Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Βάλαμε τα "ψηφαλάκια" μας και ίσως βγάλαμε τα ματάκια μας.


Και το λέω αυτό γιατί σχεδόν όλη η ομογένεια στήριξε τον Ομπάμα. Σαν ένα ευχαριστώ για τις θέσεις του προς τα Ελληνικά ζητήματα. Και τι καταλάβαμε;
Σαν πρώτο προορισμό είχε την Τουρκία. Εδώ που τα λέμε, καλά έκανε ο άνθρωπος, δημόσιες σχέσεις είναι αυτές. Θέλει μέσω της Τουρκίας να δείξει και στον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο ότι δεν είναι εχθρός. Μερικοί εδώ στην Ελλάδα ήθελαν να είμαστε οι πρώτοι. Αφού πάντα οι τελευταίοι του χορού είμαστε.
Ναι, άλλα όχι και έτσι ρε Ομπάμα. Μια συναντιέσαι με το ζόρι με τον Καραμανλή, μόνο έτσι για τις κακές γλώσσες και σα να μην έφτανε αυτό, είπες και τη βλακεία σου για τα Σκόπια... Αλλά πιο κότα ήταν ο Καραμανλής που έπρεπε εκείνη τη στιγμή που το είπες, να σηκωθεί και να φύγει...και όχι να παρακαλάει να έρθεις στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι είσαι με το μέρος μας.
Ας τα βγάλουν πέρα αυτοί που τα έκαναν έτσι. Εμείς τι λόγο έχουμε; Τώρα θα χορέψουμε όπως μας πείτε.
Είδα πολλά βίντεο με την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στη γειτονική Τουρκία. Του έκαναν όλο το τούρ! Του έδειξαν τα πάντα και ήρθε μετά η ώρα να μιλήσει. Δείτε το βίντεο και πείτε μου ρε παιδιά! Καταρχήν, δε θεωρώ τον εαυτό μου Ελληνάρα με τη κακή έννοια. Δέχομαι κάθε άποψη φυσικά. Αλλά στο βίντεο μου φάνηκε ότι κολλάει όταν μιλάει, σα να φοβάται να μιλήσει ή σκέφτεται πολύ αυτά που θα πει για να μη κάνει λάθος. Παρουσιάζει τη Τουρκία σαν υπόδειγμα όπως λέει και ο ίδιος, για τον κόσμο. Και ότι πρέπει να συνεργαστούν οι δυο χώρες για να δώσουν το παράδειγμα...Τώρα το πιστεύουμε αυτό; Θέλει με το ζόρι να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη. Φυσικά κάτι θέλουν σαν αντάλλαγμα από αυτούς. Είναι τα διπλωματικά παιχνίδια. Σου δίνω μου δίνεις.
Τι θα δώσουν; Θα το μάθουμε στη συνέχεια. Πάντως το τράκ του Ομπάμα φάνηκε και στο βίντεο λίγο πιο κάτω. Είπε ότι δε θεωρεί την Αμερική ούτε χριστιανικό έθνος , ούτε εβραϊκό, ούτε μουσουλμανικό αλλά έθνος πολιτών. Για μισό λίγο...δηλαδή δεν έχετε επίσημη θρησκεία; Έστω βουδιστές; Με αυτή τη δήλωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να κάνει παιχνίδι με τους μουσουλμάνους και να τους φέρει πιο κοντά στην Αμερική. Να φανεί φίλος. Μη ξεχνάμε με ποιούς συνορεύει η Τουρκία ή βρίσκετε κοντά.