Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ (!?) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-Η πόλη μας θα διοργανώσει 3-ήμερες εκδηλώσεις για την ημ'ερα της Ευρώπης! Καλά ακούσατε! υπάρχει ΚΑΙ τέτοια μέρα...Διαβάζουμε στα ΝΕΑ:

Στα χρώματα της Ευρώπης ντύνει τη Θεσσαλονίκη το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν, διοργανώνοντας τριήμερες εκδηλώσεις -από την Παρασκευή ώς την Κυριακή- για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9η Μαΐου) με σημείο αναφοράς την Πλατεία Αριστοτέλους.

Κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης θα αντανακλά τα μηνύματα και τη σημασία της γιορτής για τους Ευρωπαίους πολίτες όλων των ηλικιών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τους τρόπους με τους οποίους οι πρωτοβουλίες της ΕΕ βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.

Θα έχουν επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εν όψει των ευρωεκλογών, η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο εστιάζουν στην καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία της ΕΕ, ενισχύοντας το δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους ώστε να τονιστεί η σημασία και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί κατά τους φετινούς εορτασμούς στην ενημερωτική εκστρατεία «Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει για σας η Κοινωνική Ευρώπη;», την οποία ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πολιτική απασχόλησης, την κοινωνική πολιτική και την πολιτική ίσων ευκαιριών, καθώς και τα οφέλη τους για τους πολίτες.

Για την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Ρόμπερτ Σούμαν στις 9 Μαΐου του 1950, που οδήγησε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα, οργανώνεται προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει και των φετινών ευρωεκλογών.

Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2008 και ώρα 10.00 π.μ. στη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα Γερουσίας) με συμμετοχή μαθητών της Β' Λυκείου από 34 σχολεία της Ελλάδας.

Δύο μαθητές από κάθε σχολείο και ένας συνοδός καθηγητής, που επελέγησαν από το Υπουργείο Παιδείας, θα εκπροσωπήσουν τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα συζητήσουν πάνω σε μία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβάλλον.