Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

KANTE SIGN OUT ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Sign In: Διάβασα χθες ότι το facebook λέει έφτασε τους 200.000.000 χρήστες. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική είδηση. Και για αυτούς που έχουν facebook και για αυτούς που έχουν To Facebook αλλά και για όλους τους υπόλοιπους. Είμαι ίσως από τους λίγους που δεν έχουν facebook. Στην αρχή ένιωθα περίεργα αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι έκανα πολύ καλά που δεν μπήκα εκεί μέσα.

Και αυτό για πολλούς λόγους. Οι πιο σημαντικοί είναι οι εξής: Δεν έχω λόγο να βρω κανέναν από το σχολείο όπως πολλοί μου λένε. Γιατί πολύ απλά αυτούς που ήθελα δεν τους έχασα ποτέ. Επίσης δεν γουστάρω να βάλω τα στοιχεία μου και να μην μπορώ να τα διαγράψω.

Δεν γουστάρω να μου στέλνουν διαφημίσεις "σύμφωνα" με το προφίλ μου. Δεν θέλω να μιλάω με κάποιον "φίλο" μου που δεν με ενδιέφερε ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ να με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να ξέρω τι διάθεση του καθενός ή το πού πήγε και τι έκανε ανά πάσα στιγμή. Μου τη δίνει να στέλνω "λουλουδάκια" και "αγκαλίτσες" μιας και προτιμώ το real thing...

Και ερχόμαστε πάλι στην είδηση .Το ότι οι χρήστες είναι τόσοι πολλοί δεν θα έπρεπε να κάνει χαρούμενο κανέναν άλλον παρά μόνο αυτούς που πλουτίζουν από το facebook.

Προσωπικά το βρίσκω τραγικό 200.000.000 άνθρωποι να συντονίζονται παγκοσμίως αναπτύσσοντας την ικανότητά τους στο πληκτρολόγιο κάθε μέρα και πιο πολύ και μετά αυτό να το αποκαλούν "φιλία".

Και ο όρος "κοινωνική δικτύωση" είναι λάθος. Κοινωνική δικτύωση είναι να αποκτάς καινούργιους φίλους (πραγματικούς) και να γνωρίζεις καινούργια πράγματα και καταστάσεις. Ίσως το πιο σωστό θα ήταν να του δοθεί ο τίτλος "εικονική κοινωνική δικτύωση". Ναι κάπως καλύτερα έτσι. Εξακολουθώ να μην έχω μετανοιώσει για την επιλογή μου.

Ελπίζω να μπορέσω να την υποστηρίζω για πολύ καιρό και να μην χρειαστεί να "συμβιβαστώ με τους καιρούς". Κάπου εδώ τελείωσα αυτά που ήθελα να πω. Sign out τώρα και καλή σας νύχτα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος,  10 Απριλίου 2009 στις 10:38 μ.μ.  

επίσης.
έχω αρνηθεί πεισματικά, διότι δεν έχω καταλάβει προς τι να γίνω μέλος.
Αλλά πραγματικά.
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω
Με εκφράζει η ανάρτηση σου.

Y magazine 10 Απριλίου 2009 στις 10:54 μ.μ.  

Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο.
Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη λίγοι σαν εμένα. Δεν υπάρχει κανένα νόημα.
Μόνο αν θέλεις να το "παίξεις" κάποιος με φωτογραφίες και "ευφυολογήματα".
Μια καλοστημένη κοροϊδία είναι και τίποτε περισσότερο.
Κράτα γερά φίλε μου!
Πιστεύω, ή ελπίζω αν θες, ότι η "μόδα" αυτή θα κάνει τον κύκλο της.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ανώνυμος,  11 Απριλίου 2009 στις 7:31 μ.μ.  

Πολυ σωστος φιλε.
Επεσα κι εγω στη λουμπα πριν καιρο, αλλα εδω και μηνες το εχω κοψει εντελως.
Καλλιο αργα παρα ποτε

Y magazine 11 Απριλίου 2009 στις 9:51 μ.μ.  

Πληθαίνουμε βλέπω!
Έτσι μπράβο αδέρφια!
Αντεπίθεση!
Το Ιντερνετ σίγουρα είναι ψυχαγωγία, εμημέρωση και γενικά "παράθυρο" στον κόσμο. Όχι όμως αποχαύνωση και σαπίλα, κλεισούρα και μοναξιά.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