Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2009 ΝΟ.2



Προς τους εύθικτους!

Έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να ζω σε αυτή τη τόσο όμορφη πόλη. Ω,ναι!Είναι τόσο όμορφη!Καθημερινές συγκινήσεις μου κάνει το μάτι μου να γυαλίζει..

Στη Θεσσαλονίκη του 2009,περπατώ κάθε βράδυ στη παραλία. Κάθε βράδυ νιώθω πως είμαι ήρωας σε ένα πίνακα ζωγραφικής. Πως κάποιος πήρε μια παλέτα και ζωγράφισε εικόνες που άγγελοι μετέφεραν στη ψυχή του. Λες και το νερό της βροχής κατρακύλησε και πήρε μαζί του τα χρώματα της πόλης,πνίγοντας τα στη θάλασσα.
Στη Θεσσαλονίκη του 2009,έχω επιλογές κάθε μέρα,κάθε ώρα για κάθε όρεξη μου. Κάθε επιλογή και μια νέα μεταφορά μου σε κάποιο παραμύθι. Κάθε μου στιγμή και μια ιστορία...
Στη Θεσσαλονίκη του 2009,γυρίζω στους δρόμους με της ώρες.Καμάρα,Ροτόντα,αρχαία αγορά. Σε κάθε γωνία και κάτι παλιό. Στιγμές παρελθόντος μπροστά μου. Στιγμές δόξας και μύθων.Λες και είναι είναι το καρουζέλ των αναμνήσεων...
Στη Θεσσαλονίκη του 2009,έχω παρακολουθήσει θέατρα,παραστάσεις και μουσικές συναντήσεις. Πρωτότυπες,δείγματα που αποδεικνύουν πως ακόμα και τώρα αποτελεί κέντρο πολιτισμού. Πως θα είναι πάντα παρούσα σε κάθε πνευματική συνάντηση.
Στη Θεσσαλονίκη του 2009,συναντώ ανθρώπους με ξεχωριστή προσωπικότητα. Συναντώ ανθρώπους που με το ταμπεραμέντο τους σου γεμίζουν  τη καρδιά και με την ομορφιά τους τα μάτια.

Σε αυτή τη πόλη κάθε στιγμή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για συγγραφή στίχων και ποιημάτων. Αυτή η πόλη με κάνει να φαντάζομαι πως μπορεί να είναι ο Παράδεισος...
...




18 σχόλια:

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 10:40 μ.μ.  

ti einai avto twra eksilewsi?
ase mas re file poli asxoli8ikame me tin parti sou kai sou dosame aksia pou asxoli8ikame me tin parti sou.
Me ton ka8ena edw pera.
Akoma den mas les tin poli sou giati arage?

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 10:41 μ.μ.  

ti einai avto twra eksilewsi?
ase mas re file poli asxoli8ikame me tin parti sou kai sou dosame aksia pou asxoli8ikame me tin parti sou.
Me ton ka8ena edw pera.
Akoma den mas les tin poli sou giati arage?

Tom Sawyer 2 Ιουνίου 2009 στις 10:52 μ.μ.  

Φυσικά και δεν είναι εξιλέωση που λες και συ.Δεν κατάλαβες καλά.Δεν έχω να εξιλεωθώ από κανένα.Ελευθερία λόγου έχουμε.Νομίζω...
Θέλω απλά να σας δείξω πως η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη,που πραγματικά απολαμβάνω όσο λίγοι,αν και έχει αρκετά προβλήματα τα οποία και κάποια στγμή ελπίζω να διορθωθούν.Δεν είναι κακό να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας,μακριά από πατριωτισμούς και εγωισμούς.

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 11:18 μ.μ.  

makria apo patriwtismous??
kata tin gnomi sou diladi einai kako kapoios na agapa tin patrida tou??
egw pou tin agapw diladi eimai fasistas?
arxizw kai katalabenw siga-siga ti ginete edw

Πάνος,  2 Ιουνίου 2009 στις 11:54 μ.μ.  

