Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ

Τη Χάρτα κατά του Καπνίσματος υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την επίσκεψη του προεδρείου Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Κάπνισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. “Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ σαν ένας, ο οποίος δεν κάπνισε ποτέ τσιγάρο στη ζωή του, πολέμιος του καπνίσματος. Όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα του καπνίσματος. Έχουμε 20.000 θανάτους καπνιστών κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των παθητικών καπνιστών”, δήλωσε ο κ. Παπούλιας.


-Μόλις διάβασα αυτήν την είδηση συγκλονίστηκα! Άναψα ένα τσιγάρο και άρχισα να γράφω δυο πραγματάκια για το όλο θέμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Δρόμους δεν έχουμε. Σκοτώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες. Ασφάλεια δεν έχουμε.Η εγκληματικότητα καλπάζει σαν τα άλογα του καινούργιου τζιπ του υπουργού. Υγεία...Μπα αφήστε δεν αξίζει...Οπότε δημιουργείται το εύλογο ερώτημα:

Νοιάζεται όντως το κράτος για την υγεία μας; Μας θέλει πραγματικά υγιείς;Στο σώμα και στο πνεύμα; Αν κρίνω από το πνεύμα...Μήπως είναι για φορολογικούς λόγους; Ξέρετε...ο Έλληνας δεν θα καπνίσει; Όπου βρεθεί; Πρόστιμο! Πρόστιμο Κύριοι!!! Ίσως να είναι και αυτό. Εγώ όμως ψιλιάζομαι κάτι πολύ πιο σατανικό και η μόνη μου αμφιβολία είναι ότι δεν τους έχω ικανούς να το σκέφτηκαν μόνοι τους!
Διαβάστε λοιπόν τι σκέφτηκα:

Θέλουν λέει με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν τους καπνιστές. Μειώνοντας τους καπνιστές, ανεβαίνει ο μέσος όρος ζωής σταδιακά, με τα χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι αφού ζούμε παραπάνω
αυτόματα θα δουλεύουμε και παραπάνω! Άρα...Πού είναι η σύνταξη; οεο; Ουφ...Δεν ξέρω για εσάς ,αλλά νομίζω ότι η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο!