Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ...

Ο σοφός κουράζεται. O βλάκας κουράζει...

Μια διαδρομή στη πόλη,στα δρομάκια της είναι γεμάτη στιγμές τελικά!
Στη γωνία ένα ζευγάρι μάλωνε. Η γυναίκα έκανε κίνηση να χτυπήσει στο πρόσωπο τον άνδρα,αυτός με περίσσια αντρίλα και βαρβατίλα της σταμάτησε το χέρι,σήκωσε το δικό του και κατ' ευθείαν εμφανίστηκε ένα κόκκινο μάγουλο με συντροφιά ένα δάκρυ. Βλάκας!

Λίγα μέτρα πιο κάτω η Αστυνομία έχει σταματήσει ένα αυτοκίνητο και "μάλλον" βρήκε κάτι ύποπτο πάνω στον οδηγό του. Σοφή κίνηση από μεριά τους,καθώς οι βλάκες περισσεύουν σε αυτή τη χώρα.

Ένας παππούς κοιμάται στο παγκάκι ενώ, δίπλα του μια κυρία πίνει γάλα και τρώει ένα μπισκότο. Δεν έχουν σπίτι. Το διανοείσαι;;;Μπορεί να το χωρέσει ο νους σας;Όσο διαβάζεις τις λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή σου και "πονάει" το μυαλό σου,εκεί έξω κάποιος θα κοιμηθεί στο πάρκο,με μόνη παρέα για καληνύχτα το κατά τ' άλλα ομιλητικότατο στομάχι του. Πόσο βλάκες είμαστε όλοι μας. Αν σε πείραξε η λέξη βλάκας,κάνε κάτι σοφό!Βοήθησε κάποιον,αφού μπορείς!!!

Και μέσα σε όλο αυτό τον πίνακα ζωγραφικής οι "φοιτητές" που τρέχουν για την ψηφοθηρία Σκουπίζω συνεχώς τα σάλια τους που έπεσαν πάνω μου από τα λαίμαργα ανοιγμένα στόματα τους. Πόση καταστροφική δράση δεσμευμένη σε νεανικά σώματα,δέσμια σκέψεων που ρίχνουν στο μπουντρούμι το μέλλον μου;Μακάρι να ήταν σοφοί,να κουραζόντουσαν...

Και γω πάλι εδώ,ο μεγαλύτερος βλάκας...