Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥΛΑ ΜΟΥ (Εμένα τον άξεστο)

Ότι βλέπετε γύρω σας είναι ψέμα. Τα πάντα. Η όμορφη γκόμενα στο απέναντι τραπέζι. Το ακριβό αμάξι με τις αβάστακτες δόσεις. Το γεύμα στο εστιατόριο και ο φραπές στην παραλία της Μυκόνου. Είστε παγιδευμένοι στο κλουβί της ματαιοδοξίας.Και σας αρέσει. Αλήθεια πόσο σας αρέσει!

Είστε ευτυχισμένοι , είστε δουλευταράδες,είστε πλούσιοι,φτωχοί, με φίλους ή χωρίς. Αλλά είστε μόνοι. Πραγματικά και ουσιαστικά μόνοι. Και όσο μαθαίνετε μόνο ότι ακούτε και ακούτε μόνο ότι θέλετε να ακούσετε αυτή θα είναι η μόνη και αδιάψευστη αλήθεια για εσάς. Και αυτό γιατί κάποιοι από εσάς θεωρείτε εαυτούς ανώτερους.

Δεν είστε πολιτικά ζώα όπως είπε ο Αριστοτέλης. Είστε σκέτα ζώα. Βγαίνετε με σημαιούλες και ντουντούκες και κραυγάζετε και τσιρίζετε και ουρλιάζετε επειδή κάποιος κέρδισε τις εκλογές. Είστε αστείοι αλλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Και δεν μπορείτε γιατί τα ίδια τα Μέσα σας επιβραβεύουν. Με προβολή,με γκρο πλαν,με ευρυγωνικούς φακούς και τα ρέστα. Δεν έχετε γνώμη για τίποτα παρά μόνο για το αμάξι του απέναντι και τα μπούτια της Μαρίας.

Ξέρετε ότι ένα και ένα κάνουν δυο μόνο επειδή σας το είπαν. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να μετρήσετε τα δάχτυλά σας.Στο ψέμα μεγαλώσατε,στο ψέμα ζείτε και στο ψέμα θα πεθάνετε. Και το λυπηρό είναι ότι δεν θα είστε σε θέση να το καταλάβετε γιατί προτιμήσατε το ψέμα από την αλήθεια. Το περιτύλιγμα από το περιεχόμενο. Είστε λοιπόν και εσείς ένα ψέμα.

Άκουσα κάποιον από εσας να λέει:
"Τι είμαι εγώ ρε και θα διαβάσω βιβλίο; Καλύτερα να παίξω κανα παιχνίδι στην κονσόλα ή να πάω για καφέ."

1 σχόλια:

Agilulfo 9 Ιουνίου 2009 στις 9:52 μ.μ.  

Κάπου κει ήταν και μένα οι σκέψεις μου σήμερα. Κι ξεκίνησα ένα παρόμοιο post. Οι λέξεις κλειδιά ταιριάζουν. Όποτε δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω και για το θέμα και για το στιλ γραψίματος!