Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

ENA ZEYΓΑΡΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΙΑ...
...Μπορεί να είναι το έναυσμα για μια πιο δημοκρατική κοινωνία. Αναφέρομαι για όσους δεν γνωρίζουν, στην υπόθεση του 21χρονου φοιτητή,ο οποίος τελικά κρίθηκε αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κατερίνης. Ο φοιτητής είχε κατηγορηθεί από σύσσωμη την ΕΛ.ΑΣ πως συμμετείχε σε επεισόδια έξω από την Παλιά Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης,τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου 2007.Αστυνομικοί που είχαν καταθέσει εναντίον του είχαν ισχυριστεί ότι είχε πετάξει μολότοφ σε Ι.Χ. ενθυμούμενοι ότι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου φορούσε πράσινα παπούτσια, όμοια με αυτά που φορούσε ο συλληφθείς. Παρ' όλο που όπως φάνηκε στο βίντεο ο πραγματικός δράστης είχε τελείως διαφορετικό σωματότυπο και διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορούσε ο νεαρός φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής Π. Κετίκης.


Όλη η φοιτητική κοινότητα τον στήριξε,άσκησε πίεση και τελικά δικαιώθηκαν όλοι μαζί με τον Κετίκη. Οι φοιτητές έδειξαν πως όταν είναι ενωμένοι,κοιτάζοντας όλοι μαζί σε ένα στόχο μπορούν να πετύχουν. Μπορούν να κερδίσουν Αστυνομία που κατηγορεί,έτσι για να κατηγορεί,αυθαίρετα, αλλά και καχύποπτους πολίτες και δικαστές.


Το αριστερό παπούτσι φάνηκε πιο δυνατό από το δεξί. Άλλωστε το πρώτο παρ' ότι τρέχει στους δρόμους και μάχεται,είναι δυνατό. Σε αντίθεση με το δεξί που χτυπάει και πατάει από κεφάλι σε κεφάλι.


Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να γίνει σύμβολο φοιτητικής επανάστασης και δικαίωσης.
Υ.Γ.:Φυσικά να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που τελικά αποφάσισαν την αθώωση του φοιτητή. Θεέ μου,ήταν τόσο προφανείς και παρ' όλα αυτά χρειάστηκαν τότες δικαστικές μάχες.