Ρε καρντάση θα μας τρελάνεις τελείως;
Δεν βλέπεις όλη τη μέρα σήμερα τι ποστ ανεβαίνουν; Τυφλός είσαι;
Ή κράζεις για να κράζεις απλά;
Όποιος αγαπάει την πατρίδα του δηλαδή δεν βλέπει προβλήματα;
Είπε κανείς ότι είσαι φασίστας;
Ξεκόλλα!
Και μιας που κατάλαβες "τι γίνεται εδώ" δεν μας λες και μας να καταλάβουμε;

Tom Sawyer 2 Ιουνίου 2009 στις 11:57 μ.μ.  

Και γω άρχισα να καταλαβαίνω.Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είσαι απο αυτούς που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.Τώρα κατάλαβα πως είσαι και απαίδευτος.Τα greeklish και τα ορθογραφικά σου δεν με ενδιαφέρουν,όλοι κάνουμε,αλλά να μην μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφορά μεταξύ πατριωτισμού και αγάπης προς την πατρίδα πάει πολύ!
Μπορεί τελικά να αγαπάς πολύ την Ελλάδα αλλά με το μυαλό που κουβαλάς δεν νομίζω να μπορείς να την βοηθήσεις και είναι κρίμα.

Stavros.. 3 Ιουνίου 2009 στις 12:02 π.μ.  

ανώνυμε φίλε μου...

μην τρελαίνεσαι...

χαλλλλαααααάρωσε!!!

από την ίδια πόλη,είμαστε όλοι!!!

Όλα Free 3 Ιουνίου 2009 στις 12:34 π.μ.  

Αντε να πω και εγω τα δικα μου.

Θα αρχισω με το χθεσινο ποστ.
Διαφωνω 100% με αυτα που εγραψε ο φιλος μας ο Tom.

Καταρχην, ασε με να γνωριζω κατι παραπανω για το θεμα ξυλοδαρμου απο ΠΑΟΚτσηδες. Δεν ειναι αγιοι ολοι, αλλα υπαρχουν και ορια.
Και εγω, αν παω στο Χαριλαου με μπλουζα του ΠΑΟΚ, θα τις αρπαξω και δικαιολογημενα. Ετσι παει. Αν θες να γραψεις κατι, πες π.χ. οτι ειναι αδιανοητο να μην μπορει καποιος, να κυκλοφορει ελευθερος με οτι μπλουζα θελει. Εκει, θα συμφωνησω. Αλλα, εφοσον τα πραγματα ειναι ετσι, δεν πρεπει να προκαλεις. Αποκλειεται να εφαγε ξυλο χωρις να εδωσε δικαιωμα. Και δεν μιλαω μονο για τους οπαδους του ΠΑΟΚ, αλλα για ολες τις ομαδες.

Υστερα, πολυ καλα κανουν και σταματανε οσους σταματανε οι αστυνομικοι. Και εμενα με σταματησαν πριν 2 εβδομαδες, οπως πηγαινα Χαλκιδικη. Ζητησαν στοιχεια και εψαξαν επιφανειακα.
Αν ειχα στο αμαξι μου 100 κιλα ηρωινης και το αφηναν να περασει ετσι απλα, θα φωναζες σημερα; Πολυ καλα κανουν. Παραπονιεται ο πολιτης οτι δεν υπαρχει αστυνομευση, αλλα μολις μας τυχει εμας, τους βριζουμε. Λες και ειμαστε ολο αγιοι.

Τελος, καλο ειναι να κρατηθει ενα επιπεδο στην κουβεντα. Οχι τιποτα αλλο, αλλα θα χαθει το νοημα με τις βρισιες και τους υπαινιγμους.

Η Θεσ/νικη, ειναι απο τις πιο ωραιες πολεις της Ελλαδος, πολυ χαλαρη, με πολλα πραγματα αλλα και τα "κακα" της μεγαλουπολης. Αν μπορεις να ζησεις εδω καλως. Αλλιως διαλεγεις μια απο τις υπολειπες ωραιες πολεις που εχουμε στη χωρα μας.

Όλα Free 3 Ιουνίου 2009 στις 12:43 π.μ.  

Και μια παρατηρηση επειδη το εχει ξαναγραψει καποιος.

Μην κρινετε το μπλογ συνολικα, απο ενα ατομο. Ειμαστε 7-8 ατομα εδω, μια παρεα. Δεν εχουμε αρχισυντακτη, δεν εχουμε αφεντικο.
Σεβομαστε καθε αποψη και τη φιλοξενουμε στο ιστιολογιο μας.

