Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ?

Αυτοκτονία που προαναγγέλθηκε μέσα από τα σχόλια του καφενείου μας ή πρόκειται περί σύμπτωσης;;;
Μας έχει συγκλονίσει η περίπτωση και την δημοσιεύουμε διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας.

Πριν 3 μέρες στα σχόλια του καφενείου αναρτήθηκε ένα σχόλιο με το οποίο ένας ανώνυμος επισκέπτης μας, προανήγγειλε την αυτοκτονία του τις αμέσως επόμενες μέρες (Διάβασε εδώ). Μάλιστα ανέφερε και λεπτομέρειες ότι είχε ένα μαγαζί και πολλά χρέη και κατέληγε
"Αντίο φίλοι μου, αντίο αδέλφια μου, αντίο καλή μου γυναίκα. Δεν μας άφησαν να γεράσουμε μαζί.

είχα κάποτε όνειρα πως θα ζήσω αξιοπρεπώς με ένα μαγαζάκι.

25 Μάϊος 2009 7:12 μμ"
Επειδή θεωρήσαμε ότι ήταν μια πολύ σοβαρή περίπτωση, ενημερώσαμε αμέσως τις αρχές για να προλάβουμε τον άνθρωπο , πριν να δώσει τέλος στη ζωή του και περιμέναμε ενημέρωση, χωρίς να δημοσιεύσουμε το θέμα .

Διαβάσαμε όμως σήμερα στον τύπο για μια αυτοκτονία ενός συνανθρώπου μας. "Με τον πιο τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος είχε έρθει σε απόγνωση τον τελευταίο χρόνο από οικονομικές δυσκολίες."(Διάβασε εδώ)

Μας συγκλόνισε το γεγονός διότι μοιάζουν ακόμα και στις λεπτομέρειες οι δύο περιπτώσεις και στις αιτίες και στο χρόνο. Και μάλιστα συνδυάσαμε το γεγονός ότι μπορεί ένας ιδιοκτήτης καφετέριας να έγραψε το σχόλιο στο καφενείο. Απευχόμαστε να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αν και όλες οι αναφορές οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Διότι σε αυτή την περίπτωση δεν προλάβαμε να σώσουμε έναν άνθρωπο.

Ακόμη δεν ξέρουμε αν οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει το ίχνος του σχολιαστή , τουλάχιστον αν δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, να προλάβουμε τον άλλο συνάνθρωπό μας.
Η απάντηση που πήραμε σήμερα από τις αρχές μετά από νέο e-mail μας που τους ρωτούσαμε τι έγινε είναι:
"Hellenic Cyber Crime Un"
"Η ενημέρωση σας έχει παραληφθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό του/της ανώνυμου χρήστη/ριας και την απαραίτητη συνδρομή του/της."

Θέλουμε να κάνουμε δημόσια έκκληση να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να προλάβουμε αν πρόκειται για κάτι σοβαρό .

Μπείτε στο καφενείο να δείτε την ανάρτηση. Αλλά κυρίως, δείτε τα τα σχόλια απο κάτω...