Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισαν 3 φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ενός λεπτού για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε από το E.P.P. (European People’s Party - διαδικτυακό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα τις Βρυξέλλες).

Στο Διαγωνισμό «Think. Act. Change.» (Σκέψου. Δράσε. Άλλαξε.) ζητήθηκε σε νέους από όλη την Ευρώπη να φτιάξουν μία μονόλεπτη ταινία, με θέμα: «Η αλλαγή αρχίζει από το σπίτι: δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον». Υπήρξαν 44 συμμετοχές νέων, με ηλικίες από 15 μέχρι 28 χρονών. Από την Ελλάδα υπήρξαν 2 συμμετοχές που κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση.

Το πρώτο Βραβείο κέρδισαν ο Στέλιος Αλεξανδράκης και ο Μενέλαος Παμπουκίδης, 21 χρόνων, φοιτητές του τρίτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., με την ταινία 60 δευτερολέπτων: «World Water War».




Το δεύτερο Βραβείο κέρδισε ο Κώστας Καρύδας, 21 χρόνων, φοιτητής του τρίτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., με την ταινία 60 δευτερολέπτων: «Our Last Shot».




Τον Οκτώβριο του 2009 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το «Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ενός Λεπτού για το Περιβάλλον» όπου θα προβληθούν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι τρεις ταινίες που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό. Την τρίτη θέση στο Διαγωνισμό κατέκτησε η Λετονία. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παρευρεθούν στο φεστιβάλ και να συμμετάσχουν σε συζήτηση για το περιβάλλον.

O διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 15/6/2009 και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Ευρώπης να εκφράσουν τη γνώμη τους για το περιβάλλον, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.