Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Δημαρχία Αθηνών: ο Νικήτας των Δασών...

Ο Δήμαρχος Αθηνών την τελευταία περίοδο έχει βάλει στη ντουλάπα πριόνια και φτυάρια (parking σε Εξάρχεια και Πατησίων, άλσος Παγκρατίου κτλ.) και κάνει μία πράσινη στροφή πράγμα άξιο παρατήρησης, άλλοστε ευρωεκλογές έχουμε όχι δημοτικές. Αποκορύφωμα αυτής της "ευαισθησίας" είναι πρόσφατοι κανόνες που ανακοινώθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών. Ο κανονισμός Πρασίνου λοιπόν - όπως διαβάσαμε στη καθημερινή - προβλέπει την επιβολή προστίμων και την καταβολή αποζημίωσης στο Δήμο, τόσο σε περίπτωση κοπής ή αφαίρεσης δένδρων ή θάμνων που έγινε κατόπιν χορήγησης σχετικής άδειας όσο και σε περίπτωση κοπής χωρίς άδεια.

Ενδεικτικά, ο δικαιούχος της άδεια θα καταβάλει τα εξής ποσά αναλόγως την περίπτωση:

* Για κοπής ή καταστροφής δένδρων ηλικίας έως τριών ετών, 90 ευρώ.
* Για δένδρα ηλικίας 3 έως 10 ετών, 180 ευρώ.
* Και για δένδρα ηλικίας άνω των 10 ετών, 300 ευρώ.

Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων, η αποζημίωση που θα καταβάλλει ο δικαιούχος της άδειας είναι 25, 50 και 90 ευρώ αντίστοιχα. Για μείωση του χώρου πρασίνου ο δικαιούχος θα καταβάλλει 240 ευρώ ανά τ.μ..

Αντίστοιχα, σε περίπτωση κοπής ή καταστροφής δένδρων χωρίς προηγουμένως να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, τα πρόστιμα είναι τα εξής:

* Για δένδρα ηλικίας έως 3 ετών, 150 ευρώ.
* Για δένδρα ηλικίας 3 έως 10 ετών, 300 ευρώ.
* Και για δένδρα ηλικίας μεγαλύτερη των 10 ετών, 500 ευρώ.

Επιπλέον, για κοπή ή καταστροφή θάμνων ανάλογων ηλικιακών ορίων και χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από το Δήμο, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται προς αυτόν είναι 40, 80 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Η μείωση του χώρου πρασίνου επιφέρει πρόστιμο 400 ευρώ ανά τ.μ...

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://istologin.blogspot.com