Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά που λέμε και με όλους αυτούς που καίνε τα μυαλά μας δεν είπαμε τίποτα για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Αυτό των εφορευτικών επιτροπών. Τυχαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι (πολύ συγγενικό μου πρόσωπο) τι γίνεται εκεί.

Σήμερα σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης από τους 8 που είχαν ειδοποιηθεί να πάνε πήγαν μόλις οι δυο! Σαν να μην έφτανε αυτό ο Δήμος τους είχε παντελώς ξεχασμένους!Ούτε διάλειμμα,ούτε να ψάξει να βρει τους υπόλοιπους που την "κοπάνισαν",ούτε καν ένα μπουκάλι νερό! Δηλαδή πήγαν εκεί με το έτσι θέλω και πληρώσανε κιόλας!Από τις 6 το πρωί μέχρι την ώρα που κλείνουν οι κάλπες. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς φυσικά πληρώνονται.

Αλλά δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα του να καλείς τυχαία πολίτες για κάποια θέση. Είναι κανονική επιστράτευση!Χωρίς ούτε έστω ένα συμβολικό ποσό,ούτε καν μια μικρή παροχή όπως ένα νερό ή έναν καφέ. Δεν τους νοιάζει αν ο άλλος αφήνει τη δουλειά του(κάποιοι δουλεύουν και Κυριακές),δεν τους νοιάζει αν θα πέσει κάτω από τη δίψα. Μόνο να δίνει ψηφοδέλτια!Μόνο να κάνει τη δουλειά τους!

Φυσικά αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι δεν παρουσιάζονται ποτέ. Αυτό και το ότι δεν εφαρμόζονται οι δήθεν κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο. Αυτά για να ξέρουμε ποιοι πραγματικά εργάζονται για τις εκλογές και τις διαδικασίες εκείνες που μας καθιστούν δημοκρατική χώρα. Και το ίδιο το κράτος αδιαφορεί προκλητικά.

2 σχόλια:

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) 8 Ιουνίου 2009 στις 3:52 π.μ.  

Κι όμως η λύση είναι τόσο απλή. Εφορευτική επιτροπή να ορίζονται μόνο δημόσιοι υπάλληλοι.
Δηλαδή τόσο "ανέφικτο" είναι κάτι τέτοιο και δεν το πράττουν??

Unknown 8 Ιουνίου 2009 στις 12:25 μ.μ.  

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ
ΤΡΑΒΗΞΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΚΙ