Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Δημοσιογραφολαγνεία


Πολλά από τα ωραία της ζωής έχουν σφαιρικό σχήμα. Η Γη. Τα γυναικεία στήθη. Ο πωπός μιας Βραζιλιάνας. Οι λουκουμάδες. Τα κόλλυβα Οι ειδήσεις. Πολύ δύσκολο είναι να είσαι μεγαλοδημοσιογράφος, αφού σου επιτίθενται όλοι και δε σε καταλαβαίνει κανένας, για αυτό και χαλάλι τους που κονομάνε, εφόσον πάνω απ' όλα είναι ανθρωπιστές και καθόλου ρατσιστές. Είτε έχεις το λευκό χρώμα ως άνθρωπος, είτε το μαύρο ως χρήμα, θα σε δεχτούν. Η κάθε λέξη που θα πούνε, ζυγίζει χρυσάφι.
Εύκολο πολύ είναι να είσαι απλός δημοσιογράφος, "υλατζής" άρα κακοπληρωμένος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αντιγραφή.
Το μόνο που έχεις να αλλάξεις είναι τα ονόματα, τις ημερομηνίες και τους αριθμούς. Όλο το κείμενο παραμένει το ίδιο
Παράδειγμα
"Ο ΤΑΔΕ βουλευτής του ΤΑΔΕ κόμματος κατηγορήθηκε την ΤΑΔΕ ημέρα για χρηματισμό ΤΑΔΕ ποσού από την SIEMENS (το siemens παραμένει το ίδιο, δεν αλλάζει )"

"Ο ΤΑΔΕ υπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα πάταξης της ( φοροδιαφυγής, εγκληματικότητας, ανεργίας, ελευθερίας, παιδείας, ό,τι και να βάλετε, μέσα θα είστε)"

"Ο αρχηγός της αξιωματικής(της ποιας????) ΤΑΔΕ αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση με κίνδυνο να σχίσει το καλσόν του στον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε" κλπ κλπ

"Την ΤΑΔΕ ώρα σημειώθηκε ληστεία στο ΤΑΔΕ υποκατάστημα νόμιμης τοκογλυφίας της ΤΑΔΕ τράπεζας. Οι ληστές άρπαξαν ΤΑΔΕ χρηματικό ποσό και τα λοιπά"

Εδώ να σημειώσω ότι πριν δεκαπέντε με είκοσι χρόνια άξιζε το κόπο να ληστέψεις τράπεζα. Έκανες μπάζα δέκα, είκοσι, τριάντα εκατομμύρια και μπορούσες να αγοράσεις δύο ή τρία διαμερίσματα. Σήμερα με δέκα και είκοσι χιλιάδες ευρώ τι παίρνεις? Ένα αυτοκίνητο.
Αυτή είναι μια πολύ έξυπνη πολιτική πάταξης των ληστειών. Υποβαθμίζεις το επάγγελμά τους. Δεν αξίζει ο κόπος να κινδυνεύσεις για τέτοια ποσά, οπότε σταματάς να ληστεύεις.

Σατανικό?

Αν πάλι θέλεις σώνει και καλά να κλέβεις, ε, τότε γίνε κομματάρχης ή ιδιοκτήτης τράπεζας.
Έτσι που λέτε, άνετα γίνεσαι δημοσιογράφος σήμερα.
Αρκεί να μάθεις να αλλάζεις τα ονόματα, τις ημερομηνίες και τα ποσά.
Τώρα φυσικά κάποιος θα πει ότι ακόμα και έτσι να είναι, θα πρέπει ο δημοσιολειτουργός να ξέρει ποια ονόματα και ποιες ημερομηνίες θα πρέπει να βάζει κάθε φορά.
Ναι, αυτό εξαρτάται από τα ποσά, από τα λεφτά που "συνοδέυουν" το όνομα....!

Αν ο νους σας σκέφτηκε τη λέξη "χρηματισμός" τότε θέλετε το κακό των θεσμών, προσβάλλετε την έννοια της δημοκρατίας, είστε εχθροί του έθνους, φασίστες και ρεαλιστές.

2 σχόλια:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 3 Ιουλίου 2009 στις 11:10 μ.μ.  

Φίλε θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω , συμφωνώ ότι να αντιγράφεις τα πάντα και να αλλοιώνεις το κείμενο και να το χρησιμοποιείς για δικό σου είναι βρώμικο. Όμως υπάρχουν και αντιγραφές που χρήζουν γενικής ανακοίνωσης λόγο της σοβαρότητας της είδησης . και τελευταίο υπάρχουν ιστοσελίδες που κάνουν σοβαρά σχόλια και με κίνδυνο τον εισαγγελέα χωρείς να κερδίζουν τίποτα. Το μοναδικό τους κέρδος είναι η χαρά ότι προσφέρουν στην ελεύθερη ενημέρωση . Για αυτό το να βάζεις όλους σε ένα σακί άλλο σκοπό εξυπηρετούν. Εάν διαφωνείς εδώ είμαι να κάνουμε διάλογο ανοιχτά.

komatoskyla 4 Ιουλίου 2009 στις 1:43 π.μ.  

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά είναι άσχετο με αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου όταν έγραψα το κείμενο.
Αναφέρομαι στην επαναληψιμότητα των ειδήσεων (σφαίρα) εδω και δεκάδες χρόνια. Οι ίδιες καταστάσεις, τα ίδια σκάνδαλα, οι ίδιες λαμογιές μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Και όλα όσα γίνονται πολλοί δημοσιογράφοι τα παρουσιάζουν αναλόγως τις συμπάθειες ή τις κρατικές διαφημίσεις που λαμβάνουν. Αν δε σε κάλυψα, τόνισέ μου το σημείο που εντόπισες την ασάφεια.
Φιλικά
Χάρης