Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Ανεξάρτητη κίνηση αλληλεγγύης και βοήθειας


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : ΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟ >>>

Για επικοινωνία :italiaalert@yahoo.gr

Ο σεισμός της 6ης Απριλίου 2009 στην Ιταλία έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι. Χωρίς φλυαρίες και δακρύβρεχτα λόγια, προβαίνουμε σε μία ανεξάρτητη κίνηση αλληλεγγύης και βοήθειας με μία έκτακτη αιμοδοσία σε συνεργασία με την κίνηση «Πράσινη Πτέρυγα – Τράπεζα Αίματος».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε Υπηρεσία Αιμοδοσίας για πληροφορίες και ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο έντυπο στο οποίο θα σας δοθεί να συμπληρώσετε, στο σημείο όπου γράφει αν πρόκειται για Τράπεζα Αίματος συλλόγου/σωματείου κτλ συμπληρώνετε «Πράσινη Πτέρυγα».

Ενημέρωση


Ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε την πόλη Λ' Άκουιλα στην κεντρική Ιταλία οι αριθμοί των νεκρών συνεχώς ανεβαίνουν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μετράμε 179, 40 από
τους οποίους έχουν αναγνωριστεί, 100 άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ 34 ακόμα αγνοούνται. Περισσότερα από 10.000 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ενώ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.
Μέχρι τις 07.00 σήμερα είχαν σημειωθεί περισσότερες από 280 μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τουλάχιστον 1.950 πυροσβέστες εργάζονται στην επαρχία Αμπρούτσο, μετέδωσε το ραδιόφωνο, αλλά επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις περισσότερο πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια.

stoxasmos-politiki