολυήμερες διακοπές. Όμως ένα τριήμερο είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα το προτιμήσουν. Γιατί λοιπόν να πληρώσουν μόνο στα εισιτήρια, ότι θα πλήρωναν για μια βδομάδα διακοπών, για παράδειγμα.

Τυχεροί αυτοί που κατάγονται από νησιά. Η διαμονή τους τουλάχιστον δεν θα τους επιβαρύνει.

Α, ρε τιμημένο Αιγαίο...χαμός θα γίνει και φέτος! Να δούμε εμείς τι θα κάνουμε! Αλήθεια, εσείς που θα πάτε;