Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑ "ΚΟΚΑΪΝΗ"!


Μπορεί το όνομα του καινούριου αναψυκτικού, που σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την Αυστραλία, να είναι «Κοκαΐνη», αλλά οι διανομείς του επιμένουν ότι ουδεμία σχέση έχει με το σκληρό ναρκωτικό και ότι το μόνο διεγερτικό, που περιέχει, είναι 80 mg καφεΐνης, συστατικό που περιέχουν όλα τα αναψυκτικά, τα οποία υπόσχονται την άνοδο των αποθεμάτων ενέργειας στον οργανισμό των καταναλωτών τους.

Το όνομά του και μόνο, όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κάτι παραπάνω από την απλή αντίδραση των οργανισμών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, που ζητούν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού με αυτό το όνομα.

«Το μήνυμα μας είναι: «Πιείτε το αναψυκτικό, μην παίρνετε το ναρκωτικό"», είπε ο Τζον Μανσίνι, εκ μέρους της εταιρείας εισαγωγής του ποτού. Πρόσθεσε δε, ότι, προς το παρόν, το αναψυκτικό θα είναι εισαγόμενο, αλλά η εταιρεία του ελπίζει ότι σύντομα η ζήτηση θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που θα αρχίσει να παράγεται και στην Αυστραλία.

Τα λεγόμενα του κ. Μανσίνι, όμως, ελάχιστα πείθουν τον Πολ Ντίλον του οργανισμού Alcohol Research and Training Australia, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ευρεία κυκλοφορία ενός αναψυκτικού με αυτό το όνομα εισάγει, έστω και ονομαστικά, το ναρκωτικό στην καθημερινότητα όλων μας».(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)