Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (25/06)

Η Πρόταση
The Proposal




της Αν Φλέτσερ
με τους Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς


Υπόθεση: Η Μάργκαρετ (Σάντρα Μπούλοκ) είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε ένα Νεοϋορκέζικο εκδοτικό οίκο, μια γυναίκα καριέρας που για χρόνια καταπιέζει το νεαρό βοηθό της, Άντριου (Ράιαν Ρέινολντς). Όταν όμως λήγει η βίζα της στην Αμερική και κινδυνεύει να επαναπατριστεί στον Καναδά, η Μάργκαρετ βλέπει τον Άντριου σα σανίδα σωτηρίας και δηλώνει ότι είναι αρραβωνιασμένη μαζί του. Ο Άντριου δέχεται να παίξει το παιχνίδι της, αλλά με κάποιους δικούς του κανόνες. Έτσι η Μάργκαρετ βρίσκεται ξαφνικά στην Αλάσκα για να γνωρίσει την οικογένεια του μέλλοντα συζύγου της και βγαίνει τελείως έξω από τα νερά της. Με έναν υπάλληλο του τμήματος μετανάστευσης να παρακολουθεί τα βήματά τους, η Μάργκαρετ κι ο Άντριου δε μπορούν παρά να ακολουθήσουν το αρχικό σχέδιο, αντιμετωπίζοντας όλο και πιο απρόοπτες, αστείες καταστάσεις.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

Μια ρομαντική κομεντί που "φωτίζεται" από την εξαιρετική χημεία και το κωμικό ταλέντο των πρωταγωνιστών του.
Hollywood Reporter

Δεν είναι πρωτότυπο, αλλά σίγουρα θα ευχαριστήσει τις γυναίκες και θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια
Variety

Ξέρεις κάθε λεπτομέρεια απ'έξω, από την αρχή μέχρι το τέλος!
Village Voice

Τransformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων
Transformers: Revenge of the Fallen




του Μάικλ Μπέι
με τους Σάια ΛαΜπεφ, Μέγκαν Φοξ, Τζον Τορτούρο


Υπόθεση: Η μάχη για την κυριαρχία στη Γη έχει λήξει και τώρα ξεκινά η μάχη για το Σύμπαν. Τα Transformers γίνονται περισσότερα, πιο διεκδικητικά και οι σκηνές δράσης αναμένονται να είναι ακόμα πιο επικές, δίχως να λείπουν και οι απαραίτητες δόσεις χιούμορ.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

Στα αγόρια θα αρέσει σίγουρα, αλλά για τους μη πιστούς φαν έχει πολύ... θόρυβο και είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια.
Hollywood Reporter

Οι μηχανές μοιάζουν πολύ περισσότερο στους ανθρώπους και οι χαρακτήρες μοιάζουν περισσότερο σε μηχανές! Το δεύτερο μέρος των Transformers ανεβάζει την ταινία σε ανώτερο επίπεδο!
Variety

Είναι μια θορυβώδης περιπέτεια που σε διασκεδάζει, αλλά τελικά δεν καταφέρνει να σε κάνει να τρελαθείς! Βέβαια, οι μικρότερες ηλικίες θα το λατρέψουν!
Daily Mirror

Καταιγίδα στην Ομίχλη
In the Electric Mist




του Μπερτράν Ταβερνιέ
με τους Τόμι Λι Τζόουνς, Τζον Γκούντμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ


Υπόθεση: Λουιζιάνα. Ο ντετέκτιβ Ντέιβ Ρουμπισό κυνηγάει έναν κατά συρροή δολοφόνο που έχει ως θύματά του νεαρές γυναίκες. Επιστρέφοντας σπίτι έπειτα από την ανακάλυψη ενός ακόμα αποτρόπαιου εγκλήματος, ο Ντέιβ γνωρίζει τον Έλροντ, έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ που βρίσκεται εκεί για τα γυρίσματα μιας ταινίας με θέμα έναν τοπικό εγκληματία, τον Μπέιμπι Φιτ Μπαλμπόνι. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε δει στους βάλτους το πτώμα ενός έγχρωμου άντρα, δεμένο με αλυσίδες και σε κατάσταση αποσύνθεσης. Αυτή η αποκάλυψη φέρνει στο νου του Ντέιβ μια παλιότερη υπόθεση από την οποία δεν είχε και τις καλύτερες των αναμνήσεων. Διαισθάνεται ότι οι δύο υποθέσεις κατά κάποιον τρόπο συνδέονται αλλά όσο πλησιάζει τον δολοφόνο τόσο πιο πολύ κινδυνεύει η οικογένειά του…



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

Σε όλη την ταινία, αισθάνεσαι ότι πραγματικά της λείπει κάτι.
Variety

Ακόμα και η βασική πλοκή καταλήγει να είναι αβάσιμη και ξεχασμένη.
Filmcritic.com

Πάμε Όπου Θες
Away We Go




του Σαμ Μέντες
με τους Τζον Κραζίνσκι, Μάγια Ρούντολφ, Τζεφ Ντάνιελς, Μάγκι Τζίλενχαλ

Υπόθεση: Όταν ο Μπερτ κι η Βερόνα ανακαλύπτουν πως πρόκειται να αποκτήσουν μωρό, τους πιάνει πανικός. Μισούν τη μικρή πόλη στην οποία ζουν και, τώρα που οι γονείς του Μπερτ μετακομίζουν μακριά, δεν έχουν καμιά βοήθεια. Έτσι, ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο να βρουν το τέλειο μέρος για να εγκατασταθούν και να μεγαλώσουν το μωρό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα επισκεφθούν διάφορους συγγενείς και παλιούς φίλους. Κάποιοι είναι ιδιαίτερα εκκεντρικοί, άλλοι τους αγγίζουν την καρδιά και τους εμπνέουν, όλοι όμως βοηθούν τον Μπερτ και τη Βερόνα να αντιληφθούν πως το μόνο που χρειάζονται για να χτίσουν το νέο τους σπιτικό είναι... ο ένας τον άλλον.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

Η ταινία του Σαμ Μέντες είναι ένα φιλμ που απευθύνεται σε καλούς ανθρώπους.
Chicago Sun-Times

Ο σκηνοθέτης δεν καταφέρνει να δείξει τους πρωταγωνιστές τόσο όμορφα ευαίσθητους όσο θα ήθελε.
New York Post

Είναι μια ταινία αναζήτησης, μερικές φορές γλυκόπικρη, με απροσδόκητη εξέλιξη που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.
USA Today

Eπίσης προβάλλεται σε επανέκδοση

H Λυσσασμένη Γάτα (1958)
A Cat on a Hot Tin Roof
του Ρίτσαρντ Μπρουκς
με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Πολ Νιούμαν

Υπόθεση: Δυό ιερά τέρατα του Χόλλυγουντ Ελίζαμπεθ Τέηλορ και ο Πωλ Νιούμαν σε μια κλασσική ταινία βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Τένεσση Γουίλλιαμς "Η Λυσσασμένη Γάτα". Με την μοναδική του ερμηνεία ο Πωλ Νιούμαν κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για oscar ενώ η Ελίζαμπεθ Τέηλορ έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας στο ρόλο της "αγριόγατας" Μάγκυ. Μια «old time classic» ταινία για τους λάτρεις του κινηματογράφου.
ΠΗΓΗ
Tom Sawyer