Χθες ηταν ο Τοm. Aυριο μπορει εγω να γραψω κατι κατα του ΠΑΣΟΚ π.χ. Καποιος θα διαφωνησει.
Δεν γινεται να βγει το συμπερασμα οτι το μπλογκ εδω ειναι φιλοΝεοδημοκρατικο, επειδη ο ενας απο τους 8-10 εγραψε την αποψη του.

Γουσταρουμε την κριτικη, αλλα να ειναι δικαια. Κρινετε μας συνολικα και οχι απο ενα ποστ. Και αν μη τι αλλο, ο Tom, με τα υπολειπα ποστς του, εχει δειξει οτι ειναι υγιες σκεπτομενο ατομο με τη δικη του αποψη. Το αν συμφωνεις ή οχι, ειναι δικο σου θεμα. Μαλιστα, εχεις και χωρο να γραψεις το σχολιο σου.

Slade,  3 Ιουνίου 2009 στις 12:55 π.μ.  

Φίλε Tom Sawyer θα διαφωνήσω με τα δυο σου άρθρα "ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2009 ".
Στο πρώτο άρθρο προσπαθείς να παρουσιάσεις την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας με έναν υπεραπλουστευμένο τρόπο παρθέτοντας περιστατικά παντελώς άσχετα μεταξύ τους που δεν οδηγούν σε κανένα απολύτως συμπέρασμα.Μάλιστα γίνεσαι κ εριστικός όταν αναφέρεις τον Π.Α.Ο.Κ ως ΜΠΑΟΚ κ κατηγορείς προπαγανδιστικά τον φίλαθλο κόσμο του για τραμπουκισμούς.
Στο δεύτερο κείμενο προσπαθείς να ωραιοποιήσεις την εικόνα της πόλης με φτηνούς ψευτορομαντισμούς κ αστείες ποιητικές παρομοιώσεις.
Η Θεσσαλονίκη του 2009 είναι αρκετά πιο πολύπλοκη απ την καρτ ποστάλ που εσύ περιγράφεις...

MR. KAYA,  3 Ιουνίου 2009 στις 1:42 π.μ.  

Μ' αρέσει ο τρόπος που γράφεις.
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Μην ασχολείσαι με τα κόμπλεξ κανενός. Μπορούσαμε να κάνουμε νέα ποστ στο χρόνο που χάσαμε για τις παπαριές του καθενός.

forget-me-not,  3 Ιουνίου 2009 στις 1:51 π.μ.  

είναι ο παράδεισος για εμάς που την αγαπάμε.
δε θα ζούσα πουθενά αλλού.

Όλα Free 3 Ιουνίου 2009 στις 5:06 π.μ.  

KAYA εισαι πολυ λαθος στη συγκεκριμενη περιπτωση. Οποιος διαφωνει δεν ειναι κομπλεξικος.
Οι παπαριες του αλλου - που εσυ ανεφερες- ειναι σχολια. Σχολια με τα οποια μπορουμε να κανουμε διαλογο, ασχετα αν συμφωνησουμε ή διαφωνησουμε. Οποτε εγω δεν διακρινω κομπλεξισμο.
Περισσοτερο σεβασμο στα ατομα που μας διαβαζουν και αφιερωνουν λιγο χρονο για να γραψουν ενα κειμενο, εστω και αντιθετο προς εμας.
Καθαρα και ξαστερα. Αν δεν γουσταρεις τα σχολια, τοτε βαλε ως επιλογη να μην αναρτηθουν. Μπορεις να το κανεις αυτο. Μην μειωνεις οσους διαφωνουν.

Τα παντα ολα τα ειπε ο Slade. Και με πολυ ομορφο τροπο. Αλλο ειναι να απαριθμεις τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα-που σιγουρα εχει- η καθε πολη, και αλλο να αναφερεσαι στον ΠΑΟΚ σαν μΠΑΟΚ και να λες οτι οι αστυνομικοι σταματανε κοσμο για ελεγχο.

Γραψε για το Μετρο, τη μυρωδια του Θερμαικου, το συνδρομο του χαλαρου-που ειναι και καλο ταυτοχρονα- για ελλειψη κεφαλαιων και θεσεων εργασιας. Αυτα ειναι τα μειονεκτηματα της πολης που σας φιλοξενει.

