Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

«Ασπρόμαυρο» CD από τον Διονύση Μακρή

Καλημέρα. Πίσω στις υποχρεώσεις. Αν και γύρισα από εφορία και τα νεύρα είναι λίγο τσιτωμένα, διάβασα το παρακάτω άρθρο της goalday.gr και γέλασα λίγο

«Ασπρόμαυρο» CD από τον Διονύση Μακρή

""""Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τραγουδούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν το «Εμείς μαζί για μια ζωή», ένα σύνθημα που το έχουν κάνει βίωμα. Αυτό το σύνθημα έγινε πλέον και CD, το οποίο θα τεθεί στην κυκλοφορία τις προσεχείς ημέρες. Πρόκειται για μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Εμείς μαζί για μια ζωή», που είναι αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ και το λαό του. Το CD αναμένεται να αφήσει εποχή, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που ένας καλλιτέχνης ερμηνεύει τραγούδια γραμμένα για τον ΠΑΟΚ, με πηγή έμπνευσης το δικέφαλο αετό και τα συνθήματα που τραγουδά η «ασπρόμαυρη» κερκίδα. Ερμηνευτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από έναν τραγουδιστή που είναι άρρωστος ΠΑΟΚτσής. Ο λόγος για τον Διονύση Μακρή, ο οποίος όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, αλλά την εκδηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως δυο από τα τραγούδια θα έχουν ως ρεφρέν συνθήματα του ΠΑΟΚ, κάτι που αναμένεται να ξεσηκώσει τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς. Το CD περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, τη σύνθεση και το στίχο των οποίων υπογράφουν αντίστοιχα οι Παναγιώτης Παυλής και Αντώνης Μήτσικας. Τη δουλειά αυτή υπογράφει και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, καθώς στο CD υπάρχει και μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΟΚ. Το CD περιλαμβάνει και βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφεται η ιστορία του ΠΑΟΚ και των οπαδών του.""""

Tα tracks του άλμπουμ είναι τα εξής:


1. Εμείς μαζί, για μια ζωή. Τσιφτετέλι με γρήγορο ρυθμό για το ημίχρονο.

2. Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ. Μπιτάκι τρελό για το καλοκαίρι.

3. Για σένα έχω κάνει κρατητήριο, και σκότωσα για ένα εισιτήριο. Εδώ μιλάμε για μια μελαγχολική μπαλάντα. Ο 22χρονος ζουλού-ορκ, μετά από πέντε Τούμπα Λίμπρε, ψάχνει απεγνωσμένα ένα εισιτήριο για το ΠΑΟΚ- Αρης. Μάταιος κόπος. Εισιτήριο πουθενά με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κρατητήριο ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα να μπει στο γήπεδο σκαρφαλώνοντας από τα τουρνικέ.

4. ΠΑΟΚ ολέ,ολέ, γαμώ τα Τουρνικέ. Συμμετέχει η χορωδία της Θ.4
και τα χάλκινα της Νεάπολης. Επαναστατικό τραγούδι-παρέμβαση-διαμαρτυρία για τα τουρνικέ που δεν αφήνουν τον αγνό φίλαθλο να μπει τζάμπα όπως συνήθιζε.


5.Και όταν μια μέρα ΠΑΟΚ θα πεθάνω, εκεί ψηλά πουτάνα θα τα κάνω. RnB σούστα με χρήση τρομπέτας από το γνωστό τρομπετίστα-τρόμπα της θύρας 1. Στο στίχο: εκεί ψηλά πουτάνα θα τα κάνω, στη λέξη ψηλά, όλοι σηκώνουν τα χέρια τους όπως γίνεται και στο τραγούδι του Χατζηγιάννη.

6. Εμπρός αετέ- δικέφαλε, feat. Πασχάλης Τερζής. Από τη μία πλευρά ο Μακρής και από την άλλη ο Τερζής. Ο ένας φωνάζει: εμπρός αετέ και ο άλλος απαντάει με: δικέφαλε.

7. Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ REMIX. Εδώ οι στίχοι έχουν αλλάξει: Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ, είχα δέντρα στα Ζωνιανά, σκάσανε οι μπάτσοι και τα πήρανε και αυτά, μα σαν και τη δική σου τη μαστούρα πουθενά. Τραγούδι με πολιτικό νόημα. Ο φίλαθλος ζητά την αποποινικοποίηση της κάνναβης και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των Ζωνιανων. Η χρήση μπάφου στη θύρα 4 έχει πέσει κατά 50% από το επεισόδιο στα Ζωνιανά με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να μένουν "στεγνοί" και να πετάνε πέτρες στα κόρνερ για να περάσει η ώρα τους.

8. Το μόνο που θυμάμαι από παιδί μικρό, στα @@@@@ μου να γράφω, τον Ολυμπιακό.
Πάντα και παντού κολλάει ένα τραγούδι για τον Ολυμπιακό. Είναι must.

1 σχόλια:

betsport24 15 Ιουλίου 2009 στις 8:54 μ.μ.  

ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ Κ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.