Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Διατίθεμαι να σας πάω μία βόλτα στην περιοχή μας


Η απάντηση του κ.Ηλία Μοναχολιά στο άρθρο "Υποκριτές οικολογίας" του Μπάμπη Παπαδημητρίου που αναδημοσιεύσαμε στης 21/2/2009.

Με κόκκινα γράμματα η απάντηση του κ.Μοναχολιά.

H αδιαφορία του κράτους στα θέματα περιβάλλοντος και, ίσως χειρότερα κι από την αδιαφορία, η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί τις πολύπλοκες διαδικασίες που απαιτεί σήμερα η παραγωγή, δεν βλάπτουν τη χώρα και τους πολίτες επειδή αφήνουν «ασύδοτους» τους κακούς επιχειρηματίες. Η χώρα βλάπτεται πολύ και βλάπτεται συστηματικά όσο επικρατεί μια μανιχαϊστική αντίληψη για τον τρόπο αντίληψης, σύνθεσης και εκτέλεσης των λειτουργιών μιας ζωντανής δυναμικής, παραγωγικής και εύπορης (όσο γίνεται) κοινωνίας. Το πρόβλημα... εντοπίζεται κυρίως σε εκείνους που έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα τον πολιτικό τους προσπορισμό της κοινής περιβαλλοντικής μας συνείδησης. Περιφέρουν μια κάποια αντίληψη για τα την «καθαρότητα», με τρόπο όμοιο εκείνου που οι καλοί χριστιανοί περιφέρουν το σεπτό σκήνωμα του αγίου ανθρώπου. Και μας ζητούν να προσκυνήσουμε τις ιδεολογικές τους επιλογές, νταβραντισμένοι αυτοί μέσα στην άμωμη ιδεολογία τους. Ως νέοι εισαγγελείς απέναντι στους άλλους εμάς που ζητούμε τη συζήτηση, τα επιχειρήματα και, κυρίως, τη δυνατότητα να ζήσουμε στον τόπο αυτόν όχι ως κολίγοι τουριστικών σοβχόζ, αλλά μιας μοντέρνας και ρωμαλέας οικονομίας.
Σε θέσεις τόσο γενικές, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντεπιχειρηματολογήσει, εάν επρόκειτο για άλλη χώρα και στη θεωρία, αλλά πρόκειται για τη χώρα μας, οπότε δεν ισχύουν αυτά που λέει ο αρθρογράφος. Ναι, το να λέω ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει ο αρθρογράφος κάνει την απάντησή μου γενική, όσο και η άποψή του όμως. Πιο κάτω (ευτυχώς) συγκεκριμενοποιούνται τα πράγματα...

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://apneagr.blogspot.com/2009/04/blog-post_7577.html