Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Κάποτε Υπήρξα.

Και τα νερά έπαψαν να είναι καθαρά και οι πηγές στέρεψαν. Κάποτε προσπάθησα με λέξεις να δώσω τον ορισμό της ευτυχίας και απέτυχα . Και ο ήλιος έσβηνε και το μάρμαρο μαύριζε.Μέρα με τη μέρα,χρόνο με τον χρόνο,αιώνα με τον αιώνα.Ένας άπληστος και άκαρδος που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πράγματα ασήμαντα και χωρίς αξία. Και έκανα πολέμους και σκότωσα πολλούς.Και έκανα τον κόσμο πιο μικρό μα ακόμα πιο μικρό το νου.Και έκανα πόλεις μεγάλες και τρανές,σμιλεμένες στο τσιμέντο.


Κάποτε κάποιος είπε το εξής ενδιαφέρον:
"Δεν είναι η Πόλη ζούγκλα.Είναι ένας τεράστιος ζωολογικός Κήπος"
.

Λίγο πιο προσεκτικά αν κοιτάξεις θα τα δεις.Όλων των ειδών και όλων των αποχρώσεων τα ζώα. Απαίδευτα και πλήρως εξαρτημένα,αδύναμα να ζήσουν μόνα τους στη φύση.Όχι μόνο γιατί δεν μπορούν,αλλά και γιατί δεν υπάρχει πλέον εκείνη η φύση. Και η Πόλη γίνεται ο τάφος μας.Καταρρέουμε μαζί της στην άβυσσο της μοναξιάς,στην κόλαση του αγχους και σε μια απέραντη θάλασσα τσιμέντου. Είμαστε ένα νέο είδος πια , εμείς οι άνθρωποι των πόλεων.Δυστυχώς.


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

2 σχόλια:

Agilulfo 7 Ιουλίου 2009 στις 7:26 μ.μ.  

sorry arxika gia ta th grammatoseira, alla eimai s'ena internet cafe kapou sthn austria...

Ti mou 8umises twra!!
S.Y.P.H. Germaniko sugkrotima punk arxes dekaetias 80. Tragudi "zurück zum Beton" Epistrofh sto Beton, opws leme epistrofh sth fush... oi stixoi gia tous germanotsoliades..

Ich glaub ich träume; ich seh nur Bäume; Wälder überall; Ich merk auf einem Mal; Ich bin ein Tier hier; ein scheiss Tier hier

Da bleibt mir nur eins:

Zurück zum Beton
Zurück zur U - Bahn
Zurück zum Beton
Da ist der Mensch noch Mensch
da gibt's noch Liebe und Glück
Zurück zum Beton

Ekel Ekel Natur Natur
Ich will Beton pur
Blauer Himmel Blaue See
Hoch lebe die Beton Fee
Keine Vögel Fische Pflanzen
Ich will nur im Beton tanzen

Nomizw oti oneireuomai; blepw mono dentra; dash pantou; kai suneidhtopoiw; oti noiw8w san zwo edw; san ena gamhmeno zwo.
Mono ena mou apomenei..
Epistrofh sto Beton
Epistrofh sto metro
Epistrofh sto Beton
Ekei einai o an8rwpos akoma an8rwpos; ekei uparxei agaph ki eutuxia.
Suxamenh fush ktl...
..

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 7 Ιουλίου 2009 στις 10:04 μ.μ.  

Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ που ενώ είσαι σε τόσο όμορφη χώρα,ελπίζω για διακοπές(ζηλεύω και λίγο), αφήνεις σχόλιο στο κείμενό μου.Ευχαριστώ!

Όσο για το σχόλιο...πραγματικά ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν! Φυσικά δεν θα μπορούσα να το αποδώσω έτσι.Πραγματικά πολύ ωραίο!

Εκεί καταντήσαμε.
Να επιζητούμε την επιστροφή μας στο μπετόν.

Στο "γαμημένο Μπετόν,όπου οι άνθρωποι είναι ακόμα άνθρωποι" όπως λέει και το τραγούδι...