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 4:21 μ.μ.  

Λοιπόν tom επειδή ούτε ανορθόγραφος είμαι και επειδή βλεπω πολύ μακρύτερα απο την μύτη μου, συνεχίζεισ να είσαι ερεστικός και εσύ και κάποιοι άλλοι εδω μέσα, σε αντίθεση με εσένα που βλέπεις οτι σε βολεύει και ΝΑΙ αγαπω την ΕΛΛΑΔΑ και την Σαλόνικα και για το αν μπορώ η οχι να την βοηθήσω ασε να το ξέρω πού καλύτερα απο εσένα.
Το γεγονός είναι οτι άλλος ενας ουρανοκατέβατος έβγαλε το μένοσ του για την Σαλόνικα , δεν είσαι ο μόνος, και βγήκαν κάποιοι συντοπίτες μας με την άγνοια τουσ η μεσ στην προσπάθεια τους να αποτινάξουν απο πάνω τους τον (κομπλεξισμό) των Βορείων ένατι των Νοτίων αδερφών μας βγήκαν μπροστάρηδες στην υπεράσπισή σου.
Αυτό είναι τ θέμα, τελικά όντως είμαστε κομπλεξικοί εμείς οι Βόρειοι.

Ο Ανώνυμος 10¨40

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 6:28 μ.μ.  

Καλά είναι απίστευτο αυτό που γίνεται εδώ , βγήκε κάποιοσ ο οποίος μας λέει οτι του φταιέι η Θεσσαλονίκη επειδή αυτός δεν γνώριζε πότε γράφει εξετάσεις και οτι οι αστυνομικοί κάνουν οτι κάνουν σε όλη την Ελλάδα , ελέγχους, καλά το άλλο για τον ΠΑΟΚ δεν το σχολιάζω γιατί είναι μεγάλη αστοχία του συγγραφέα (ας πάει πειραιά και ας πει οτι είναι ΠΑΟ).
Το απίστευτο είναι οτι υπάρχουν θεσσαλονικείς που συμφωνούν!!!!!!!
Είμαστε κομπλεξικοί τελικά

PJ,  3 Ιουνίου 2009 στις 8:27 μ.μ.  

Καλά η ηλιθιότητα δεν έχει όρια.Το τι έγραψε ο Τομ είναι δικαίωμά του. Του έχει δοθεί αυτό το βήμα και γράφει ότι νομίζει πως πρέπει να γράψει. Ελευθερία λόγου αν θυμάστε. Τώρα η μαγκιά όλων όσων διαφωνείτε είναι το πόσο μπορείτε να γράψετε τον αντίλογο και όχι να κατηγορείτε και να βαράτε στο ψαχνό σαν ειδήμονες.

Να θυμάστε μόνο οτί δεν μπορεί να γραφτεί κτ αντικειμενικό από κανέναν. Πίσω από οτιδήποτε γράφετε κρύβετε ο χαρακτήρας, οι ιδεολογίες και το είναι του καθενός. Αν είναι λάθος διορθώστε το με την δική σας άποψη. Αν δεν μπορείτε μην γράφετε τπτ...

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 9:15 μ.μ.  

Αυτό λέω και εγω η ηλιθιότητα δεν εχει ορια και συνορα.
Ο PJ μπερδεμένος μου φαίνεται , γιατι αν κοιτάξει πιο προσεκτικα θα δει ποσο εριστικος είναι ο συγγραφεας του σχολιου και στην ανάρτηση του αλλα και στα σχόλια του.
Ανωνυμος 10:40

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 9:44 μ.μ.  

ena pragma den mporw na katalavw apo olh auth thn anastatwsh...gia poio logo den mporei kapoios na exei antitheti apopsi apo kapoion allon?k gt den mporoume auto na to dextoume?pianeste apo tis lekseis k t travate mexri ekei p den paei allo!k fusika prwtostatoun h ethelotuflia k o ethnikismos...etsi loipon einai h nea genia??eimai polu...perhfanh gia mas...tha pame mprosta...tha feroume thn allagh...t oti anaferontai kapoia arnhtika stoixeia ths thessalonikhs den shmainei oti den agapame thn patrida mas...eleos!!