Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο πρ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ Χ.ΒΕΡΕΛΗΣ


«Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο.Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός.Ο κ. Βερελής -ο οποίος ανήκει στο εσωκομματικό στρατόπεδο του Ε. Βενιζέλου- αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση της ΜΑΝ, δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και όπως αναφέρει, αποχωρεί αρνούμενος να αποτελέσει ο ίδιος μέρος μιας νοσηρής πολιτικής σκηνής.


Χωρίς να κάνει αναφορά στο ΠΑΣΟΚ -πλην αυτής που αφορά την διακομματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ για την έγκριση της σύμβασης της ΜΑΝ με τον ΗΛΠΑΠ- δηλώνει ότι παραμένει παρών ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής, δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με σεβασμό σε όσους περνάνε δυσκολίες στο διάστημα αυτό.


«Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα», σημειώνει ο κ. Βερελής ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσή του αναφέρει: «Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από τον πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα».Ο Χρ. Βερελής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταλύτης της διαφάνειας θέλω να είμαι εγώ».


ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνεται ότι η απόφαση του κ. Βερελή ήταν προσωπική και δεν του είχε ζητηθεί να υποβάλει την παραίτηση του. Οπως μετέδωσε ο City 99,5 η παραίτηση Βερελή προκάλεσε έκπληξη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στις άλλες πτέρυγες της Βουλής.


Γ. Παπαντωνίου
Κληθείς από τον City 99,5 να σχολιάσει την παραίτηση Βερελή o πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου δήλωσε «όλα στο φως» και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της. Επιφυλάχθηκε δε για περαιτέρω σχολιασμό μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.Ε. Στυλιανίδης


Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση της ΜΑΝ ο υπουργός Μεταφορών Ε. Στυλιανίδης εξέφρασε βεβαιότητα ότι όλα θα έρθουν στο φως και η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε την ανάγκη να βρεθούν όλα τα αρχεία της υπόθεσης, για να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.


Δ. Σιούφας
Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή, δήλωσε ο Δ.Σιούφας ανακοινώνοντας στο σώμα την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή. Τη σεβόμαστε την απόφαση και ευχόμαστε ο κ. Βερελής να ξαναγυρίσει σύντομα κοντά μας,δήλωσε ο κ.Σιούφας.


Τη θέση του Χ. Βερελή στο κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό Α. Μακρυπίδης.(Ε-ΤΥΠΟΣ)