Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ


«Αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας είναι η οριστική αποκατάσταση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία.

Ο Γ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα» σχετικά με τους ομογενείς, αναφέροντας μεταξύ άλλων την άμεση απόδοση της ιθαγένειας σε όσους ομογενείς την δικαιούνται, εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους, προστασία της ιδιοκτησίας τους και μέτρα για την τόνωση της παιδείας και του πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με την στάση της στο θέμα των ομογενών, λέγοντας πως «η κυβέρνηση μετέτρεψε το δικαίωμα της πολιτογράφησης σε μια πελατειακή σχέση», επικρίνοντάς την ακόμη για την «απουσία θέσεις της για τις διώξεις της ομογένειας και την σιγή για τις πολυετείς φυλακίσεις πέντε ομογενών».(TA NEA)

-H καλύτερη περίοδος είναι η προεκλογική.Δεν έχει σημασία αν είναι ευρωεκλογές ή βουλευτικές ή δημοτικές. Ότι και να είναι όλοι θυμούνται όλους και όλοι τους ακούνε όλους.Προεκλογικές διακοπές για πάντα!