Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (04/06)

Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία
Terminator Salvation


του McG
με τον Κρίστιαν Μπέιλ, , Σαμ Γουόρδινγκτον, Άντον Γέλτσιν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Υπόθεση: Έτος 2018: η Ημέρα της Κρίσης είναι πια παρελθόν και ο στρατός των Εξολοθρευτών, καθοδηγούμενος από το δίκτυο Skynet, έχει τον πλήρη έλεγχο, σκοτώνοντας ή συλλαμβάνοντας ανθρώπους από τις ερημωμένες πολιτείες. Ο μοναδικός άνθρωπος που πίστευε στη Ημέρα της Κρίσης, ο Τζον Κόνορ (Κρίστιαν Μπέιλ), καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Κι ενώ μέχρι τώρα είχε ελπίδες ότι η ανθρωπότητα μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, ένα νέο στοιχείο κλονίζει την πίστη του: ένας άγνωστος από το παρελθόν, ο Μάρκους Ράιτ (Σαμ Γουόρθινγκτον), εμφανίζεται ξαφνικά, με μοναδική τελευταία ανάμνηση τη θανατική του καταδίκη. Ο Κόνορ θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Μάρκους. Αλλά καθώς το Skynet εφαρμόζει νέες μεθόδους για να κατατροπώσει την Αντίσταση, ο Κόνορ και ο Μάρκους θα πρέπει να υιοθετήσουν μια κοινή στάση για να εισχωρήσουν στο δίκτυο και να αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο τον εχθρό.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

"Eίναι μπερδεμένο, χωρίς χιούμορ και κανένας από τους ηθοποιούς μέχρι τους σχεδιαστές των σκηνικών δεν κατάφερε να το απογειώσει". New Yorker

"Σαν ταινία, φαίνεται να έχει αποδεχτεί τα όρια της και ότι είναι περήφανη για αυτά που καταφέρνει". New York Times

"Πως μια τόσο καλή ιδέα μπορεί να καταλήξει να είναι τόσο μα τόσο λάθος;" Toronto Star

Disco



του Φαμπιάν Οντενιάντ
με τους Φρανκ Ντιμπός , Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Υπόθεση: Ο Ντιντιέ Τραβόλτα αναγκάζεται να γίνει ο βασιλιάς της Disco, προκειμένου να δει το παιδί του. Η πορεία του έχει πολλά απόοπτα, παλιές ιστορίες που πρέπει να ξεκαθαρίσει και γέλιο... H πρώην γυναίκα του τον απειλεί ότι δεν θα του στείλει το γιό τους για διακοπές, αν πρώτα δεν σιγουρευτεί, ότι ο άνεργος και ελαφρά looser ήρωάς μας, θα έχει εξασφαλίσει τα χρήματα και τις προοπτικές για σωστές διακοπές του παιδιού του. Στην απελπισία του μία είναι η λύση. Να ξανασχηματίσει την χορευτική ομάδα που διέπρεψε στους διαγωνισμούς χορού Disco, πριν από 20 σχεδόν χρόνια Μόνο αν πάρουν το πρώτο βραβείο έχει ελπίδα να δει το γιό του. Μένει ένα μόνο μικρό προβληματάκι να λύσει. Μπορεί να αναβιώσει την Disco στα χρόνια της οικονομικής κρίσης;



Επίσης προβάλλονται σε επανέκδοση...

Υπόθεση Τόμας Κράουν (1968)
του Νόρμαν Τζιούισον
με τους Στιβ ΜακΚουίν, Φέι Νταναγουέι

Υπόθεση: Νέος όμορφος εκατομμυριούχος εκκεντρικός έχει κάνει την τέλεια κλοπή και ξέρει ότι κανείς δεν είναι τόσο έξυπνος για να τον ανακαλύψει. Νέα όμορφη σέξι με ακαταμάχητο στυλ τέλειο λαγωνικό που πάει κατευθείαν στον στόχο της, με τον δικό της ακαταμάχητο τρόπο.



Μπελίσσιμα (1951)
του Λουκίνο Βισκόντι
με την Άννα Μανιάνι

Υπόθεση: Η Maddalena (Anna Magnani) πηγαίνει την κόρη της Maria (Tina Apicella) στα στούντιο της Cinecitta για μια οντισιόν. Αποφασιμένη να κάνει την 7-χρονη Maria σταρ του σινεμά ξοδεύει όλα της τα χρήματα σε δασκάλους, κομμωτές και «καλοθελητές» προκειμένου να τα καταφέρει. Προερχόμενη από την εργατική τάξη της Ρώμης η νεαρή μητέρα πασχίζει να γευτεί λίγη από την μαγεία του κινηματογράφου και να ξεφύγει από την μιζέρια της καθημερινότητας.

ΠΗΓΗ
Τοm Sawyer