Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Εξεταστική λοιπόν. Μια λέξη εκατομμύρια καντήλια το δευτερόλεπτο.
Μη βιαστείτε να ρωτήσετε το γιατί. Ξερές λέξεις τυπωμένες σε φωτοτυπημένες σελίδες.Βαφτισμένες "Σημειώσεις".Χωρίς περιεχόμενα,χωρίς επαρκείς επεξηγήσεις. Ένα μάθημα χαρακτηρίζεται ως άχρηστο όταν χρειάζεσαι Πάπυρο Λαρούς σε σκονάκι για να το περάσεις!

Όταν η μεταδοτικότητα του καθηγητή πέφτει συνεχώς σπάζοντας κάθε ρεκόρ (τελευταίο "ρεκόρ" που κατέγραψα ήταν στο μείον 20!),όταν κάθε απόπειρα επεξήγησης καταλήγει με τη φράση "ε ψάξ'το λίγο και μόνος σου..." γιατί πολύ απλά δεν ξέρει τι να σου πει, τότε δυστυχώς ο μόνος τρόπος είναι το σκονάκι. Και μετά έρχεται η ώρα που νιώθεις "ένοχος" γιατί δεν έχεις μάθει και πολλά. Πώς το καταφέρνουν όμως και το γυρνάνε πάλι σε σένα;Όλα σε σένα!Αρκεί να φύγει από αυτούς. Μόνος σου να ψάξεις.

"Αν σε ενδιαφέρει ψάχνεσαι", "αν ψαχτείς λίγο θα βγάλεις άκρη", "αν θες να μάθεις θα μάθεις" και άλλα τέτοια. Και τι σκατά κάνω τότε εδώ ρε παίδες; Μου λέτε;
Αν έψαχνα καλύτερα όταν έπρεπε λέτε να ήμουν εδώ να σας τρώω στη μάπα;
Μάλλον όχι.

Και αφού μόνος σου ψάχνεις,μόνος καταλαβαίνεις (ή έστω υποψιάζεσαι τι παίζει) και στην ουσία μόνος σου σπουδάζεις,τότε μόνος σου θα περάσεις και το μάθημα!
Και αν κάποιες φορές νιώθετε τύψεις, υπάρχουν σίγουρα κάποιες άλλες φορές που απλά το ευχαριστιέστε!

Για τον ελεεινό καθηγητή που σας ειρωνεύεται, για το ζώο που δεν κατανοεί ότι είσαι άνθρωπος και συνεπώς έχεις προβλήματα κάποιες φορές και για άλλα πολλά.
Για αυτό σας λέω. Όσο μπορείτε προσπαθήστε. Με την αξία σας. Αλλά όταν η ζωή σας γίνεται δύσκολη από ένα ανθρωπάκι που ξεσπάει τα παιδικά του κόμπλεξ πάνω σας...ορμάτε!Χωρίς φόβο και πάθος και προπάντων χωρίς τύψεις.

Ίσως να διαφωνείτε με αυτά που λέω.
Δεν πειράζει. Μακάρι εκεί που είστε εσείς τέτοιες σκέψεις και τέτοιες εμπειρίες απλά να μην υπάρχουν.

Για όσους γράφουν λοιπόν θα ευχηθώ καλή επιτυχία.
Για όσους αντιγράφουν θα ευχηθώ καλή τύχη!
Και για όλους μας , καλό κουράγιο!

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  20 Ιουνίου 2009 στις 5:47 π.μ.  

καλη επιτυχια παιδια. Εγω 13 χρονια παλευα με τα ζωα της δικης μου σχολης και για πρωτη φορα δεν εχω εξεταστικη φετος το καλοκαιρι. Μερικους αν τους πετυχω στο δρομο, ευχαριστως τους αρχιζω στις καρπαζιες.